Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztlányom szülei folyton...

Keresztlányom szülei folyton hozzánk akarják passzolni a kislányukat?

Figyelt kérdés
Férjem barátja meg a felesége felkért minket tavaly hogy legyünk a kislányuk keresztszülei. Akkor még távolabb laktunk tőlük. Idén sikerült beköltöznünk a házunkba amit felújítottunk, alig 3km távolságra van tőlük. A keresztlányunk 2 éves, van a férjemmel egy nem közös 8 éves nevelt lányom. Mindketten dolgozunk, én 3 műszakban és ha nálunk van a férjem kislánya ahogy tudjuk megoldjuk hogy elvigyük iskolába, elmenjünk érte, délután valamelyikünk tanuljon vele, időt szánjon rá, ellássa. Mindez fárasztó, de természetesen megoldjuk. Idővel közös babát is szeretnénk 3 éven belül. Most hogy ide költöztünk a keresztlányom anyja aki még gyesen van folyamat át akart jönni hozzánk a kislánnyal, mert a férje dolgozik és unja magát otthon. Persze mondtuk hogy nem vagyunk mindig otthon és nem mindig alkalmas sajnos mert mi is dolgozunk és meg kell oldanunk a mi dolgainkat is. Aztán kitalálja folyamatosan hogy a keresztlányom had aludhasson nálunk hogy a férjével el tudjon menni randizni. De ezt havi szinten kb és már eltervezte hogy majd nyáron elmennek nyaralni 5 napra és jó lenne ha itt tudnák addig hagyni a kislányukat. Persze pár órára elvigyázunk rá egy délelőttöt vagy egy délutánt vagy valami de már rendszeresen elvárná hogy itt aludhasson. Mert ők a férjével mennének ide oda amoda. Egyszer osztottuk meg velük hogy elmegyünk a férjemmel kettesben egy hosszúhétvégére azt vágta hozzám ha majd lesz gyerekem akkor majd sehova nem megyek. Mondtam neki dehát ti is mentek azt mondta az már mert a lányuk már 2 éves és rá lehet másokra hagyni. Meg ha mondom hogy most nem tudom vállalni hogy nálunk aludjon mindig ezt hozza fel mi lesz ha meglesz a gyerekünk azt is majd kicsukom hogy most nem alkalmas? Én 24 vagyok, ő meg 42 és teljesen lenéz hogy majd megtanít főzni meg sütni. Mondom neki nem kell mert tudok de akkoris okoskodik hogy ő jobban tud. Meg kiszámolja mikor vagyok szabados neki nincs jogsija és felhív meg ír hogy vigyem már be a városba ide meg oda és ha nemet mondok bepukkad. Teljesen rám van szállva. Ahol laktunk anyósommal laktunk pokol volt. Most végre van saját családi fészkünk de úgy érzem nem teljes a privát szféránk. Szerintetek ha komolyabban elbeszélgetnénk velük meg lehet úszni a cirkuszt meg a sértődést?
2023. jan. 31. 04:16
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk érdekes szülő az aki más nyakára bassza a két évesét több mint egy napra...
2023. jan. 31. 08:10
 22/44 anonim ***** válasza:
97%
"Meg ha mondom hogy most nem tudom vállalni hogy nálunk aludjon mindig ezt hozza fel mi lesz ha meglesz a gyerekünk azt is majd kicsukom hogy most nem alkalmas?" Ilyenkor vissza kell kérdezni hogy: Úgy csináljam ahogy te? Sózzam más nyakára, akkor is ha az illető nem is akarja vállani? Ha felfújja magát csak jó, legalább nyugtotok lesz.
2023. jan. 31. 08:15
 23/44 anonim ***** válasza:
8%

"A munkám miatt van hogy csak havi 1 teljes hétvégém van amikor sem szombaton sem vasárnap nem dolgozok. Azt nem szeretném minden alkalommal erre áldozni. Nekünk is van életünk."

Az milyen már? :D

Pár év és szét leszel csalva, de meglesz a hónap dolgozója plecsni!

Jó buli a 3 műszak :D :D :D

2023. jan. 31. 08:17
 24/44 anonim ***** válasza:
2%

Mindenki benyalja ezt a 3 műszakot vagy elmegy mellette?

Ez max szingliknek való nem esik le?

2023. jan. 31. 08:18
 25/44 anonim ***** válasza:
98%

Azért teszi meg, mert hagyjátok.

Ha nem hagynátok, nem csinálná.

Ennyi.

2023. jan. 31. 08:20
 26/44 anonim ***** válasza:
96%

Amúgy, itt kinek mit jelent a keresztszülőség? Mert ahogy olvasom, ez mindenkinél más.

