Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem bántó ez egy kicsit a...

Nem bántó ez egy kicsit a rokonságtól?

Figyelt kérdés

Természetesen karácsonyi ebéd, mi más. Feljött, hogy az előlapi szelfikamerával készített képeim mind sz @rok, egyik se jó, mert nem hasonlít rám. Nem a megállapítással van a baj, hanem azzal, hogy szó szerint így mondták, hogy sz @rok a képeid.

Soha nem retusálom a képeimet, nincsenek szerkesztve. Csak rájöttem, hogy az előlapival szebb képeket tudok készíteni, mintha tükörből fotóznám magam, de ezt a tükörfotót egyébként is gagyinak tartom.

Ha meg más fotóz engem, nem tudom magam beállítani, nem vagyok profi fotómodell, hogy tudjam, hogyan előnyös. Nyilván senki sem profi fotós, aki engem lefotózna, így születnek a legrosszabb képeim.

36 éves nő vagyok, szóval nem ez a legnagyobb problémám, de ez azért esett rosszul, mert oda lyukadtunk ki végül, hogy nem vagyok én olyan szép, mint a saját fotóimon, hanem pont olyan bucikalács fejem van, mint amikor más fotóz engem, nyugodjak bele.

2022. dec. 26. 22:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
96%
Pedig az ilyenért már vissza lehet szólni kortól független.
2022. dec. 26. 23:07
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

De, bántó. Szegénykém. Egyébként is kényes terep megmondani valakinek, hogy valami nem áll jól, vagy a képei mást mutatnak, de így aztán főleg... Nem is értem, hogy nem tudták, hogy ez rosszul fog esni, nekem már az olvasásától összeszorult a gyomrom. Mondjuk lehet, hogy azért érzem át, mert én is ilyen típus vagyok, aki iszonyúan megszégyenültnek érzi magát egy ilyen nyers kritikától. Fogalmazhattak volna SOKKAL finomabban, valószínűleg abból is megértetted volna, hogy ezek a képek túlságosan torzítanak.

Érdekes, én meg sokáig úgy voltam vele, hogy jobban szeretnék egy szép kerek arcot a kis csoffadtam helyett. Selena Gomez gyönyörű "pufikalács" fejét pl. elfogadtam volna. Mostmár megbékéltem azzal, ami van; elragadtatva nem vagyok tőle, de egy kerek arc már nem is én lennék. Ez van, ezt kell szeretni.

Amúgy csupa 70 éves rokonod bújja a facebookot, és tudja, mi az az előlapi kamera?

2022. dec. 26. 23:21
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy csupa 70 éves rokonod bújja a facebookot, és tudja, mi az az előlapi kamera?"

Ráérnek fészbúkozni. Tavaly nagymamám 75 éves testvére úgy örült az új telefonjának, mint egy gyerek.

2022. dec. 26. 23:29
 14/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Igen, tudja, mert egész nap a gép megy neki otthon. A gyerekei beállítottak neki egy régebbi asztali számítógépet (gépházasat), reggel bekapcsolja és csak lefekvéskor kapcsolja ki. Napközben időnként odaül elé. A facebook automatikusan megnyílik neki, használni is megtanulta alapszinten. Okostelefont is megtanult kezelni, csak azt nem szerette, ezért van neki végül gombos, de az duál simes, és így is tudja használni. Egyébként okos, könnyen tanulja ezeket, hiába 70 éves.

2022. dec. 26. 23:31
 15/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem minden beszólás helyett jobb az őszinteség. Ha kiböfög magából egy ilyen mondatot, nyugodtan kérdezd meg: "Szerinted ez nekem hogy esett? Nem gondolod, hogy ez a megjegyzés ezekkel a szavakkal baromi bántó függetlenül a tényleges fejformámtól?" Nem kell ironikusan visszaszólni, ha kifejezed a valódi érzéseidet, az egyfelől nem bunkóság, másfelől esélyes, hogy tényleg elszégyenli magát.
2022. dec. 26. 23:37
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Bunkóság, nálunk is ez szokott menni.

