Miért olyan fontos esemény a baba fürdetése hogy mindig szeretnének részt venni rajta?
Dehogy fontos fejlődési szempontból! Ha baj van a mozgással azt látni a szőnyegen/ágyon hasaltatva is... Sőt, hasalva látszik a legjobban, hogy tartja a fejét, húzza a lábát stb és mint autista gyerek anyja mondom: babakorban még szakember se mondja meg, hogy autista-e, mert nincs azon a fejlődési szinten, hogy diagnosztizálni lehessen (érsd: babakorban teljesen normális dolgok később, pár éves korban auti gyanús tünetek lehetnek). Ritka esetekben kilehet szűrni 1,5-2 éves korban, ha nagyon típusos, de inkább 2+. Nem kell szerencsétlen pár hetes, hónapos babákat figyelni, hogy jajj nem úgy néz rám, biztos autista 🙄 meg hasonló baromságokkal traktálni egy friss anyát.
Ez egy hülye szokás, hogy nézni akarják a fürdetést, meg ők akarják fürdetni. "Jobbak" még a szoptatást is nézni akarják. Megkell húzni a határokat, nem kis bazárimajom, nem látványosság. Ha zavarnak húzd meg a határokat.
Hú utolsó! Teli találat! 😶
Hát igen itt is az volt hogy párom anyukája minden nap jött hogy ő fürdesse "segítségből", de most mondtam h nem kell...
Szia! Nálunk apa volt ilyen,sajnos nem vette észre magától hogy az nem úgy van,hogy ő akkor jön és megy a mi lakásunkban,amikoe csak akar. Szóltam neki,volt nagy sértődés, még a temetőben a virágárustól is ezt hallgattam vissza,hogy mit képzelek,hogy hozzám időpontot kell kérni. De nem engedtem neki, így megenyhült és már képes telefonálni hogy alkalmas-e amikor jönni akar.
Muszáj lesz kiállni magadért,mert neked is szükséged lesz pihenésre, énidőre amikor a babád pl. alszik és este sem kellene majd később a jelenlétükkel felpörgetni a gyereket,hogy aztán ne tudd letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!