Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a teendő ilyen esetben?...

Mi a teendő ilyen esetben? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

Adott egy férfi. 55 éves, világéletében alkalmi munkából élt. Májcirózissal diagnosztizálták pár napja, szóval kicsit sem vetette meg alkoholt. Tb-jét jelen pillanatban önkormányzat fizeti. Idős szülővel él, akit sosem segített.

Két testvére közül az egyik hirtelen nagyon támogatni kezdte. Anyagiak és hasonlók még másik testvére nem; ez a testvér vagyok én. Most megy a vita, hogy köteles beteg testvérét eltartani közös erővel.

De én nem vagyok hajlandó. Sosem dolgozott, mindig minden pénzt elivott. Egy hónapja már nem iszik ez tény. De ápolatlan, és még követel is. Vitaminhiánya is van. Így neki KELL a rendszeres étkezés. Van listája, hogy mit akar enni (saját lista, nem orvosi).

Dolgozom, hitelt fizetek. Nekem erre nincs. Ha hétvégén (munka miatt hétköznap nincs időm) főzök, viszek egy tál ételr, kis gyümölcs de ennyi. Tesóm be akar jelenteni, hogy én nem segítem a beteg testvérünket (hárman vagxunk testvérek) és hogy apánk is kötelezhető, hogy tartsa el gyermekét.

Köteles vagyok eltartani?

2022. aug. 12. 04:42
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Aztan hova jelenti be?? Jo vicc.

A valasz nem.

2022. aug. 12. 04:50
 2/30 A kérdező kommentje:
Családsegítőbe.
2022. aug. 12. 04:52
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
A csaladsegito segiti a csaladakot es nem az a dolga hogy csaladi vitákat dontson el. Nem joghatosag, semmire sem kotelezhet es nem is teszik.
2022. aug. 12. 04:54
 4/30 anonim ***** válasza:
96%
Nem vagy köteles támogatni őt. Ha a másik tesó szereti pénzelni, hát pénzelje, magánügy. De tőled ezt semmilyen alapont nem várhatja el.
2022. aug. 12. 05:19
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Miért lennél köteles? Felnőtt, nem cselekvésképtelen ember.
2022. aug. 12. 05:36
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Tesónak mondd meg, hogy már elmúlt régen a gyerekkor, amikor a "ha nem tetszik amit csinálsz, beárullak a tanárnéninek" típusú mentalitás divat volt.

Ő azt mond amit akar, nem vagy köteles segíteni, ha megkeresnek (max azért hogy érdeklődjenek de nem nagyon tartom valószínűnek) akkor elmondod, hogy hitelt fizetsz, nem vagy olyan anyagi helyzetben, amikor teheted, egytál ételt viszel.

2022. aug. 12. 05:43
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Még a saját szüleid esetében sem kellene ha a saját életedet nem tudnád emiatt fenntartani.
2022. aug. 12. 06:28
 8/30 anonim ***** válasza:
96%

Érdemtelenségre hivatkozva bármelyik nagykorú közeli hozzátartozó eltartása megtagadható. Nem kell aggódnod még akkor sem, ha bírósági úton kéri a segítséget akár a "beteg" testvéred, akár a többi rokon.

Bármilyen könyörtelenül hangzik, megérdemli a sorsát az alkoholista, link testvéred.

2022. aug. 12. 06:55
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles eltartani egy felnőtt szeszkazánt. A saját anyádat sem vagy köteles ha érdemtelen. Amúgy a rokontartás egyik feltétele hogy önhibáján KÍVÜL kerüljön szar helyzetbe. Az alkoholizmus erősen az önhibája kategória.
2022. aug. 12. 06:57
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy megkeresnének, egyébként tudsz azzal is érvelni, hogy anyagi problémáid egyrészt nem teszik lehetővé a segítséget, másrészt neki extra igényei lennének, "sajátmaga által összeállított listák alapján" szeretne étkezni, valahogy azt feltételezem: nem túl olcsó az ilyen összeállítás. Mivel nem ért hozzá ezért lehet hogy nem túl hasznos élelmiszerek szerepelnek rajta.
2022. aug. 12. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!