Most azzal indítottak, hogy már megint nem hoztam senkit, ocsmány a fejem, meghíztam és ráadásul nagyon öregszem is.

Még a leves kimerésig sem jutottunk el.

Elküldtem mindenkit a halál fszára és hazajöttem.

2022. dec. 26. 23:53
 17/30 Darius- ***** válasza:
19%

Tehat inkabb mondjak azt, hogy jok, holott nem ugy gondoljak ? Tévhit lenne igy belole. Mégis ilyen esetben jobb hallgatni inkabb vagy azt mondani, hogy elmegy. Igy bunkok voltak. Raadasul, Karacsonykor dupla bunkok.

Keruld majd oket.

2022. dec. 27. 01:48
 18/30 anonim ***** válasza:
84%

Ha az emberek így viselkednek a karácsonykor a rokonaikkal, már nem csodálkozom miért volt annyi konfliktusom az utóbbi két évben különböző boltokban. Nyomasztó ez az általános neveletlenség, az "azt csinálok amit akarok és durván kimondom minden kósza gondolatom" attitűd, akárhány éves is az ember. Az a szörnyű, hogy rengeteg ember nem neveli meg gyerekkorukban a gyerekeit, azokból lesznek a többi embert, még a saját rokonait sem tekintetbe vevő emberek. Valahol nagyon szomorú, ha valaki még 70 éves korában sem tud viselkedni, mert ilyen korban az idővel ez már csak rosszabb lesz. Együttérzésem.

Mindenesetre az okos a szamár hibáiból tanul. Mi ne kövessük el ugyanezt.

Amúgy a fotózás egy külön szakma. Ha az ember maga csinálja, vagy mást kér meg rá, az úgysem lesz soha olyan mint egy profi fotó. Jó ha az embernek van egy gépe és tud magának emléképeket készíteni, de ha magáról akar egy jó képet, ahhoz fényképész kell(ene), csak az a baj, hogy vidéken megszűnt a szakma, akik magukat így ajánlgatják, sokszor valójában azok sem profik. A múltkor elmentem egy fényképészhez, mert akartam egy jó képet és az sem lett jó, mert egy egyszerű alkalmazott (nem szakmabeli) egy előre beállított géppel készítette, egy akkora helyiségben, mint egy kis fülke. Kicsit retusált ugyan rajta, de sem a megvilágítás (sima neon a plafonon, ha jól emlékszem) sem a gép elhelyezkedése nem volt megfelelő, és semmin ott nem lehetett állítani, még a szék magasságán sem. :(

2022. dec. 27. 02:18
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy reflexből repült volna vissza tőlem az "ez a bableves is szar, mert inkább hasonlít babfőzelékre" vagy valami hasonló duma, még ha kapok is érte egy pofont.

Nekem valahogy kielégítő a saját fegyverükkel megpiszkálni a rokonaimat. Akkor is ezt szoktam, ha a gyerektémával zaklatnak. Miért nincs még gyereked, mint a normális nőknek - és neked miért nincs még diplomád? :D

Amúgy szánalmas, hogy azt nevelik egyesek a fiatalabb generációkba, hogy szó nélkül tűrjék, ahogy tiporják őket. Senki sem teheti ezt meg következmények nélkül egy másik emberi lénnyel. A gyereked és az unokád nem a kutyád, ezt kellene felfogni.

2022. dec. 27. 02:59
 20/30 anonim ***** válasza:
24%

#2:59

Nem hiszem, hogyha te is ugyanolyan bunkón viselkedsz, az bármit megold. Minek alázod le magad egy még mélyebb szintig? Akkor nemhogy te sem vagy jobb, hanem még rosszabb, hiszen te tudatosan teszed, amit a másik megfontolatlanságból. Az ilyesmi nem vezet sehova, sőt ha ő is rálicitál, akkor lehet, hogy a fejedre önti a bablevest, mondván, ha úgyis sz@r, akkor minek eszed? És így tovább...

2022. dec. 27. 03:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!