Mennyire zavaro az ha egy temezes igy tortenik?
Szoval az exem meghalt (ne reszvetezzetek kerlek) van ket gyerekunk. A temetes hamvasztasos lenne urnaba temetve. De nem szeretnenk se elotte se utana semmit.
Ha megvolt egybol haza mennenk.
A meghivottak akartak meg hivni olyan embereket akiket majd 8-10 eve nem lattak/beszeltek az elhunnytal. Mi a gyerekekkel csak a legszukebb korben szeretnek mert az apjuk is ilyen ember volt. Hozza ez illik. Szoval vita van abbol h nem akarunk 8-10 vadidegen embert ott lattni.
Vita az is a tesverevel h nem akarunk reformatus izeket sem. Soha nem volt templommba max fenykepezni mint turista.
Ti mennyire tartanatok furcsanak h nem akarunk bajologni meg igazabol kapcsolatot sem azzal a par rokonnal is ismerossel.
Még egy érdekes adalék: közölték, hogy a mi hibánk, hogy anyu meghalt. Anuy rákos volt. De az a mi hibánk, mert mi rossz gyerekei voltunk, és idegeskedett miattunk, ezért lett rákos. No comment.
Szóval ezeket kizártuk a temetésről, igen.
Nem tiltanék ki senkit a temetésről. Mindenkinek joga van végső búcsút venni. Bármilyen is az az ember, aki ott akar lenni, meg kell engedni
hogy elbúcsúzzon.
Nem kell se előtte, se utána semmi, ha nekteknuyg jó, nem kell református körítés se, pláne nem kell bajologni. De nem engedni, hogy jelen legyen valaki, az nekem nem fér bele
Mikor nagypapám meghalt, ott volt vagy 50 idegen ember a temetésén. A családon kívül. Mint kiderült, a kollágái, telekszomszédja, meg a házból is ahol lakott eljöttek sokan. Én még gyerek voltam ekkor, de mondták a szüleim, hogy azt se tudják honnan tudták meg sokan, hogy mikor lesz a temetés. Nem kell ebből ügyet csinálni. Hadd menjenek el minél többen, nekem is jólesett látni gyerekként, hogy milyen sokan szerették őt.
Azért mert magának való ember volt az exed, nem azt jelenti, hogy a kollégái ne kedvelték volna. Amúgy az sem biztos, hogy annyira magának való volt csak mert te ezt láttad belőle.
A testvérem is mikor a feleségével megy valahova, sokszor olyan feszült, nem önmaga. De én akkor is látom, hogy milyen, hogyan viselkedik, ha nincs ott a felesége. Akkor sokkal lazább, felszabadultabb. Csak mert te mufurcnak láttad a párod, nem azt jelenti, hogy a munkahelyén vagy nélküled is az volt.
Részvétem először is. Teljesen megértelek. Sosem értettem ezt a hallotti torozást, pláne ha egy közeli hozzátartozó hal meg, kinek van kedve...
Temetés végén fogjátok magatokat és haza mentek. A volt párod családja meg csináljon amit akar... Akár üljenek a templomban, meg vigyék magukkal a vendégeket.
Hallotti beszédet nem tudom ki íratja, abba bele lehet rakni hogy köszönitek a részvételt részvétet, de személyesen nem kell részvétet nyilvánítani. Ezt szépen megszokták fogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!