Hogyan tudnék kibékülni anyukámmal? Szerezzek neki még gyorsan valamit szerintetek?
Ma anyák napja van. Nekem sose ment az ajándékozás, mindig azt szoktam venni másoknak, amit ők szeretnének, tehát előre megkérdezem tőlük. Anyukámtól is megkérdeztem az elmúlt napokban hogy mit szeretne. Azt mondta, hogy semmit. A "levágott nemi szervekért" (ő így nevezi; magyarul virágokért) nincs oda, a cserepesekért se nagyon plusz azok már nem is férnének el, a csokit egyáltalán nem szereti, parfümje/sprayje/tusfürdője/hasonlója van, emiatt nem kért semmit. Ma reggel itt volt a féltesóm, hozott neki egy doboz csokit, amit megköszönt neki. Megköszöntöttem én is, de nem adtam neki semmit. Erre ő besértődött, "annyit se érek neki hogy vegyek neki egy 1000 Forintos csokit", és most szóba sem áll velem.
Kérdezgessem végig az ismerőseimet, hogy van-e nekik valami felesleges csokijuk (mert bolt az nincs ma) és adjam neki? Vagy mi legyen? Nem fogja megenni, nem szereti őket, vagy mi esszük meg apuval, vagy ki van dobva, szóval értelme nincs neki...
Erre a kérdésre a többség az mondja, hogy semmit. Nem arra vágyik az ember(kivéve ha tényleg valamire szüksége van) hogy ő mondja meg, hogy mivel lepjék meg.
Most már késő, de legközelebb készülj legalább egy szál virággal (a gesztus a lényeg) vagy egy kis csokival. Ha másabb dolgot szeretnél akkor egy bekeretezett közös kép, esetleg fényképes bögre stb
Tegyél meg ma valami olyasmit helyette, amit ő utál. Pl. mosogassál el, és mondd azt, hogy ez a te anyák napi ajándékod. A semminél ez is jobb :)
Legközelebb azért vegyél neki legalább egy szál virágot. Akkor is, ha utálja őket.
Szerintem a semmit azt jelenti, hogy nem tud olyant, amire most szüksége van és tőled kéri.
Ettől még ez ünnep, azonnal a jelképes ajándék illett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!