Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a teendő ilyen esetben?...

Mi a teendő ilyen esetben? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

Adott egy férfi. 55 éves, világéletében alkalmi munkából élt. Májcirózissal diagnosztizálták pár napja, szóval kicsit sem vetette meg alkoholt. Tb-jét jelen pillanatban önkormányzat fizeti. Idős szülővel él, akit sosem segített.

Két testvére közül az egyik hirtelen nagyon támogatni kezdte. Anyagiak és hasonlók még másik testvére nem; ez a testvér vagyok én. Most megy a vita, hogy köteles beteg testvérét eltartani közös erővel.

De én nem vagyok hajlandó. Sosem dolgozott, mindig minden pénzt elivott. Egy hónapja már nem iszik ez tény. De ápolatlan, és még követel is. Vitaminhiánya is van. Így neki KELL a rendszeres étkezés. Van listája, hogy mit akar enni (saját lista, nem orvosi).

Dolgozom, hitelt fizetek. Nekem erre nincs. Ha hétvégén (munka miatt hétköznap nincs időm) főzök, viszek egy tál ételr, kis gyümölcs de ennyi. Tesóm be akar jelenteni, hogy én nem segítem a beteg testvérünket (hárman vagxunk testvérek) és hogy apánk is kötelezhető, hogy tartsa el gyermekét.

Köteles vagyok eltartani?

2022. aug. 12. 04:42
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Jelentse be a családsegítőbe batran. Ide fog hallatszani az a röhögés, amit kapni fog.

Nem kell segítened.

2022. aug. 12. 07:19
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben nem támogatnám pénzzel a testvéredet. Mivel nem állsz úgy anyagilag. A testvéred az alkoholizmusa miatt most beteg. Erről csak és kizárólag ő tehet.
2022. aug. 12. 08:03
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vagy köteles segíteni.
2022. aug. 12. 08:11
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg hogy menjen csak nyugodtan a családsegítőbe. Körbe fogják röhögni,ezt garantálom.
2022. aug. 12. 08:20
 15/30 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy aki tedd azért,hogy tönkre tegye magát,azt nem vagy köteles segíteni. Segíthetsz neki,ha így gondolod,de nem vagy köteles.
2022. aug. 12. 09:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene egy keresőképes, felnőtt embert támogatni?
2022. aug. 12. 09:08
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha munkaképtelen, akkor se vagy köteles támogatni. Csak szülődet, őt is csak akkor, ha önhibáján kívül került abba a helyzetbe, és a saját életed (családod) fenntartását nem veszélyezteti.
2022. aug. 12. 09:44
 18/30 A kérdező kommentje:
Mert fejébe vette, hogy ha történik vele bármi, megbüntetnek monket, mert hogy nem gondoskodtunk róla.
2022. aug. 12. 10:08
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Küldd el a mártírkodó testvéredet a fészkes fenébe. Többet a telefont se vedd fel neki, a találkozásoknál egy mondatot se hallgass végig tőle.

Ilyen ostoba és rosszindulatú emberrel semmi kommunikációt nem érdemes tartani.

2022. aug. 12. 10:11
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
#18 Jó, ez csak a fejében van így, a valóságban nem. :D
2022. aug. 12. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!