Az édes anya nélkül is lehet névadót tartani?
Kevered a keresztelőt a névadó ünnepséggel, a férjeddel a gyereked apjával már egy ilyen pitiáner dolgon se tudtok...
Azok alapján, ahogyan a sógornődről írsz, egy tipikus "jó és rossz" narratívára épülő kamukérdésnek tűnik, és fentiek alapján őszintén remélem, hogy tényleg az.
"Nem egy nyeletlen tinédzser a kérdező!"
- Hát, a helyesírásod és a forgalmazási stílusod alapján nem ezt gondolnám...
Egyáltalán milyen vallásúak vagytok? Névadó nincs hivatalosan.
Van, ahol semmi akadálya több keresztanyának. Én nem vagyok megkeresztelve, református gyerek keresztanyja vagyok, 5 keresztszülője van.
Az nagyon komoly probléma, hogy egy ilyen semmiségen veszekedtek, semmiféle jogi vonatkozása nincs, kötelezettséggel sem jár, és nem kell a gyereknek sem megmagyarázni felnőtt korban.
Kár ebből ekkora családi balhét csinálni, mikor viszonylag egyszerűen meg lehet oldani. Legyenek mindketten keresztszülők és kész. Ha pedig beírni csak egyet lehet, akkor az legyen a húgod, a férjed nővére meg csak névleges keresztszülő lenne úgy. Ha őt úgy sem érdekli az egész és csak a képek meg a látszat miatt akarja, akkor nem hiszem, hogy bánná. A testvéred is meg fogja érteni, hogy miért nem egyedül őt választjátok és a gyerekednek is elmondhatod, hogy ha nagy lesz és megkérdezi, hogy azért lett 2 keresztanyja, mert mindkettőtök testvére szeretett volna az lenni.
Attól meg nem kell tartanod, hogy emiatt a férjed nővéréhez kerülne a gyerek, ha veletek történne bármi, ez nem így működik jogilag.
Szerintem menj bele, magadban meg kezeld úgy, hogy a te húgod a valódi kereszanyja, ha úgy könnyebb. Nem ezen fog múlni semmi, szóval tényleg kár lenne ezen ennyit veszekedni.
"A keresztszülőség nem hivatalos dolog."
Egyházjogilag az.
26
Csakhogy azzal kitörölheti a hátsóját, jogilag semmi. Ennyi erővel én is jogokat alkothatok :)
"Ennyi erővel én is jogokat alkothatok :)"
Annyi különbséggel, hogy az egy pöppet kevesebb embert fog érdekelni, mint a történelmi egyházak egyházjoga. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!