Nagy gyökérség azt hazudni hogy munkám van?
Egyszerűen annyira cikinek érzem, hogy friss főiskolai végzettként, nincs munkám 25 évesen. És családi összejövetelkor mindig téma és nyilván most is az lesz: "na van valami munkád? vagy te mit csinálsz?" Ilyenkor meg a válaszom: "hát nincs munkám" "állást keresek"...
De megkapom mindig: "Ha valóban lenne tudásod a szakmádba lenne" "nem is akarsz te dolgozni" "keress valami kulimunkát, ez akkor nem neked való”, "aki akar az tud dolgozni”.
Azért ez rohadtul szarul tud esni,és hetekig rágódom rajta...
Mivel ezeket elakarom kerülni szerintetek nagy gyökérség lenne, ha mindenkinek belehazudnék a képébe, hogy igenis dolgozok jól fizető helyen?
Nem teljesen az. Az olvasottak alapján megértem. Benne van a pakliban igen az is hogy lebuksz,de kicsi a valószínűsége.Mert hinném hogy munkáltatói igazolást kérnek vagy bemennek személyesen a kamuzott helyre. Ha ritkán találkoztok akkor akár,viszont ha sűrven akkor bármikor feldobhatnak egy ilyen témát a munkáddal kapcsolatosan és hupsz.
Azok szoktak ilyeneket a másik fejéhez vágni akiknek van munkája,vagy ismerettség útján szerzett és nem tudja milyen nehéz dolog pályakezdőként elhelyezkedned. Azért kíváncsi vagyok forditott helyzetben ők mit tennének 😂 Mert a jelenlegi helyzetben nem könnyű elhelyezkedni,de ezt csak az tudja aki csinálja, nem aki az észt osztja. Ismerős érzés.
Én simán oda mondanám: oké,akkor diplomázz le azon a szokon mint én ,és csináld te helyettem ha jobban tudod.. Amúgy meg magadnak élsz,semmi közük hozzá..
Frissen végzett pályakezdőként egyáltalán nem könnyű egyből jó munkát találni. Én emelt fővel megmondanám, hogy elvégeztem a főiskolát és egy Jól fizető munkahelyet keresek, amit eddig azért nem találtam, mert nem érem be kevesebbel. Ennyi
Nyilván nem megyek a mekibe dolgozni egyetemet végzett emberként, a jó álláshoz meg idő kell.
Én finoman jelezném hogy nem szeretnél erről beszélgetni, ha továbbra is faggatóznak, felállnèk és elmennék.
Sok komplexusos ember szereti a másikat porig alázni.
Vagy csak annyit mondanék hogy több interjú is alakulóban van és várod a visszajelzéseket.
Ugyanezeket mondták nekem is, és igen, van olyan szakma, amiben nehéz állást találni, főleg jó állást. És ha elmegy az ember gyárba dolgozni, akkor onnan végképp elég esélytelen.
Azt mondhatod, hogy jársz interjúkra, be van adva több helyre a jelentkezésed, és hogy bizony egy komoly álláskeresés is majdnem olyan teljes embert kívánó elfoglaltság, mint egy munka.
Egyébként ha még egy ideig nem találsz munkát, akkor nem árt mellette valami használható tanfolyam után nézni, legalább nyelvtanulással foglalkozhatnál mellette. Ha nehezen boldogulsz egyedül, kérhetsz segítséget munkaügyi központban, lehet, hogy támogatott tanfolyamot is ajánlanak, vagy állásközvetítő cégnél regisztrálhatsz.
Ha valaki elkezd ilyeneket mondani, azonnal 1. kérd meg, hogy segítsen munkát találni, majd zaklasd ezzel mindennap, vagy 2. kérj kölcsön tőle egy nagyobb összeget és zaklasd ezzel mindennap.
Hamar leszokik a pampogásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!