Mi legyen a rokonokkal, akik nem akarnak találkozni egymással a temetésen?
Édesapám meghalt, urnás temetése lesz.
Már két rokon jelezte, hogy ha X, vagy Y ott lesz, akkor ő nem jön, merthogy látni sem akarja.
Az egyik felhívott, és próbált rávenni, hogy "X"-et ne hívjam meg (mert ő akkor nem jön).
40-70 közötti emberekről van szó.
Az Édesapámnak mind egyformán rokonai.
Másnak nincs baja sem "X"-szel, sem "Y"-al, ez a két pár (Rokon1-X, illetve Rokon2-Y) vannak egymással haragban.
Ti mit tennétek..?
Simán megmondanám mindkettőnek, hogy meg vagy hívva, ha akarsz jössz ha nem akkor nem, a másik kitiltva nem lesz.
Aztán majd eldöntik mit akarnak.
Csak a nyitót olvastam el.
Mindenkit tájékoztatnék a temetés helyéről és időpontjáról és kész.
Aki felhívna, hogy X ott lesz-e, annak azt mondanám, hogy nem tudom. (Gondolnék hozzá mást is, de azt inkább nem mondanám ki....)
Hát, ha ezt a helyzetet azonnal átlátom (ami csöppet sem biztos, amikor mély gyászomban megcsörren a telefon), akkor lehet, hogy mindkettőnek azt mondom, hogy igen, ott lesz a másik. Így legalább egyik bunkót sem kell látnom.
És természetesen velük a későbbiekben nem tartanám a kapcsolatot.
Egyébként mennyire közeli rokonaid?
Maradjanak otthon, ne jöjjön el egyik páros se.
Elég neked a fájdalmad, még akkor azon is rettegj, melyik primitív barom rendez jelenetet a temetésen. Aki nem bírja még egy temetésen se visszafogni magát, az maradjon otthon a valagán.
A parte cédula nem “meghívó”, hanem értesítés a búcsúzás helyéről, idejéről. Ha nem rendelsz el szűk és zárt körű temetést, lehetőleg mindekit értesítesz, akinek köze volt hizzá.
Nincs joga másoknak bárkit kizárni, hogy elbúcsúzhasson a szerettétől.
Akit ez zavar, az nem megy el.
A temetés az elhunytról szól, a családjáról, akikkel együtterzünk a gyászukban, nem pedig a perpatvarokban való állásfoglalásról.
Micsoda bunkó az, aki gyászodban még a saját konfliktusainak a terhét is rád akarná pakolni?!
Én azt válaszolnám, hogy engem kíméljenek meg. Aki jön, ott lesz, aki nem, az távol marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!