Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen "trükkel" lehet elkerül...

Milyen "trükkel" lehet elkerülni az alkoholos ital fogyasztását?

Figyelt kérdés

Egy ideje sajnos több gyógyszert kell szednem, amelyekre egyáltalán nem ihatok alkoholt. A nagyon szűk családom tud a betegségemről, ugyanakkor tágabb körben nem szeretnék beszélni róla (kéretlen jótanácsok, beleszólás, "majd elmúlik magától", pletykák). Jön a karácsony, a nagy evések-ivások időszaka, amikor nehéz elkerülni a "mit iszol?" kérdést. Sajnos kerek-perec nem mondhatom azt, hogy nem kérek semmit, mert felnőtt nőként néhány hónapja tartó párkapcsolattal egyből a "terhes vagy!?" kérdések jönnek, amit a tágabb családom nagyon túl tud reagálni (ezt túlzás nélkül állíthatom, például régebben egyszer nem kívántam az alkoholt fáradtság miatt, utána hetekig hívogattak és elkezdtek összegyűjteni nekem a kismamaruhákat). Sajnos idén nem az én szüleimnél lesz az ünneplés, hanem az egyik rokonunknál, így például nem tud anyukám trükközni azzal, hogy vizet tölt a felespohárba nekem.

Egyik barátnőm azt ajánlotta, hogy mondjak egy másik betegséget és gyógyszert, amiből nem csinálnak ügyet, például valamilyen gyulladás és antibiotikum.

Esetleg tudtok valamilyen "trükköket" ajánlani?

Köszönöm a segítséget!

2022. dec. 11. 19:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Köszönöm nem kérek. Én nem szedek gyógyszert mégsem iszom alkoholt 🤷🏼‍♀️. Nem értem miért kell magyarázkodni azért, mert valaki nem iszik. Nekem is mindig idő kellett, mire elfogadták új társaságban, de megszokták. Ha megkérdezik, hogy terhes vagy simán megmondod, hogy nem és ennyi.
2022. dec. 11. 19:53
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Minek kell trukkozni? Nem ertem. Fel kene noni kerdezo es tudni kell nemet mondani.

Ha tukmalnak, nem ertik meg, elsetalsz, csokolom.

Gondolom nem ketten lesztek csak; el lehet kerulni boven egymast a nagyobb tomegben, az eroszakos rokonokkal.

Vagy ha ehhez gyenge vagy, szimplan nem mesz el 🤷‍♀️

2022. dec. 11. 20:09
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Nemet kell mondani, ennyi.
2022. dec. 11. 21:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
A mi családunkban is vannak eröszakos rokonok, akik nem értik meg, hogy nem szeretnék inni. Így én mindig azt mondom, hogy vezetek, vagy vezetni fogok késöbb. Igy is szoktak próbálkozni, hogy addig ki megy….
2022. dec. 11. 22:29
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

Megmondod az igazat, hogy gyógyszert szedsz. Hogy mit és milyen betegségre, azt nem kell megmondani. Ha rákérdeznek, csak annyit mondj, hogy "ezt nem szeretném részletezni".

Ha gyűjteni kezdik a kismamaruhákat, akkor

a) vagy elfogadod (ha rengeteg helyed van), mert 5-10 év múlva majd szükség lesz rá és addig sem kér enni a ruha;

b) értetlenkedve visszautasítod, hogy te megmondtad, hogy nem terhes vagy, mit nem lehetett ezen érteni.

2022. dec. 11. 23:41
 16/22 anonim ***** válasza:
82%

De, mondhatod kerek perec, hogy nem iszol alkoholt. Hogy ezzel kapcsolatban milyen mozik kezdenek lejátszódni a másik fejében, az az ő dolguk. A kérdéseikre is elég annyit válaszolni, hogy nem feladatod a bulvársztorikat hozni. Család ide vagy oda.

Csak ugye ez a saját határaink meghúzása nem fog menni neked, mert nagyon rossz mintákat hoztál. Megfelelni, mit fog más szólni, stb. Élni így nem lehet normálisan. Marad a kamuzgatás. Barátnő tanácsa, hogy mit kamuzz, stb.

Viszont megértem, mert én is ezzel a működési mechanizmussal éltem 35 évig. De aztán szerencsére felébredtem és sikerül feloldani a rossz nevelési mintákból eredő falakat, hitrendszert.

2022. dec. 12. 06:29
 17/22 anonim ***** válasza:
78%
Azért csinálták ezt veled korábban is, mert hagytad. Mismásolsz, trükközöl ahelyett, hogy kerek perec megmondanád, mi a stájsz. Pont. Nyilván nem kell részletekbe menni, kezelésre jársz, amiről nem akarsz beszélni ne is nyagassanak. Kész.
2022. dec. 12. 09:20
 18/22 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj hogy megkérdezem: de pszichiátriai beteg vagy, antidepit vagy ilyesmit szedsz, hogy inkább hazudozol mint hogy megmond: gyógyszer miatt nem iszol?
2022. dec. 12. 09:38
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj kedvesen, de határozottan azt mondani, hogy: "Sajnos olyan gyógyszert szedek, ami miatt nem ihatok, köszönöm!" S egyből egy másik témát feldobni, mintha ennek nem lenne túl nagy jelentősége. " Milyen csinos ez a felső, hol vette a kedves sógorasszony?" vagy "Látom, Karcsika megnyerte a íjászversenyt, gratulálok, hogy ilyen ügyes?!"

Ha erre eljátszák, hogy ők most meg lettek bántva, hát eljátszák. Majd beletörődnek.

2022. dec. 12. 14:37
 20/22 anonim ***** válasza:
39%

Én a számhoz emelném mintha innék aztán kiönteném valahova. Lehet keresnék egy üres viragcserepet és odakészíteném vagy ilyesmi.

(Én nagyon konfliktus kerülő vagyok, azért vannak ilyen otleteim)

2022. dec. 12. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!