Az én környezetemben a keresztszülő majdnem olyan mint egy nagynéni, egy közelebbi családtag (ugye névlegesen), aki kiemelten (annál komolyabban, mintha nem lenne a ksz.) foglalkozik a keresztgyerekével. Ajándék szülinapra, névnapra, programok a szünidőben stb. Nem kell itt teljes örökbefogadásra gondolni, hanem csak egy normális szeretetteljes kapcsolatra.

Lehet kérdező, ebben nem egyeztek. Nekem, mint keresztanya alap, hogy vigyázok havi 1-szer a keresztgyermekemre, igaz, meg is tehetem. Miért lennék ingyen bébiszitter, a saját keresztgyerekemmel? Egyesek akkor a nagymamának is fizetnek, hogy 2 órára vigyázzon az unokára?

Amúgy a nő szimplán csak egy pióca típus, mert nem a keresztszülői feladatokban nem egyezik a véleményetek, hanem ő egyszerűen valamilyen szeretetszolgálatnak tekint, sőt le is néz. Fiatal vagy, ő meg "anyád lehetne", szerinte alap, hogy úgy pattogj, ahogyan ő azt szeretné.

Cirkusz nélkül szerintem nem tudod megúszni, mert a felszín alatt már biztosan cirkuszol, legalább otthon a férjének. Le kell állítani, ha meg megsértődik, ne izgasson, legalább nem fog keresni, aztán majd megbékél, vagy lejön erről a magas lóról.

Ha meg nem állítod le, GYES alatt csak mégjobban a fejedre fog járni, hogy TE OTTHON VAGY, ő meg nem, és amúgy is és így és úgy. Meg akkor már közelíteni fog az 50-hez mire a kisgyermek első osztályba lép - és nagy rá az esély, hogy nehezen fogja bírni.

2023. jan. 31. 08:20
 27/44 anonim ***** válasza:
98%
Nekem is van egy keresztgyerekem. A szülőknek eszébe sem jut olyasmi, hogy akkor ebből következtetve én vagyok az ingyen bébiszitter, ugrásra készen állok akkor, amikor ők fütyülnek, és eszükbe sem jut olyan zsarolás, hogy "ha lenne gyereked, blablabla...". Kérdező, gondoljátok végig a pároddal, mit tudtok vállalni és mit nem, és közöljétek az anyjával határozottan. A zsarolást ne engedjétek, állítsátok le. Megsértődik? Na és, egészségére. Természetes, hogy rokonok közt előfordul cirkusz és sértődés. Én is valamilyen szinten konfliktuskerülő vagyok (ezt nevelték belém), de sokkal inkább a cirkusz és sértődés, mint az a folyamatos kihasználás és zsarolás, amit a keresztlányod anyja levág. Nektek is van életetek, vannak programjaitok, nem vagy köteles a havi egy szabad hétvégédet a keresztlányod pesztrálásával tölteni, sem haptákban állni az anyjának. Igenis beszéljetek vele, hogy mennyi fér bele nektek, és ehhez tartsátok is magatokat.
2023. jan. 31. 09:04
 28/44 anonim ***** válasza:
94%

Mivel kvázi semmi közötök hozzájuk (még csak nem is rokonok), ezért nem kell a konfrontációt ennyire kerülni.

Megmondod, hogy "Juliska, nagyon sok belőletek, hagyjatok minket békén!". És ennyi. Utána meg nem veszed fel a telefont, nem írsz vissza, ignorálod.

2023. jan. 31. 09:05
 29/44 anonim ***** válasza:
0%

Aztán majd ül magába otthon, ha kidobják a három műszakos kulis melójából, és nem lesz kihez szólni, mert a csávója is éppen máson van...

Ti miért nem tervezitek a nyaralást?

A nevelt gyerekre ki szokott vigyázni, ha éppen "láb alatt" van?

2023. jan. 31. 09:16
 30/44 anonim ***** válasza:
95%

Úgy látszik, a keresztszülőség mindenkinek mást jelent, nálatok elég erős befolyásoló tényező, hogy nem rokonod, nem is barátnőd. Így szerintem nem kellett volna elvállalni.

De azért ne érezd magad rosszul miatta, mert ez az erőszakos nyomulás egy jó kapcsolatot is tönkretenne.

Azt sem értem, miért zavar, ha megsértődik, miközben ő folyamatosan kritizál és beszólongat. A megjegyzésénél, hogy majd a sajátodra se lesz időd, röhögve megkérdeztem volna, hogy épelméjű, hogy egy idegen gyereket sajáthoz hasonlít?

Én egyébként nem tartanám a havi egy alkalmat soknak, sőt, alig várom már, hogy a keresztgyerekem elég nagy legyen, és hozhassam, az erőszakos követelőzés miatt viszont ezt is beszüntetném. Ne ossza be az idődet, pláne hogy neked a nő senkid.

És hát ne haragudj, de csak egy balek hagyja, hogy egy idegen így rászálljon, és még meg se akarja sérteni.

2023. jan. 31. 09:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!