Szerintetek is gáz ha anyum keresztanyja nem akar megtanulni angolul?
#8 Nem, de 73 évesen új nyelvet tanulni már nagyon nehéz. Az unoka kevesebb mint egy év alatt megtanulna magyarul, ha az anyanyelvű apja magyarul beszélne hozzá.
Ezenkívül szerintem egy nyelv ismerete mindig előny. Nem is láttam még olyat, hogy vegyes házasságban a gyerekek ne tanulták volna meg mindkét nyelvet. Olyan van persze, hogy az egyik nyelv idővel háttérbe szorul, mert nem az az ország nyelve, nem azt használja a gyerek a suliban, barátokkal stb, de hogy egyáltalán ne tanulja meg a szülőtől, az gáz. Na meg ha én ilyen helyzetben lennék, engem biztos érdekelne a másik szülő országa, az ottani kultúra, a nyelv, az ott élő rokonok. Cikinek érezném felnőttként, ha mindezekről semmit sem tudnék.
Egyrészt nem igazán tudom, neked ehhez egyáltalán mi közöd van, másrészt a testvérem és az anyósa egy nyelvet beszélnek, mégsem beszéltek már vagy 10 éve...
Az a rohadt gáz, hogy belekotnyeleskedsz olyasmibe, ami nem rád tartozik.
Egy gyerek és a fiatal nő hamarabb megtanulna magyarul, mint egy 73 éves angolul.
Legalább az alapokat elsajátíthatnák, vagy a drága pici fia fordíthatna neki.
#10 Jól írod! Nagyon egyetértek.
Egyébként nem tudom mit vártok (már bocs, ez nagyon csúnya lesz, de nem bantásból írom) egy 70+ meg a halál közt lévő öregembertől.
A fiataloknak ez sokkal könnyebben megy.
Úgy egyébként nem gondolom, hogy a mama kényszerítette a fiát a külföldivel házasodásra.
Most ha teszem azt lenne még két új más anyanyelvű felesége később, meg mindegyik nőtől 1-1 gyerek, akkor is a nagyszülőknek kéne minden idegennyelven megtanulni, hogy tudjanak beszélgetni az unokákkal?
A családunkban ugyanez volt. Bár nálunk a néni szerintem még jóval korábban, 50 éves kora körül kikerült. Beköltöztek egy magyar diaszpórába, leélte úgy az életét, hogy sosem volt szüksége a magyaron kívül más nyelvre. A fia viszont ott nősült, és nem tanította magyarul a gyerekeket. Ez általában az apáknál így van, egyszerűen nincsenek annyit odahaza, hogy legyen rá energiájuk. Ha anyuka a magyar, ott általában csipognak valamennyit a gyerekek.
Én valamennyire mindkét félt megértettem, meg ugyanennyire el is ítéltem a lustaságuk miatt, de csak a panaszkodás maradt megoldásnak, hogy nem tudok beszélgetni az unokáimmal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!