Milyen "trükkel" lehet elkerülni az alkoholos ital fogyasztását?
Egy ideje sajnos több gyógyszert kell szednem, amelyekre egyáltalán nem ihatok alkoholt. A nagyon szűk családom tud a betegségemről, ugyanakkor tágabb körben nem szeretnék beszélni róla (kéretlen jótanácsok, beleszólás, "majd elmúlik magától", pletykák). Jön a karácsony, a nagy evések-ivások időszaka, amikor nehéz elkerülni a "mit iszol?" kérdést. Sajnos kerek-perec nem mondhatom azt, hogy nem kérek semmit, mert felnőtt nőként néhány hónapja tartó párkapcsolattal egyből a "terhes vagy!?" kérdések jönnek, amit a tágabb családom nagyon túl tud reagálni (ezt túlzás nélkül állíthatom, például régebben egyszer nem kívántam az alkoholt fáradtság miatt, utána hetekig hívogattak és elkezdtek összegyűjteni nekem a kismamaruhákat). Sajnos idén nem az én szüleimnél lesz az ünneplés, hanem az egyik rokonunknál, így például nem tud anyukám trükközni azzal, hogy vizet tölt a felespohárba nekem.
Egyik barátnőm azt ajánlotta, hogy mondjak egy másik betegséget és gyógyszert, amiből nem csinálnak ügyet, például valamilyen gyulladás és antibiotikum.
Esetleg tudtok valamilyen "trükköket" ajánlani?
Köszönöm a segítséget!
Minek kell trukkozni? Nem ertem. Fel kene noni kerdezo es tudni kell nemet mondani.
Ha tukmalnak, nem ertik meg, elsetalsz, csokolom.
Gondolom nem ketten lesztek csak; el lehet kerulni boven egymast a nagyobb tomegben, az eroszakos rokonokkal.
Vagy ha ehhez gyenge vagy, szimplan nem mesz el 🤷♀️
Megmondod az igazat, hogy gyógyszert szedsz. Hogy mit és milyen betegségre, azt nem kell megmondani. Ha rákérdeznek, csak annyit mondj, hogy "ezt nem szeretném részletezni".
Ha gyűjteni kezdik a kismamaruhákat, akkor
a) vagy elfogadod (ha rengeteg helyed van), mert 5-10 év múlva majd szükség lesz rá és addig sem kér enni a ruha;
b) értetlenkedve visszautasítod, hogy te megmondtad, hogy nem terhes vagy, mit nem lehetett ezen érteni.
De, mondhatod kerek perec, hogy nem iszol alkoholt. Hogy ezzel kapcsolatban milyen mozik kezdenek lejátszódni a másik fejében, az az ő dolguk. A kérdéseikre is elég annyit válaszolni, hogy nem feladatod a bulvársztorikat hozni. Család ide vagy oda.
Csak ugye ez a saját határaink meghúzása nem fog menni neked, mert nagyon rossz mintákat hoztál. Megfelelni, mit fog más szólni, stb. Élni így nem lehet normálisan. Marad a kamuzgatás. Barátnő tanácsa, hogy mit kamuzz, stb.
Viszont megértem, mert én is ezzel a működési mechanizmussal éltem 35 évig. De aztán szerencsére felébredtem és sikerül feloldani a rossz nevelési mintákból eredő falakat, hitrendszert.
Ne félj kedvesen, de határozottan azt mondani, hogy: "Sajnos olyan gyógyszert szedek, ami miatt nem ihatok, köszönöm!" S egyből egy másik témát feldobni, mintha ennek nem lenne túl nagy jelentősége. " Milyen csinos ez a felső, hol vette a kedves sógorasszony?" vagy "Látom, Karcsika megnyerte a íjászversenyt, gratulálok, hogy ilyen ügyes?!"
Ha erre eljátszák, hogy ők most meg lettek bántva, hát eljátszák. Majd beletörődnek.
Én a számhoz emelném mintha innék aztán kiönteném valahova. Lehet keresnék egy üres viragcserepet és odakészíteném vagy ilyesmi.
(Én nagyon konfliktus kerülő vagyok, azért vannak ilyen otleteim)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!