Normális, ha kiakadtam ezen?
A tatámnak volt egy oldtimer autója, amit sajnos apám örökölt meg jó 10 éve. (Évek óta nem tartom vele a kapcsolatot, mivel alkoholista és bántalmazott.) El akarja adni ezt az autót, mert annyi adósságot halmozott fel, hogy talán ebből kifutja.
Az autó 10 éve csak áll a garázsban, úgy terveztem, hogy majd egyszer kipofozom és használom, de sajnos nincs jogosítványom még. Azért borultam ki, mert úgy érzem ettől, mintha elvennék az utolsó dolgot is, ami a tatámra emlékeztet, érzelmileg kötődök ehhez az autóhoz. A családom lehülyézett, amiért ezen kiborultam. Mi a véleményetek erről a helyzetről?
Nézd, az érzelmeid jogosságát senki nem vonhatja kérdőre.
Ugyanakkor az a kocsi az apád tulajdona. Sajnos azt tesz vele, amit akar.
Próbáld megfordítani a gondolkodásodat: ha apád nem örökölte volna meg azt az autót, most nem lenne mit eladnia és nem tudná kifizetni az adósságokat (ami nyilván az ő hülyesége miatt halmozódott), és azt esetleg - vagy az apád eltartását - előbb-utóbb neked kellene megoldani.
Esetleg vedd meg az apádtól, vagy ha nem tudod, akkor beszéld meg vele hogy adja oda “ingyen”, te meg X ideig fizeted a tarozásának a törlesztőrészleteit (ha kapott részletfizetési lehetőséget)…
Különben meg Ő örökölte, szóval azt csinál vele amit akar.
Ha kell neked az autó, akkor vedd meg. De ez inkább csak az apád iránti érzéseidről szól, nem az autóról. Oké a nagyapádé volt, de vannak neked egyáltalán közös élményeid a nagyapáddal amik ehhez az autóhoz kapcsolódnak? Ráadásul ha nincs jogsid, akkor élek a kétkedés jogával is azzal szemben, hogy te ki tudnád pofozni. Azért az nem megy olyan egyszerűen. A költségekről nem is beszélve.
A haragod apád iránt teljesen jogos, de ennek feldolgozásában egy pszichológus fog tudni segíteni, nem egy autó.
Az autó apádé, jogában áll eladni.
Ha neked annyira fontos, akkor vedd meg töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!