Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a teendő ilyen esetben?...

Mi a teendő ilyen esetben? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

Adott egy férfi. 55 éves, világéletében alkalmi munkából élt. Májcirózissal diagnosztizálták pár napja, szóval kicsit sem vetette meg alkoholt. Tb-jét jelen pillanatban önkormányzat fizeti. Idős szülővel él, akit sosem segített.

Két testvére közül az egyik hirtelen nagyon támogatni kezdte. Anyagiak és hasonlók még másik testvére nem; ez a testvér vagyok én. Most megy a vita, hogy köteles beteg testvérét eltartani közös erővel.

De én nem vagyok hajlandó. Sosem dolgozott, mindig minden pénzt elivott. Egy hónapja már nem iszik ez tény. De ápolatlan, és még követel is. Vitaminhiánya is van. Így neki KELL a rendszeres étkezés. Van listája, hogy mit akar enni (saját lista, nem orvosi).

Dolgozom, hitelt fizetek. Nekem erre nincs. Ha hétvégén (munka miatt hétköznap nincs időm) főzök, viszek egy tál ételr, kis gyümölcs de ennyi. Tesóm be akar jelenteni, hogy én nem segítem a beteg testvérünket (hárman vagxunk testvérek) és hogy apánk is kötelezhető, hogy tartsa el gyermekét.

Köteles vagyok eltartani?

2022. aug. 12. 04:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy nevelésedre bízott kisgyerekről van szó, a tesód meg menjen el informálódni valaki jogászhoz vagy bárkihez.
2022. aug. 12. 10:13
 22/30 A kérdező kommentje:
Kiváltotta gyógyszerét, kardoskodik, hogy a következő adag enyém. Ami még oké, segítek. De napi háromszori étkezése is legyen meg, mosás stb. Bátyám, oké. Két kisgyerek mellett úgy, hogy férjemmel dolgozunk, a mai árak mellett épphogy zéróra kijövünk. Kocsit már letettük, mert tavaly még megengedhettük magunknak. Idén már nem. Hitelünk van, amit fizetni kell (nem léptünk be moratóriumba hál istennek), itt a beiskolázás, a fűtés. Minden fillér számít és ha választanim kell, hogy mi vagy a léhűtő testvér (aki mindig csak akkor keres ha szüksége van valamire) akkor egyértelmű, hogy kit választok. Veszekedni nem akarok de egy idő után ha igy haladunk, "muszáj" lesz.
2022. aug. 12. 20:01
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt pont ugyanígy mondd el annak is, aki követelőzik.
2022. aug. 12. 20:07
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
"Figyelj, Józsi, néha viszek neki egy-egy tál ételt, ahogy eddig. Semmi több. Ha ez nem jó nektek, akkor ezt is beszüntetem, jelentsd be, ahol akarod, részemről befejeztem."
2022. aug. 12. 21:02
 25/30 A kérdező kommentje:
Ezt elsütöm #24-es 😁😉
2022. aug. 12. 21:08
 26/30 A kérdező kommentje:
Fejlemény. Én megmondtam nem fér bele. Most nem beszélünk. Én nem haragszom, majd megnyugszanak kedélyek.
2022. aug. 15. 22:35
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted!
2022. aug. 15. 23:24
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Végre egy értelmes kifutása egy kérdésnek, gratulálok kérdező.
2022. aug. 16. 08:15
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: mint írtad, a tesód is inkább attól fél, hogy "de kötelességünk, megbüntetnek" stb, valamit nagyon félreért.

Egyébként ha családsegítőben az illetővel beszélgetve összeírják a lehetőségeit, hogy például hova tud menni, ki az aki ellátja, akkor azokat, akiknél szóba se jöhet a segítségnyújtás, nem kezdik el felhívogatni, szerintem.

2022. aug. 16. 08:37
 30/30 A kérdező kommentje:
#29-es én is így gondolom. Most segélyt intéz neki mert "nem fog tudni dolgozni". Férjem gerinc sérvvel dolgozik erről meg csak ennyit.
2022. aug. 16. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!