Kinek van több joga?
Mindkét testvér a szülőknél él. Az egyik elvált, ezért visszament lakni a szüleihez, viszont van már egy gyereke, aki hétvégén nála van. A testvére szintén ott él a feleségével együtt már pár éve, mert építkeznek. Teljesen kisajátították maguknak a házat, amikor eljön a gyerek az apjához, akkor annyira rigolyás a feleség, hogy megszabja hova ülhet le és hova nem. Miből ehet és miből nem, csak a nagymama főztjét eheti, az övét nem. A fürdőben is mindig a feleséghez kell alkalmazkodni.
Nem mehet be a nappaliba engedély nélkül, mert az az “övék”.
Idegennek érzi ott magát, pedig elvileg ugyanolyan joga van ott élni, ha az apjánál van. Sőt, a feleség nem család, mégis uralkodik mindenki felett.
És mégis hova menjen a gyerek, ha az apja is ott él? Nemcsak ezekben dirigál, hanem a játékait is eltakarítja az erkélyről, mert nem ott van a helyük, ha a kutyával játszik, akkor az is zavarja, mert elkezd ugatni a kutya, de még azt is megszólta, hogy zongorán játszott, mert hangos.
Úgy viselkedik, mintha csak az övé lenne a ház.
34: El nem tudom képzelni, hogy milyen problémák lehetnek az olyanok fejében, akik azt javasolják, hogy egy gyerek csak azért költözzön ki a szobájából, hogy egy másik fürdőszobát használjon, ahol nem zavarja a menyet?
Ne haragudj, de te normális vagy?
Még csak az sem biztos, hogy ki van utálva, mindössze csak sok(k) egy nyilván fiatal párnak hétvégente. Az ő kajájukat enné, a lakrészüket lakná.
Még egy jót sem szeretkezhetnek hétvégén reggel vagy este, mert előtte vagy utána zárva a fürdő, mert bevette magát oda. Miközben annyit nem lehet neki szólni, hogy az asztalnál hova üljön, mert jön a dráma és kérdés erről a Gyakorin. Nálunk is mindenkinek megvan a megszokott helye.
#38, ezen a "ki hová üljön" részen én is kiakadtam. Nálunk is mindenkinek megvan a maga helye; ha valaki oda betagozódik akár csak vendégként, megmondjuk, hogy hol van még szabad hely.
Sőt, ha én megyek máshová és egyszer - EGYSZER - elmondják, hogy hová ülhetek, nem fogom direkt bosszantani a vendéglátót azzal, hogy elfoglalom az ő vagy a párja/gyereke megszokott helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!