Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek? Nem akarok igy érezni

Mit tegyek? Nem akarok igy érezni

Figyelt kérdés
Barátnőm kislánya és az enyém között egy év van. Barátnőm kislánya kitünő tanuló alig kell tanulnia vele én meg harcot vívok enyémmel a négyesért. Az ő kislánya kis vékony, szőke, az enyém kicsit testesebb. Nem tehetek róla de néha kicsit féltékeny vagyok. Nálunk magatartási problémák is előfordulnak náluk nem. Egy iskolába járnak a barátnőm kislánya a tanárok kedvence. Mert kitünő mert példás magatartás. Az én kislányomat meg nevtanba küldenék. Szenvedünk a szorzással, harmadikos lesz. Nekik ezis kimaradt. Nem akarok féltékeny lenni mindig egy kislány volt az álmom. A barátnőm éli meg az én álmom egy mintagyerekkel én meg küzködőm folyamatosan.

2022. aug. 15. 17:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne hasonlítsd máshoz, minden gyereknek vannak értékei. Lehet, hogy az egyik jobban tanul, de a másik meg mondjuk szépen rajzol. Keresd meg, hogy miben tehetséges a lányod, azt támogasd, akár különórákkal, amiben meg támogatni kell, pl tanulás, támogasd. Egyébként tanárként mondom, ne függj rá a jegyekre, vannak bőven felesleges tantárgyak, tananyagok. Szerintem ami fontos, az a nyelvek, az informatika, és magyarból, matekból az alapok. Ezeket erőltesd, támogasd, a többi görbüljön. Fontos még, hogy legyen egy olyan mozgás, amit igazán szeret, amiben sikerélménye van, ez nem azonos az iskolai testneveléssel, nagyon nem. Segíts, hogy megtalálja azt a sportot, mozgást, amit szeret, ha valamelyik nem tetszik neki, engedd, hogy feladja, keressetek másik sportot.
2022. aug. 15. 18:25
 12/35 anonim ***** válasza:
92%

Most komolyan, először irigykedsz a barátnődre, hogy neki milyen tökéletes lánya van, neked meg ne, aztán, meg egy olyat idebüfögsz, hogy jobban szereted a lányodat, mint a fiadat?

Alapból nem lehetne egy anyának különbségeket tenni a két gyereke között. De tudod mit, ha a lányodat még jobban szereted, és a fiadat kevésbé, nem tudom (nem is akarom) tudni, hogy a fiadnak milyen élete lehet :(.

Amúgy meg, senki és semmi sem tökéletes. De nyilván, a sajátunknál mindig találunk majd jobbat szebbet, stb.

Aha, az igaz tárgyakra, meg mx. süteményekre.

Egy szülő szemében mindig a saját gyerekének kellene a legszebbnek és legjobbnak lennie. Ilyen meg se szabadott volna fordulnia a fejedben.

2022. aug. 15. 18:36
 13/35 anonim ***** válasza:
92%
Mit szólnál, ha kiderülne, hogy a kislányod olyan anyukát akarna, mint a barátnőd, a szőke kislány anyukája, mert ő pl türelmes, vicces, nyugodt, meg jól néz ki, nem egy elhízott, leharcolt matróna, stb. te meg nem. Nem akar így érezni, de hát a másik kislánynak ott van a tökéletes, "könnyű" anyukája, ő meg küzd veled, mert nehéz kibírni a nyaggatásaidat, elégedetlenségedet. Mit éreznél? Mit tanácsolnál neki? Amit ebben a helyzetben neki tanácsolnál, tedd azt! Besértődni nem ér, mert hát nem tehet róla, hogy mit érez.
2022. aug. 15. 18:44
 14/35 anonim ***** válasza:
17%
Ne hozzá mérd. Az övé meglehet 100, a tied 90, a többség pedig 50. De az jó, hogy minél tökéletesebbé akarod nevelni, mert ő a gyereked.
2022. aug. 15. 18:49
 15/35 anonim ***** válasza:
85%
13: Remek riposzt! :)
2022. aug. 15. 18:49
 16/35 anonim válasza:
100%
Sose hasonlítsd a gyerekedet a másik gyerekéhez, mert nem tesz jót neki.
2022. aug. 15. 19:34
 17/35 anonim ***** válasza:
94%

Vidd akár magántanárhoz vagy bárhova, de ne éreztesd vele hogy "bezzeg a másik", mert örökös kisebbségi komplexust, megfelelési kényszert, rágörcsölést, teljesítménykényszert alakíthatsz ki benne...

Nem szabad megszégyenítéssel, megalázással "inspirálni" a gyereket.

2022. aug. 15. 19:40
 18/35 anonim ***** válasza:
93%
Én túl félnék attól hogy "ilyen téren visszavonhatatlanul elrontok valamit", gyerekpszichológust is bevonnék, felvázolva az egész helyzetet.
2022. aug. 15. 19:41
 19/35 anonim ***** válasza:
95%
Talán azért nem kooperál veled ez a gyerek, mert érzi hogy neked más kell
2022. aug. 15. 20:13
 20/35 anonim válasza:
85%

Ne éreztesd a gyerekeddel azt, hogy nem elég jó, még véletlen se! A saját bőrömön tapasztaltam meg, ezzel csak elrontod a gyerek életét.

Nekem mindig telesítenem kell, a négyes már nem jó, ötös kell, ha hibátlan, akkor kapok egy ügyes vagy-ot. Négyesnél még nem szidnak le, csak látom, hogy csalódnak, ami mindennél rosszabb. Négyes alatt meg jön a miért nem tudsz tanulni, és egyéb finomságok. Ettől folyton úgy érzem, hogy nekem nem szabad hibáznom, és ha mégis elrontok valamit, akkor szétesek és a sírás kerülget. Ha más hibázik az oké, hibázni emberi dolog, de nekem tökéletesnek kell lennem :D

A szemem alatt fekete karikák vannak, a körmöm tövig rágva, körülötte a bőr lekaparva. Pedig amúgy kifejezetten szép kezem lenne. És még ezért is csak szidást kapok :D

Dicsérd meg a négyesért, de akár a hármasért is, és ne szidd le ha annál rosszabb!

2022. aug. 15. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!