Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen "trükkel" lehet elkerül...

Milyen "trükkel" lehet elkerülni az alkoholos ital fogyasztását?

Figyelt kérdés

Egy ideje sajnos több gyógyszert kell szednem, amelyekre egyáltalán nem ihatok alkoholt. A nagyon szűk családom tud a betegségemről, ugyanakkor tágabb körben nem szeretnék beszélni róla (kéretlen jótanácsok, beleszólás, "majd elmúlik magától", pletykák). Jön a karácsony, a nagy evések-ivások időszaka, amikor nehéz elkerülni a "mit iszol?" kérdést. Sajnos kerek-perec nem mondhatom azt, hogy nem kérek semmit, mert felnőtt nőként néhány hónapja tartó párkapcsolattal egyből a "terhes vagy!?" kérdések jönnek, amit a tágabb családom nagyon túl tud reagálni (ezt túlzás nélkül állíthatom, például régebben egyszer nem kívántam az alkoholt fáradtság miatt, utána hetekig hívogattak és elkezdtek összegyűjteni nekem a kismamaruhákat). Sajnos idén nem az én szüleimnél lesz az ünneplés, hanem az egyik rokonunknál, így például nem tud anyukám trükközni azzal, hogy vizet tölt a felespohárba nekem.

Egyik barátnőm azt ajánlotta, hogy mondjak egy másik betegséget és gyógyszert, amiből nem csinálnak ügyet, például valamilyen gyulladás és antibiotikum.

Esetleg tudtok valamilyen "trükköket" ajánlani?

Köszönöm a segítséget!

2022. dec. 11. 19:19
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
31%
Te minden vagy csak felnott no nem
2022. dec. 13. 00:50
 22/22 anonim ***** válasza:
52%
Mondd ezt: "Az alkohol méreg. Orosz tudósok bebizonyították, hogy nincs belőle minimális egészséges mennyiség. És mivel én értelmes ember vagyok, következetesen kerülöm a mérgeket."
2023. jan. 7. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!