2 kiskoru gyermek sorsa. Ilyen esetben mi a teendő?
A fölöttünk lakónak van 2 gyereke kb 5-6évesek.A szülők rendszeresen veszekednek,isznak talán még verekednek is.A gyerekek sírva üvöltöznek,hogy hagyják abba.A gyerekek java végett szeretném értesíteni az államigondozókat / intézetet.Ezektöl az állatoktol ki kell menteni őket.
Mivel még nem tettem ilyet nem tudom az eljárás menetét.
Név nélkül jelenteném őket mivel tartok a későbbi incidensektöl.
A segítséget előre is köszönöm.
A területileg illetékes Családsegítő Szolgálatot értesítsd. a neten megtalálod az elérhetőségeket. Ők gyermekvédelmi szakemberek, felkeresik a családot, az iskolát-óvodát, és továbbadják az ügyet a gyámhivatalnak. Névtelenül is tehetsz bejelentést.
Szép dolognak tartom, hogy vállalsz ilyesmit a gyerekek érdekében. Járj sikerrel!
Azért vigyázz!
1. Mi lesz ha a szülők rájönnek,hogy te voltál?
2. Az intézet is kemény hely.(verések,nemi erőszak,drog)
Sok onnan kikerülő fiatal elkallódik. (prostitúció,hajléktalanság,drog,alkohol)
Szerintem jól teszed, ha jelented, mert ha nincsen gond, vagy nem olyan súlyos nem fogják elvenni a gyerekeket.
Lehet a szülöknek is jóttesz, hogy valaki felnyitja a szemöket hogy igy nem lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!