Van itt olyan, aki kereste már háborúban elhunyt hozzátartozóját, rokonát? Hogyan kezdjek hozzá? Részletek privátban akit érdekel!
Figyelt kérdés
Az a kérdés, hogy milyen intézményhez érdemes fordulni pl a halálról kapott értesítőlevéllel kapcsolatban. Mármint, hogy annak a levélnek ugye kell lennie másolatának annál a szervnél, amely kiállította vagy ott, ahol ezeket a dokumentumokat őrzik.2023. febr. 10. 19:30
1/5 anonim válasza:
Ha valaki Magyarországon keres egy háborúban elhunyt hozzátartozót vagy rokont, akkor az alábbi intézményekhez fordulhat:
Magyar Honvédség - A Magyar Honvédségnek van egy adatbázisa, amely tartalmazza a háborúban elhunyt katonák adatait. Ha van egy halálról kapott értesítőlevél, akkor ezzel lehet fordulni a Honvédséghez.
Kormányzati Dokumentációs és Levéltári Intézet - Az Intézet őrzi a háborús dokumentumokat, így ha van egy halálról kapott értesítőlevél, akkor ott is lehet keresni.
Magyar Nemzeti Levéltár - A Magyar Nemzeti Levéltár is őrzi a háborús dokumentumokat, így ott is lehet keresni.
2/5 A kérdező kommentje:
1
Köszi, de az sajnos kimaradt hogy nincs meg a levél, csak a rokonaim tudják hogy kaptak valamikor.
2023. febr. 10. 20:15
3/5 anonim válasza:
1-2 éve volt valami, még viszonylag sok helyen is hír volt, hogy kiadtak ilyen régi katonai dokumentumokat, igaz főleg hadifoglyokról, azok között pl én is találtam meg rokonomat, de szerintem ez egy jó út arra, hogy elinduljon az ember, emgpróbálom megtalálni pontosan hol elhet hozzáférni.
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Vöröskeresztnél szoktak még keresést indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!