Normális, hogy a párom így megalázott engem a rokonaim előtt?
Múlthét vasárnap hivatalosak voltunk egy ebédre az unokatestvéremnél, de volt ott mèg más rokonom is. Előjött egy tèma amiről tudtam, hogy a páromnak más a véleménye, mint a rokonoméknak, már akkor finoman megszorítottam a kezét az asztal alatt, jelezve, hogy inkább el se kezdje nehogy konfliktus legyen belőle. Hát nem vette a lapot elkezdte mondani a véleményét, ekkor már kénytelen voltam belekaparni a kezébe, hogy vegye észre, hogy most nagyon nem hiànyzik a véleménye. Ekkor ő hangosan rám förmedt, hogy mi a francért kaparom őt. Azt hittem ott süllyedek el szégyenemben. Szerencsére az egyik kisgyerek pont akkor jött, hogy ő látott valamit a Tv-ben ès azt kezdte el mesélni az feloldotta a hangulatot. Haza fele az autóban megmondtam neki a magamét, hogy mekkora tahó, de ő csak azt hajtogatta, hogy miért kapartam bele. Nem is érzi át az egésznek a súlyát.
Meg mindig azzal jön, hogy ő miért ne fejthetné ki a véleményét, de őt az nem érdekli, hogy ezzel konfliktust generálhat.
Én alapból nem szoktam fölöslegesen generálni a feszültséget, szóval ha én kerülnék olyan társaságba, ahol velem ellenkezô véleményt hangoztatnak, de az nem olyasmi, ami ott vagy késôbb kihatással lenne az életünkre, akkor inkább csöndben maradok.
Ennek ellenére az asztal alatt karmolászni valakit nagyon primitív dolog!!
Én egy ilyen helyzetben inkább beszállnék a beszélgetésbe, és próbálnék hozzátenni dolgokat, hogy a párom miért gondolja úgy ahogy, esetleg próbálnám finoman terelni a témát valami kevésbé megosztó irányba.
Úgyhogy az általad leírt helyzetben a párodnak adok igazat.
"Előjött egy tèma amiről tudtam, hogy a páromnak más a véleménye, mint a rokonoméknak"
Viszont a párod nem tudhatta, tehát nem az volt, hogy direkt generálni akarta a feszültséget. Miért ne mondhatná el a véleményét? A rokonok is tanulják meg, hogy ellentétes vélemény is van és ki is szabad nyilvánítani. Ez az asztal alatti kaparászás gyerekes dolog.
Én is rádförmedtem volna, mert nem a gyereked vagyok, azt meg főleg nem tűrném, hogy "kaparássz".
Nyisd ki a szád, ha bajod van, pl. bocsi, srácok, de inkább ejtsük a témát - vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!