Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek ha a nővérem el...

Mit tegyek ha a nővérem el akarja tiltani a lányát az én fiamtól?

Figyelt kérdés

Előre jelzem, kényes téma.

A nővérem férje afroamerikai és van egy 4 éves kislányuk. Nem Magyarországon élnek és a nővérem előrebocsátotta, hogy nem is fognak gyakran hazajönni, mert nem akarja, hogy a lánya találkozzon a "magyar" rasszizmussal. Nem is voltak itthon eddig csak 3-szor. Tavaly mikor itthon voltak a kisfiam szóvá tette a kislány bőrszínét, pedig előtte mondtuk neki, hogy ne tegye, de hát a gyerekszáj. A kislány elmondta a nővéreméknek, és a nővérem rögtön bevágta a durcit, hogy lelki sérüléseket okozunk a lányának. A 3 hetes ittlét helyett elmentek 4 nap után elmentek. Augusztusban volt az esküvőm, amire sokáig azt mondta, hogy nem ígéri, hogy hazajönnek, gondolkodik rajta. Én már úgy voltam vele, hogy úgysem jönnek, aztán az esküvő előtt 1 nappal megjelentek, de csak 2-en a férjével. A kislányt nem hozták magukkal. Ez rosszul esett, hogy ennyire neheztel mégin mindig a fiamra és nem is értem hogy mit akar, hogy legyenek így jó viszonyban az unokatestvérek?

2022. szept. 13. 12:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%

Nem érdekelne. Mondjuk én híve vagyok, hogy néha a gyereket kell érje csalódás. Mert ha mindentől is védve van nem fogja megtanulni a helyzetet kezelni.

Itt is csak annyit kellett volna mondani a gyerekednek (akár neked, akár a nővérednek), hogy igen, sőtét(ebb) a bőrszíne. Teljesen normális viselkedés egy 5 évesnek.

2022. szept. 13. 13:54
 12/31 anonim ***** válasza:
81%

Amikor én kisgyerek voltam, az egész 60ezres városban egy fekete ember volt, mindenki tudta, hogy ki ő, a kórházban dolgozott orvosként. Aztán hirtelen a szomszédot meglátogatta az Amerikába szakadt nővére, hozta a férjét is, aki történetesen néger volt. Amikor megláttam, akkor reflexből köszöntem neki, hogy csókolom, doktor bácsi.

Ma is, ha meglátogatom anyámat és összefutok a szomszéddal, még mindig röhögve emlegeti. Pedig ez több, mint 35 éve volt.

2022. szept. 13. 14:01
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
Ne haragudj, a nővéred korlátolt hülye. Mást nem tudsz csinálni, mint állj hozzá normálisan, ahogy eddig is, ha meg ezt megunod (nem csodálnám), akkor ne stresszeld magad a hiányával.
2022. szept. 13. 14:04
 14/31 anonim ***** válasza:
98%
A fiadnak a külföldön élő unokatestvérével nem lesz szoros kapcsolata, igazán ismerni sem fogja. Ha mondjuk évi kétszer lépik át a határt, akkor esély sincs rá, hogy ismerősnél többek legyenek egymásnak. Emiatt szerintem rossz fogalmazás, hogy eltiltja a gyerekeket egymástól. Foglalkozz a saját családoddal és hagyd a nővéredre a félelmeit.
2022. szept. 13. 14:18
 15/31 anonim ***** válasza:
89%
Ez van, rájuk kell hagyni, ugy sem oszt vagy szoroz lényegében.
2022. szept. 13. 14:26
 16/31 anonim ***** válasza:
86%

Augusztusban volt az esküvőm, amire sokáig azt mondta, hogy nem ígéri, hogy hazajönnek, gondolkodik rajta. Én már úgy voltam vele, hogy úgysem jönnek, aztán az esküvő előtt 1 nappal megjelentek, de csak 2-en a férjével

Ha ilyen testvérem lenne, hogy az esküvőm se fontos, akkor pláne nagyon érdekelne a lelkivilága. Jó, hogy nem a lagziba esett be váratlanul.

2022. szept. 13. 14:32
 17/31 anonim ***** válasza:
83%

16-osnak is teljesen igaza van.

Egy lakodalmi meghívásnál MINDEN meghívottól záros időn belül visszajelzést kérünk, hogy jön-e vagy sem (ill. hányan jönnek). Képzeljük el mi lenne, ha a násznép fele ilyen subribunkókból állna, akik nem ígérik, hogy eljönnek, de lehetséges. Így nem lehet az éttermet se lefoglalni! Így nem lehet megszervezni egy szokványos lakodalmat sem!

Én lehet, hogy már ott megmondtam volna, ha mondjuk két héten belül nem jeleznek vissza, hogy jönnek, akkor nem számolunk velük - és akkor már ne is jöjjenek!

2022. szept. 13. 14:38
 18/31 anonim ***** válasza:
86%

Istenem..

Az en fiam felig cigany (az apja reszerol) en meg eleg feher vagyok

Az utcan nem is tudom hany oregasszonytol hallottam hogy "huha de le van barnulva ez a kisfiu🙂"

Eszembe nem jutna megsertodni ezen 😂

2022. szept. 13. 16:26
 19/31 anonim ***** válasza:
84%

(Utolso vagyok) szoval ennyi erovel utcara se vigye a gyereket.. Noverednek fel kellene nonie!

Es ezt ugy mondom hogy en is szakitottam meg kapcsolatot csaladtaggal a rasszista megjegyzesek miatt

2022. szept. 13. 16:27
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy a hülye felnőttek belepofáztak a gyerekek dolgába.

Bár kételkedem abban, hogy a tavaly két éves gyerek ment, és panaszkodott az anyjának, hogy a Pisti megkérdezte, miért fekete.

2022. szept. 13. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!