Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek az normális, ha...

Daxxg kérdése:

Szerintetek az normális, ha vendégségbe hívnak a rokonok és elvárják, hogy a konyhájukban a párommal főzzünk mindenkire? (a hozzávalókat megveszik ők)

Figyelt kérdés
2022. dec. 28. 21:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%
Képen röhögném őket és akkor látnának utoljára, gyagyásokkal nem tartom a kapcsolatot.
2022. dec. 28. 23:24
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Hogy lenne már normális?

Ha valaki vendéget hív, főleg ha ebédre hívja, akkor illik időben normális ételt tenni elé. Ha ezt valaki nem szeretné, annak jobb lenne ezt elengedni.

2022. dec. 28. 23:28
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

Más konyhájában biztos, hogy nem főznék. Azon túl, hogy elég gáz ez a hozzáállás, 10 perc után agyf'szt kapnék, mert nem találom a dolgokat. Egyedül talán úgy tudom elképzelni, hogy a szülők találják ki, hogy a már kirepült gyerekek segítsenek be ezzel nekik.

Ha ennyire nem akarnak főzni, dobáljátok szétt egymás között, hogy ki mit hoz.

Amúgy komplett recepteket kaptok, vagy hasraütésszerűen kigondolnak valamit, megveszik, ami szerintük kell hozzá, ti meg alkossatok (a process végefele meg rájöttök, hogy egy banális hozzávaló nincs is nekik...)?

2022. dec. 28. 23:43
 14/26 anonim ***** válasza:
80%
Lehet normális is. Pl anyad 80 felett van, már nem bír a konyhában állni, de megkert téged meg a párod, hogy főzzetek ünnepi vacsorát, ő bevasarol hozzá
2022. dec. 29. 07:08
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehetne próbálni, de azonnal eljönnék haza :D
2022. dec. 29. 07:11
 16/26 A kérdező kommentje:
Após egész héten hívogat bennünket, hogy menjünk el hozzá látogatóba hétvégén, aludjunk ott nála! Szombat délután odaérünk hozzá, kér minket, hogy ne menjünk haza, majd csak vasárnap este... Vasárnap délelőtt mutogatja a húsokat a hűtőjében mikből mit készítsünk és közli, hogy úgy főzzünk, hogy a testvérei is jönnek ebédre. Amúgy ő 58 éves.
2022. dec. 29. 13:13
 17/26 anonim ***** válasza:
88%
Jó, és megfőztetek?
2022. dec. 29. 13:30
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem
2023. máj. 14. 15:13
 19/26 anonim ***** válasza:
78%
Nekem ezt nagynéném csinálta. Elmentünk hozzájuk látogatóba, ők hívtak. Apám meg a nagybátyám kimentek a ház elé, a kocsmába, a kocsit nézegetni, beszélgetni mittudom én. Anyám meg én a házban. Nagynéném főzne, szedi elő a dolgokat, de nem akaródzik neki. Mindig megvárta amíg anyám neki nem áll. Utána csak ült és pofázott, anyám meg főzött. Amikor nagyobb lettem 16-17 éves nálam is bepróbálkozott, fogtam és unokanővéremmel elmentem dumálni, meg iszogatni és besz.opta a vén satrafa. 34N
2023. máj. 14. 16:55
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

Engem egyszer hívott meg a mamám ebédre úgy, hogy elvárta a segítséget. Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek ebédre. Előtte nem volt róla szó, hogy segíteni kell, nem is úgy készültem, ezen kívül soha nem voltam rászorulva más főztjére, meg tudok főzni magamnak otthon.

A vendég nem főzni megy vendégségbe, kivéve, ha előre úgy van megbeszélve.

2023. máj. 14. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!