Meghalt a Nagynéném tudom lehet furán hangzik de nagyon nagyon hiányzik hogy tudnám feldolgozni?
Szép dolog. Nekem is van idősebb barátom.
Nem a feldolgozáshoz adnék tanácsot, mert az nagyon egyéni dolog.
Inkább csak azt mondanám, hogy ezek nagyon különleges időszakai az életnek amikor valaki meghal. Valahogy ilyenkor nagyon közel tudunk kerülni hozzá, látni ki volt ő. Meg úgy egyáltalán is közel kerülni valami nagyon intenzívhez az életből, amit elfednek a hétköznapok.
Nem tudom mennyire vagy tini és mennyi kapcsolata volt neki rajtad kívül, de ha nagyobb vagy esetleg részvehetnél a búcsúztatás megszervezésében is. Nekem ez tovább tudta mélyíteni a dolgot. Megcsinálni a gyászjelentést, gondolkodni idézeted rá, képet választani. Esetleg értesíteni távolabbi rokonokat.
Ennek a jó kapcsolatnak az emléke is nagyon fontos támasz lehet a jövőben is, amihez visszafordulhatsz, erőt ad, töltekezhetsz.
Nekem a nagymamámmal volt ilyen szuper kapcsolatom, és nagyon sok év eltelt a halála óta, nem hiányzik most kevésbé, sőt! ahogy teltek az évek csak még jobban.
Gondolj a jó élményekre, a nevetésekre, a dolgokra amiket tőle tanultál, vele éltél át, légy érte hálás, figyelj, ápold azokat a kapcsolatokat amiben hasonlóan jól érzed magad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!