Emberek, a kezeteket a szívetekre téve: nem zavaró érzés látni a 10-20 évvel fiatalabb rokont, akit láttatok pelenkában szaladgálni, hogy fiatalként akár dupla annyit keres vagy akár a Marsra is eljuthat, ha akar?
Jaj dehogy.
Az kicsit zavaró, hogy a rokon kislány, akit pelenkáztam, egyetemista, a pici sógorom meg, akit 2 évesen ismertem meg (férjem öccse apósom második házasságából) két méteres és külföldön tanul. De ezek is csak azért, mert azt mutatják, mennyire elszállt felettem is az idő.
Hogy ki mennyit keres, magasról nem érdekel.
4.... :D azt hiszed h sima kozepiskolai vegzettseggel te vagy a top. Gondolom otthon laksz a szulokkel, es ha nem finansziroznak meg a jogsid/ 1. autod, stb, lakhatasod, akkor te se tartanal meg itt se, ahol tartasz. Az, h valakinek mar gyereke van a te korodban, az szerintem sem a legjobb opcio, de attol meg nem biztos, hogy te merfoldekkel elorebb vagy, csak azert, mert neked nincs.
Amugy a kerdesre is valaszolva: nem vagyok irigy senkire es semmire, amim van, azert halas vagyok, amim nincs, azt meg igyekszem megteremteni.
A rokoni foktól és a rokon személyiségétől függ.
A gyerekeim fele alap, hogy többre vigyék.
Tavolabbi rokon érdektelen.
4:
"Vagy pl boltban dolgozom, látom hogy az anyja fizeti neki az energy italt (csak 1 dbert jonnek be es az anyja fizeti)"
Én amikor legutóbb beültem anyámmal egy kávéra, ő fizette, mert ő hívott meg. Te biztos levontad volna azt a következtetést, hogy én a béka s.gge alatt sem tartok, nulla az egzisztenciám.
Ha nem vagy tisztában a körülményekkel, nem helyes ítélkezni.
"Vagy pl kocsija sincs még vagy jogsija"
Akinek 22 évesen van, annak a szülei fizették, de legalábbis komolyan besegítettek. Ahogy neked is, le is írtad. Tehát nem a te érdemed, nincs okod ezért többre tartani magad másoknál.
Nekem is sokat segítettek a szüleim, pl. tőlük kaptam lakást. Ezért hálás vagyok és nem nézem le azokat a velem egykorúakat vagy idősebbeket, akiknek a szüleik nem tudtak ennyit segíteni.
"22 évesen lányként van egy csomó megtakaritott pénzem, amennyi még sok 30+ osnak sincs"
Honnan tudod, hogy mennyi megtakarításuk van a 30+osoknak? Egyébként sokaknak ebben az életkorban családjuk, gyerekeik vannak, így jóval nehezebb megtakarítani. Nem írtad, te milyen körülmények között laksz, de ha pl. a szüleiddel, akkor nem kell költened rezsire, kajára stb, legalábbis annyit biztosan nem, mintha albérletben vagy saját lakásban laknál.
Kicsit vegyél vissza az arcodból. Amit saját magad értél el, arra légy büszke, a szüleid segítségéért légy hálás, és ne nézz le másokat, pláne indokolatlanul.
Azon mi "nem tud olvasni", hogy te leírtad hogy csupán lelemény kell a vállalkozáshoz miközben ez egyszerűen nem igaz? Nem tudom eldönteni hogy tévedtél vagy hazudtál, de az biztos hogy tényszerűen nem volt igazad.
Egy vállalkozáshoz kell pl. alaptőke, szakértelem, különböző skillek, szerencse, fizetőképes vásárlóközönség stb stb.
Ez max álmaidban néz ki úgy, hogy "lesz egy jó ötletem és én leszek az új Zuckerberg"...
Én nem látok ilyent és ha látnék sem lennék irigy.
Ellenben amit látok, hogy az én korosztályomból -harmincas évek eleje- de a huszonévesek is,ha meg is tudják keresni a pénzt, nem tudnak bánni vele, ismerek olyan srácot aki 29 éves, 1 millión felüli a fizetése külföldön, ahová akkor megy amikor akar, annyit marad amennyit akar és kaján kívül mindent fizet neki a cége, mégsincs soha pénze,pedig otthon a szüleinél lakik és nem fizet semmit rezsibe meg kajába.
Nem dicsekedni szeretnék, csak összehasonlítási alapként nekem 27 évesen megvolt a saját hitelmentesen vásárolt házam egy nyugati országban úgy,hogy közben eljártam nyaralni, bulizni stb.
A családban van egy focista is, aki 10 évvel fiatalabb nálam, jól keres, de most esedékes egy nagyobb szerviz a kocsiján, amit a szülei vettek neki hitelre és ők is fizetik a részletet, és a szervizt is a szülei kell kifizessék mert a srácnak nincs pénze, pedig tényleg jól keres és ingyen lakása van a csapattól, és a barátnője is dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!