Normális, hogy a párom így megalázott engem a rokonaim előtt?
Múlthét vasárnap hivatalosak voltunk egy ebédre az unokatestvéremnél, de volt ott mèg más rokonom is. Előjött egy tèma amiről tudtam, hogy a páromnak más a véleménye, mint a rokonoméknak, már akkor finoman megszorítottam a kezét az asztal alatt, jelezve, hogy inkább el se kezdje nehogy konfliktus legyen belőle. Hát nem vette a lapot elkezdte mondani a véleményét, ekkor már kénytelen voltam belekaparni a kezébe, hogy vegye észre, hogy most nagyon nem hiànyzik a véleménye. Ekkor ő hangosan rám förmedt, hogy mi a francért kaparom őt. Azt hittem ott süllyedek el szégyenemben. Szerencsére az egyik kisgyerek pont akkor jött, hogy ő látott valamit a Tv-ben ès azt kezdte el mesélni az feloldotta a hangulatot. Haza fele az autóban megmondtam neki a magamét, hogy mekkora tahó, de ő csak azt hajtogatta, hogy miért kapartam bele. Nem is érzi át az egésznek a súlyát.
Meg mindig azzal jön, hogy ő miért ne fejthetné ki a véleményét, de őt az nem érdekli, hogy ezzel konfliktust generálhat.
Ha a kérdezô tudja a rokonairól, hogy bizonyos témákon felhergelôdnek, akkor szólhat elôre a párjának, hogy ezekbe ne álljon bele. Akkor elég a kézszorítás, hogy "Errôl beszéltem". De ha nem szólt elôre, akkor honnan kéne tudni, miért szorongatja a kezét?
Amúgy sehol se írta, hogy a párja nem kultúráltan mondta volna el a véleményét.
Mindegy mi volt a téma, lényeg, hogy ütni-verni kell az asszonyt egy kis kaparászás miatt. Jajj tudom, a kaparászás azt jelenti, hogy csontig belevájta a karmát és lehántotta a húst is, megérdemli a pofán verést.
Őrület mennyi agresszív, erőszakos ember van.
Őrület mennyi agresszív, erőszakos ember van.
Egy. A kérdező.
Megérdemelted. Bunkóságra bunkóság a válasz. Te aláztad meg azzal, hogy kutyának nézted, ő meg hasonlóan reagálta vissza.
Ha nem veszi a lapot a kézszorításból, akkor sem kell belemarni a kezébe, hanem kinyitod a szádat, és még mielőtt egymásnak feszülnek, javasolod a témaváltást, hogy ne rontsák el a hangulatot. De basszus, karmolászni? Nem a kutyád, hogy idomítsd! Nem kell becsicskulni senkinek, de a véleménykülönbséget kulturáltan is lehet kezelni, pláne más házában. Te se választottál ehhez éppen jó eszközt...csak azt kaptad vissza, amit adtál!
Ilyenkor inkább máskor ne kézbe mardoss kérdező, hanem diplomatikusan, "elnézést, de ki kell mennem a mosdóba / friss levegőre". Aztán vagy veszik a lapot vagy nem, de attól, hogy a párja vagy valakinek a saját életedet még te irányítod.
Mellesleg engem is érdekelne mi volt az a téma!
Borzasztó, mindenkinek hogy elérte az ingerküszöbét a kaparászás.
Én mondjuk férj bokáját elrúgom az asztal alatt, ha verbálisan beleáll valakibe (amikor tudom, hogy rokon olyan hülye, hogy nem tud leszállni utána a témáról). Ugye az én rokonaimat én ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!