Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Keresztlányom szülei folyton...

Keresztlányom szülei folyton hozzánk akarják passzolni a kislányukat?

Figyelt kérdés
Férjem barátja meg a felesége felkért minket tavaly hogy legyünk a kislányuk keresztszülei. Akkor még távolabb laktunk tőlük. Idén sikerült beköltöznünk a házunkba amit felújítottunk, alig 3km távolságra van tőlük. A keresztlányunk 2 éves, van a férjemmel egy nem közös 8 éves nevelt lányom. Mindketten dolgozunk, én 3 műszakban és ha nálunk van a férjem kislánya ahogy tudjuk megoldjuk hogy elvigyük iskolába, elmenjünk érte, délután valamelyikünk tanuljon vele, időt szánjon rá, ellássa. Mindez fárasztó, de természetesen megoldjuk. Idővel közös babát is szeretnénk 3 éven belül. Most hogy ide költöztünk a keresztlányom anyja aki még gyesen van folyamat át akart jönni hozzánk a kislánnyal, mert a férje dolgozik és unja magát otthon. Persze mondtuk hogy nem vagyunk mindig otthon és nem mindig alkalmas sajnos mert mi is dolgozunk és meg kell oldanunk a mi dolgainkat is. Aztán kitalálja folyamatosan hogy a keresztlányom had aludhasson nálunk hogy a férjével el tudjon menni randizni. De ezt havi szinten kb és már eltervezte hogy majd nyáron elmennek nyaralni 5 napra és jó lenne ha itt tudnák addig hagyni a kislányukat. Persze pár órára elvigyázunk rá egy délelőttöt vagy egy délutánt vagy valami de már rendszeresen elvárná hogy itt aludhasson. Mert ők a férjével mennének ide oda amoda. Egyszer osztottuk meg velük hogy elmegyünk a férjemmel kettesben egy hosszúhétvégére azt vágta hozzám ha majd lesz gyerekem akkor majd sehova nem megyek. Mondtam neki dehát ti is mentek azt mondta az már mert a lányuk már 2 éves és rá lehet másokra hagyni. Meg ha mondom hogy most nem tudom vállalni hogy nálunk aludjon mindig ezt hozza fel mi lesz ha meglesz a gyerekünk azt is majd kicsukom hogy most nem alkalmas? Én 24 vagyok, ő meg 42 és teljesen lenéz hogy majd megtanít főzni meg sütni. Mondom neki nem kell mert tudok de akkoris okoskodik hogy ő jobban tud. Meg kiszámolja mikor vagyok szabados neki nincs jogsija és felhív meg ír hogy vigyem már be a városba ide meg oda és ha nemet mondok bepukkad. Teljesen rám van szállva. Ahol laktunk anyósommal laktunk pokol volt. Most végre van saját családi fészkünk de úgy érzem nem teljes a privát szféránk. Szerintetek ha komolyabban elbeszélgetnénk velük meg lehet úszni a cirkuszt meg a sértődést?
2023. jan. 31. 04:16
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
99%
Kati, én nem vagyok ingyen bébiszitter, nem hagyod itt a lányod, megoldo mashogy. Ennyi
2023. jan. 31. 07:14
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod neki hogy nem szeretnéd az összes szabadidődet beáldozni az Ő gyerekének. Párszor nyilván lehet róla szó de nem nonstop. És nehogy már ő zsaroljon téged a ,ha majd lesz gyereked…’ szöveggel. A sajátját is folyton lepasszolja, én így nem oktatnék ki mást.

Ha nem képes felfogni, hogy ez nem így működik, én megszakítanám ezt a jellegű kapcsolatot, nektek is van életetek.

2023. jan. 31. 07:20
 13/44 anonim ***** válasza:
99%

Van egy hatásos szó: NEM.

Tanuld meg használni - tkp ezt meg lehetett volna tanulni a felkérés ELŐTT, de már mindegy.

2023. jan. 31. 07:27
 14/44 anonim ***** válasza:
6%
Jaja mondj NEMET a 3 műszakra, mielőtt lemaradsz az életedről!
2023. jan. 31. 07:30
 15/44 anonim ***** válasza:
89%

Tisztázd vele, hogy te, mint keresztanya mennyi időt és milyen minőségben tervezel eltölteni a keresztlányoddal. (Amúgy tényleg: miért vállaltad el?)

Ha nem fér bele a random, 2 napos bébiszitterkedés, akkor azt is tisztázd. A fuvarozást meg állítsd le gyorsan. Nem a nőnek vagy a keresztanyja, hanem a kislánynak. Sőt, a keresztanyaság elvállalásával még csak barátnők se lettetek. Aztán telefon kinyom, letesz.

2023. jan. 31. 07:36
 16/44 anonim ***** válasza:
20%

Ha nem akarsz rá vigyázni, apukád csinált szájat, kinyitod és megmondod.

A nyári 5 nap túlzás, de havi egy-egy este vagy éjszaka, mikor a szülők kicsit kettesben lehetnek, nekem pl beleférne, ha neked nem, hát szólj.

De ha ennyire teher a nő is, gyerek is, miért lettetek keresztszülők?

2023. jan. 31. 07:37
 17/44 anonim ***** válasza:
93%
#18, a kislány anyja nyilván "elfelejtette" mondani a felkéréskor, hogy tulajdonképpen ingyen bébiszittert-sofőrt-ügyintézőt akarnak, nem keresztszülőket. Olvastam itt az oldalon régebben, hogy a (szintén nem rokon) szülőpár közölte a keresztszülőnek felkértekkel, hogy akkor a keresztelő a Bazilikában lesz, fizessék, meg onnantól a gyerek minden nagyobb kiadása - szobabútorcsere, iskolai felszerelés, nyaralás, stb. - felesben fog menni, mert hát keresztszülők. Az ottani hozzászóló azonnal nemet is mondott...
2023. jan. 31. 07:44
 18/44 anonim ***** válasza:
77%
19, de neki nem csak a szitterkedés nyúg, hanem maga a család is, nagyon úgy tűnik. Nem bírja a nőt. Akkor is mondhatott volna nemet, most is mondhat.
2023. jan. 31. 07:49
 19/44 anonim ***** válasza:
16%

Első körben fel kéne nőni.

Ha ez sikerült, szólj, és írom a többit.

2023. jan. 31. 07:59
 20/44 anonim ***** válasza:
90%

"De ha ennyire teher a nő is, gyerek is, miért lettetek keresztszülők?"

Te komolyan ennyire hülye vagy? A keresztszülőség mióta jelenti azt, hogy ingyen bébiszitter vagy? Nekem is vannak keresztszüleim, nagyon rendes emberek, de a szüleimnek álmukban se jutott volna eszükbe ilyen baromság, hogy lepasszoljanak nekik.

2023. jan. 31. 08:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!