Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire zavaro az ha egy...

Mennyire zavaro az ha egy temezes igy tortenik?

Figyelt kérdés

Szoval az exem meghalt (ne reszvetezzetek kerlek) van ket gyerekunk. A temetes hamvasztasos lenne urnaba temetve. De nem szeretnenk se elotte se utana semmit.

Ha megvolt egybol haza mennenk.

A meghivottak akartak meg hivni olyan embereket akiket majd 8-10 eve nem lattak/beszeltek az elhunnytal. Mi a gyerekekkel csak a legszukebb korben szeretnek mert az apjuk is ilyen ember volt. Hozza ez illik. Szoval vita van abbol h nem akarunk 8-10 vadidegen embert ott lattni.

Vita az is a tesverevel h nem akarunk reformatus izeket sem. Soha nem volt templommba max fenykepezni mint turista.

Ti mennyire tartanatok furcsanak h nem akarunk bajologni meg igazabol kapcsolatot sem azzal a par rokonnal is ismerossel.

#Halaeset
2020. jún. 17. 18:15
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
96%
szerintem ez rendben van, és nem gond, ha ti hazamentek, jelzitek előre. de mivel te már nem voltál kapcsolatban vele, szerintem nem szólhatsz bele a temetésbe, főleg ha a tesó/család intézi, a gyerekek meg kicsit.
2020. jún. 17. 18:21
 2/25 anonim ***** válasza:
89%
*a gyerekek meg még kicsik
2020. jún. 17. 18:21
 3/25 anonim ***** válasza:
78%

Mi pont ezt csináltuk most, amikor anyukánk meghalt. Egyáltalán nincs ezzel semmi baj, a ti döntésetek. Akinek nem tetszik, csináljon magának olyan megemlékezést, amit akar. Nektek senkit nem kötelességetek vendégül látni, vagy olyan szertartást szervezni, amit ti nem akartok.

Mi is hamvasztottuk, urna, kb. 10 perces polgári beszéd, összesen 6-an voltunk a nagyon közeli család. Ennyi.

A vidéki, általunk soha nem látott rokonok (anyuval sem tartották a kapcsolatot) persze kivoltak, hogy de ők fel akartak utazni, meg virrasztás, meg halotti tor, és zenével egyórás szertartás... Mondtam, hogy nem a mi általunk szervezett temetésen, az biztos. Maguknak azt csinálnak, amit akarnak.

Mondanom sem kell, hogy még a sírhoz sem jöttek el azóta sem, és virágot sem küldtek... Ennyire érdekelte őket a dolog.

2020. jún. 17. 18:24
 4/25 anonim ***** válasza:
94%
Ja, hozzáteszem, hogy ez persze akkor igaz, ha ti szervezitek és fizetitek. Ha más (szülei, testvérei, stb.) akkor meg te nem szólhatsz bele ugyanígy. Megteheted, hogy nem mentek el, hanem megemlékeztek, ahogy akartok, csak azon kívül, hogy neked az exed, azért azt vedd figyelembe, hogy a gyerekeknek viszont az apjuk volt...
2020. jún. 17. 18:25
 5/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem ertem hogy neked mi közös van az ex temetésének a megszervezéséhez. Úgy csibalja a családja, ahogy akarja.
2020. jún. 17. 18:26
 6/25 anonim ***** válasza:
84%
Szia.A bájolgás hiányával szerintem nincs semmi gond.A plusz 8-10 főt én engedném részt venni a szertartáson,lehet hogy el akarnak búcsúzni az exedtől,még ha nem is volt túl szoros a kapcsolat közöttük akkor is jelent nekik annyit hogy utolsó útjára kísérjék.
2020. jún. 17. 18:26
 7/25 anonim ***** válasza:
95%

Az írod, hogy exed, vagyis már nem voltál vele kapcsolatban.

A temetési ügyekbe ha nem te fizeted a temetési költségeket nem szólhatsz bele. Ha úgy döntessz, hogy a közös gyerekek miatt érszt veszel a temetésen, akkor az a te döntésed. Elmész, és addig maradsz ameddig akarsz. Meked nem kötelező a halotti toron részt venni. Az meg, hogy hányan vesznek részt a temetésen, szintén nincs beleszólásod.

2020. jún. 17. 18:29
 8/25 anonim ***** válasza:
80%

Ő az exed, hiába vannak közös gyerekeitek, a testvérének és a szüleinek illene szervezni a temetést.

Annyi az egészben a jogod (és picit kötelezettséged), hogy elmész a szertartásra és utánna, ha meghívnak a torra, eldöntheted, hogy megjelensz-e vagy sem.

Az már rég rossz, ha magadra vállaltad az egész ceremónia megszervezését.

2020. jún. 17. 18:49
 9/25 anonim ***** válasza:
75%
Az én családom sem járt templomba, mégis minden temetésen volt szertartás, mert mégis csak kijár nekik a méltó búcsú. Nem értem, hogy lehet ezt bekorlátozni, hogy egy temetésre ki mehet és ki nem, ez nem esküvő. Bárki tiszteletet ad, az nem jár a szervezők részéről teherrel. Apósomnak volt legutóbb temetése. Sokan voltak. Olyan is, aki mástól tudta meg a temetés időpontját, de eljött. Többség 200-300 km-t utazott. Volt akikkel nem beszélt évek óta apósom, de ilyenkor a család együtt osztozik velük is a fájdalomban, megbocsátás stb. Mégis csak aki fárad annyit, hogy ott legyen, az jelent valamit. Nem kért a család részvétnyilvánítást. És csak a legszűkebb család ült össze utána, akit nem hívtak, az nyilván nem ment ki anyósomékhoz. Ezt az emberek tudják, hogy nem mit hogy illik. De egy haláleset után ilyen könyörtelennek lenni az elhunyt ismerőseivel, hát miért. Szegénynek a túlvilágon ennyi öröme sem lehet, hogy lássa, kik azok, akik a halálán túl emlékezni fognak rá? Biztos, hogy nem a bámészkodás miatt mennek. Nálunk is ott volt a temetésen az egész falu, anyósomat pont az érdekelte a legkevésbé, hogy ki mit gondol. De rettentően sokat jelentett neki, hogy annyian ott voltak, és együtt voltak vele. Mivel nem volt részvétnyilvánítás, ezért volt, akivel egy szót sem váltott a temetés előtt-után. Ez ilyen. De egy temetés akkor is temetés. A méltó búcsú szerintem mindenkinek kijár. Mindegy, hogy milyen ember volt.
2020. jún. 17. 19:06
 10/25 anonim ***** válasza:
53%

Nagypapám rettenet magának való ember volt. Hazavittük a hamvait, és eltemettük az ablak alá. Anyámék meg tesómék voltak csak ott, slussz.

Senkinek semmi köze hozzá.

2020. jún. 17. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!