Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék, hogy ne használj...

Mit tehetnék, hogy ne használják ki az apámat?

Figyelt kérdés

Ő nem tesz semmit, belesüllyedt egy depresszióba anyám halála óta, plusz ehhez jön még egy kapuzárási pánikszerű dolog. Semmit se akar csinálni, mert hogy már jaj de öreg. (Nem öreg.)Semmi se érdekli, konkrétan hagyja hogy az ingyenélő fia, meg annak a barátnője (aki senkije) élősködjenek rajta. Huszonéves kereső emberekről van szó. Tanulni egyik se akart, sőt pont lenézik valamilyen indokból azt, akinek diplomája van és többre vitte pl. engem. Mondván, hogy milyen felesleges az egész, bezzeg a “rendes” munka… úgy érzem tipikus, buta, beszűkült emberek. Csak az egyiknek van egy szakmája, azon úgy rugdosta át anyukám pár éve, a másiknak egy szakmája sincs. Én is évek óta dolgozom, csak éppen a tanulással adtam egy löketet hosszútávon a fejlődésemnek, na meg a fizetésemnek.

A lényeg, hogy élősködnek apámon. A megélhetési költségek felèt nekik kéne fizetni, de konkrétan apámnak a szemét kiszúrják egy nagyon kevés összeggel, ő meg hagyja nekik. Főz rájuk, ellátja őket. Ketten nem fizetnek annyit neki, hogy a rezsi 50%-a meglegyen. Pedig nincs szó róla, hogy ne tudnának rendesen beszállni a dolgokba, ugyanis minden másra tudnak költeni. A luxus dolgokat, új autót, nyaralást, szépészeti dolgokat mindig kipengetik maguknak, de apám meg, mint a birka eltartja őket mégis. Persze plusz munkát kell vállalnia, mert nem jön ki. Pont nyugdíjas létére, amikor kicsit pihenhetne, kikapcsolódhatna végre, kénytelen ezeket eltartani. Szoktam neki adni pénzt, pedig már nem is élek ott, de úgy érzem feleslegesen adok. Nem akarom ennek a két ingyenélőnek tömni a zsebét, mert igazából, amit apámnak adok, azt úgyis ők kapják meg valamilyen formában.

Mit lehet tenni ilyen élősködő emberekkel?! Annyira elegem van belőlük, mert látom apámon, hogy nem szeret konfrontálódni, de közben meg kizsigerelik teljesen és még csak fel sem ismeri a helyzetet a depressziója mélyén. A csaj teljes harci díszben, mindig új ruhák, vakolat, fodrász, műköröm stb., a fia meg új autót vesz magának, nyaralgatnak, addig apám néha napján egy programra se megy el, mert akkor költenie kell. Pl. egy sörözés a barátokkal, kirándulás. A saját autóját nem használja, mert ugye a benzin is drágul, de ezek ketten mindig kocsiban ülnek. A csajt még nem láttam, hogy tömegközlekedésre ült volna. Fuvarozni kell állandóan, mint kiderült apám a “benzinjükre” is volt, hogy pénzt adott.

A csajnak van saját apja meg anyja, azoknak nem élnek a nyakán. Anyukámmal anno abban állapodtak meg, hogy 1 hetet itt, 1 hetet ott laknak. Hát azóta teljesen egészében odatelepedtek a mi otthonunkba, apa nyakába.

Tudom, hogy apa is hibás, hogy hagyja ezt, de valamit csak lehet tenni ilyen emberek ellen. Az egyik a gyereke, oké. De a másik senkije se. Egy idegen. Se én, se az én párom nem élősködünk apán. A pszichológust már ajánlottam apámnak, mondtam ki is fizetem neki szívesen, mert segítene neki hosszútávon. De nem, oda nem akar menni.

Teljesen tanácstalan vagyok már. Jelenleg végignézem, ahogy apám szépen lassan elfogy, ezek meg élnek vígan a nyakán gondtalanul. Legszívesebben kib@sznám őket onnan, hogy tartsák el saját magukat végre, és akkor apa is felszabadul.

2023. febr. 9. 05:54
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem a te dolgod. Ha apad cselekvokepes akkor kepes eldonteni hogy a helyzet neki igy jo vagy sem. Ha esetleg nem, akkor kepes ennek kinyilatkoztatasara is.
2023. febr. 9. 06:31
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Az az igazság, hogy ha apád nem akar változtatni ezen a helyzeten annak ellenére sem, hogy felajánlottad a segítséged, akkor nincs mit tenni.
2023. febr. 9. 07:00
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Apádnak jelenleg az is elfoglaltság, ha gondoskodhat valakiről.
2023. febr. 9. 07:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Miből finanszírozzák az új autót meg a nyaralást ilyen semmi szakmákkal?
2023. febr. 9. 07:54
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Költözzetek ti is oda 😁

Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni. És nem is kell.

Örülj neki h ti megteremtitek magatoknak azt amire szükség van. Legyél rá büszke.

Az ilyenekkel meg ne foglalkozz mert csak a saját mentálegészséged megy rá.

Tapasztalatból írom. A saját kárunkon tanultuk meg hogy engedjük el a család ezen részét

2023. febr. 9. 08:38
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

Nekem eléggé ellentmondásos a történet.

Most nem akar semmit csinálni apád, vagy nem megy el sehova, mert nincs pénze? Hol ez, hol az...

Nem csinál semmit, nem mozdul ki? de hát dolgozik a nyugdíj mellett...

2023. febr. 9. 08:47
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
Felnőtt ember, el tudja dönteni hogy neki ez jó vagy sem.
2023. febr. 9. 09:27
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Csak azt lehet kihasználni, aki hagyja magát
2023. febr. 9. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Megbeszélheted a dolgokat apáddal, tesóddal, de mást nem tudsz tenni.
2023. febr. 9. 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy jót tesz neki, hogy lefoglalják így anyukátok halála után!
2023. febr. 9. 17:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!