Keresztlányom szülei folyton hozzánk akarják passzolni a kislányukat?
"A munkám miatt van hogy csak havi 1 teljes hétvégém van amikor sem szombaton sem vasárnap nem dolgozok. Azt nem szeretném minden alkalommal erre áldozni. Nekünk is van életünk."
Az milyen már? :D
Pár év és szét leszel csalva, de meglesz a hónap dolgozója plecsni!
Jó buli a 3 műszak :D :D :D
Mindenki benyalja ezt a 3 műszakot vagy elmegy mellette?
Ez max szingliknek való nem esik le?
Azért teszi meg, mert hagyjátok.
Ha nem hagynátok, nem csinálná.
Ennyi.
Amúgy, itt kinek mit jelent a keresztszülőség? Mert ahogy olvasom, ez mindenkinél más.
Az én környezetemben a keresztszülő majdnem olyan mint egy nagynéni, egy közelebbi családtag (ugye névlegesen), aki kiemelten (annál komolyabban, mintha nem lenne a ksz.) foglalkozik a keresztgyerekével. Ajándék szülinapra, névnapra, programok a szünidőben stb. Nem kell itt teljes örökbefogadásra gondolni, hanem csak egy normális szeretetteljes kapcsolatra.
Lehet kérdező, ebben nem egyeztek. Nekem, mint keresztanya alap, hogy vigyázok havi 1-szer a keresztgyermekemre, igaz, meg is tehetem. Miért lennék ingyen bébiszitter, a saját keresztgyerekemmel? Egyesek akkor a nagymamának is fizetnek, hogy 2 órára vigyázzon az unokára?
Amúgy a nő szimplán csak egy pióca típus, mert nem a keresztszülői feladatokban nem egyezik a véleményetek, hanem ő egyszerűen valamilyen szeretetszolgálatnak tekint, sőt le is néz. Fiatal vagy, ő meg "anyád lehetne", szerinte alap, hogy úgy pattogj, ahogyan ő azt szeretné.
Cirkusz nélkül szerintem nem tudod megúszni, mert a felszín alatt már biztosan cirkuszol, legalább otthon a férjének. Le kell állítani, ha meg megsértődik, ne izgasson, legalább nem fog keresni, aztán majd megbékél, vagy lejön erről a magas lóról.
Ha meg nem állítod le, GYES alatt csak mégjobban a fejedre fog járni, hogy TE OTTHON VAGY, ő meg nem, és amúgy is és így és úgy. Meg akkor már közelíteni fog az 50-hez mire a kisgyermek első osztályba lép - és nagy rá az esély, hogy nehezen fogja bírni.
Mivel kvázi semmi közötök hozzájuk (még csak nem is rokonok), ezért nem kell a konfrontációt ennyire kerülni.
Megmondod, hogy "Juliska, nagyon sok belőletek, hagyjatok minket békén!". És ennyi. Utána meg nem veszed fel a telefont, nem írsz vissza, ignorálod.
Aztán majd ül magába otthon, ha kidobják a három műszakos kulis melójából, és nem lesz kihez szólni, mert a csávója is éppen máson van...
Ti miért nem tervezitek a nyaralást?
A nevelt gyerekre ki szokott vigyázni, ha éppen "láb alatt" van?
Úgy látszik, a keresztszülőség mindenkinek mást jelent, nálatok elég erős befolyásoló tényező, hogy nem rokonod, nem is barátnőd. Így szerintem nem kellett volna elvállalni.
De azért ne érezd magad rosszul miatta, mert ez az erőszakos nyomulás egy jó kapcsolatot is tönkretenne.
Azt sem értem, miért zavar, ha megsértődik, miközben ő folyamatosan kritizál és beszólongat. A megjegyzésénél, hogy majd a sajátodra se lesz időd, röhögve megkérdeztem volna, hogy épelméjű, hogy egy idegen gyereket sajáthoz hasonlít?
Én egyébként nem tartanám a havi egy alkalmat soknak, sőt, alig várom már, hogy a keresztgyerekem elég nagy legyen, és hozhassam, az erőszakos követelőzés miatt viszont ezt is beszüntetném. Ne ossza be az idődet, pláne hogy neked a nő senkid.
És hát ne haragudj, de csak egy balek hagyja, hogy egy idegen így rászálljon, és még meg se akarja sérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!