Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem bántó ez egy kicsit a...

Nem bántó ez egy kicsit a rokonságtól?

Figyelt kérdés

Természetesen karácsonyi ebéd, mi más. Feljött, hogy az előlapi szelfikamerával készített képeim mind sz @rok, egyik se jó, mert nem hasonlít rám. Nem a megállapítással van a baj, hanem azzal, hogy szó szerint így mondták, hogy sz @rok a képeid.

Soha nem retusálom a képeimet, nincsenek szerkesztve. Csak rájöttem, hogy az előlapival szebb képeket tudok készíteni, mintha tükörből fotóznám magam, de ezt a tükörfotót egyébként is gagyinak tartom.

Ha meg más fotóz engem, nem tudom magam beállítani, nem vagyok profi fotómodell, hogy tudjam, hogyan előnyös. Nyilván senki sem profi fotós, aki engem lefotózna, így születnek a legrosszabb képeim.

36 éves nő vagyok, szóval nem ez a legnagyobb problémám, de ez azért esett rosszul, mert oda lyukadtunk ki végül, hogy nem vagyok én olyan szép, mint a saját fotóimon, hanem pont olyan bucikalács fejem van, mint amikor más fotóz engem, nyugodjak bele.

2022. dec. 26. 22:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%

Én ismerem a rokonaimat. Nekik ez a nyelvük, abból értenek, ha egy bunkó szar vagy velük. Ha őszintén elmondod nekik, hogy rosszulesett, nyavalygásnak narrálják és megmagyarázzák, hogy túlreagálod.

Jól sejtem, hogy a kis pille lelkednek soha az életben semmi köze nem volt ilyen kulturáltan tuskókhoz? Nagyon helyes, ne is legyen, szerencsés ember vagy. De ne tegyél úgy, mintha értenél hozzájuk és ne erőltesd ezt a tudálékos okoskodást azoknak, akik benne éltek egy ilyen helyzetben és benne is nőttek fel. Köszi!

2022. dec. 27. 04:07
 22/30 anonim ***** válasza:
29%
Ne haragudnj, de én azt sem érzem normálisnak, hogy 36 éves létedre rendszeresen ilyen beállított selfieket tolsz a Facebookon, és kb. remegve várod a lájkokat, hogy megerősítsenek téged.
2022. dec. 27. 07:17
 23/30 anonim ***** válasza:
90%

Miért mész ilyen emberek közé? Én évek óta elengedtem a kötelező jópofizást, amelyben végül valahogy mindig az én hibáimhoz jutottunk ki.

Keresi a fene ilyenek társaságát, akkor karácsonyozok egyedül, békességben, nyugiban.

2022. dec. 27. 07:43
 24/30 anonim ***** válasza:
27%

A leírásból nekem az jön le, hogy szerintük a képek rosszak, nem te. Nem ismernek rád azokon a képeken, amiket te szépnek látod magad.

Mondjuk ezt a szituációt se tudom elképzelni, hogy karácsonykor egy családtag Facebook szelfijeit beszélik meg a rokonok. De amikor gy ilyen téma kellemetlenné válik neked, kérdező, mondhatod, hogy oké, légyszi váltsunk témát, nem esik jól, hogy kritizáljátok. Ebben nincs semmi tiszteletlenség.

2022. dec. 27. 08:34
 25/30 anonim ***** válasza:
88%

Olyan könnyű azt írni, hogy váltson témát, mondja meg, hogy rosszul esik neki, álljon ki magáért. De egész egyszerűen a kérdező eszköztelen. Önbizalomhianyos, megfelelési kényszeres ember nem fog nemet mondani, határait megvédeni, ha 100 oldalon is írjátok neki. Mert az a lemez megy ilyenkor a fejben, hogy "mit fog szólni a másik, nem sérthetem meg, ilyet nem mondhatok". Tudja, hogy ezt kellene mondani, de nincs mögötte eszköz arra, amit ezután reagál a másik. A rossz hitrendszer, hogy láthatatlanná nevelték ezt eredményezi.

Én is 36 éves vagyok, hasonló gondokkal, de én dolgozom rajta egy éve lassan, hogy kiépüljön az önbizalmam.

2022. dec. 27. 08:41
 26/30 anonim ***** válasza:
35%

"Az a baj, hogy én nem tartom magam szépnek."

Pontosan ezért tud mélyen érinteni a megjegyzés. Nincs önbizalmad.

De az önbizalom attól sem jön meg, ha nem reális képeket pakolsz Facebookra, amit aztán x ember lájkol. Ezzel máshogy kellene foglalkoznod.

2022. dec. 27. 09:24
 27/30 anonim ***** válasza:
24%

Ha 16 lennél, még TALÁN valahol megérteném.. De basszus, 36 vagy.. 🤦‍♀️

Nölj fel.

2022. dec. 27. 09:39
 28/30 anonim ***** válasza:
78%
Két gondolat, nem lehet beállítani, hogy ők ne lássák a képeidet? Másik, ilyeneket ha gondolnak is (ez rosszindulat) miért nem tartják meg maguknak? Valaki nem tetszik nekik gondolja magában csendben és mondja ki azt ha valami kedves mondanivalója van. Más külsejére csak így megjegyzést tenni ez bunkóság. Egy rokonnak sem jár ez. Nem tudom, talán válaszolhatod, hogy köszönöm szépen hogy megosztottad a véleményedet a külsőmről, hogy Te mit gondolsz. Még szerencse hogy van aki szépnek lát így is (egyébként akit szeretsz szerintem szépnek látod hiszen szereted a tökéleten részleteit, legyen az akár egy bucikalács fej), pl én magamat. Vagy visszakérdezhetsz, hogy neki tetszik e a saját fotója.
2022. dec. 27. 09:56
 29/30 anonim ***** válasza:
24%

A rokonaid bunkók ez nem is kérdés.

De te 36 évesen szelfizgetsz, meg töltögetsz f@szbukra?

Na ez nagyon gáz!

2022. dec. 27. 11:17
 30/30 anonim ***** válasza:
80%
19.: Kutyával SEM bánunk így!
2022. dec. 28. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!