Kikkel tartjátok aktívan a kapcsolatot a családból?
Én már rég elköltöztem, és csak a szüleimmel, illetve unokatesómmal és a nagynénimmel tartom aktívabban a kapcsolatot (ami azt jelenti, hogy néha beszélünk telefonon, vagy találkozunk).
Ezen kívül vannak olyan rokonaim, akikkel egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot. Anyám ma teljesen kiborult, hogy apám testvére gazdagok, és én nem tartom velük a kapcsolatot, pedig "sose tudni, mikor jönnek jól". Aztán ott van apám másik testvére, aki viszont mentálisan beteg (ami persze sajnálatos), de ezer éve nem beszéltünk, és őszintén szólva, nem is érdekel, anyám mégis erőszakoskodik, hogy hívjam fel őket. Gondolom azért, mert elvált apámtól, és érdekli, hogy mi van velük, de akkor miért nem ő hívja fel őket? Erre már persze nem válaszolt, meg már találgatott, hogy nekik már nincs közük egymáshoz.
A lényeg, hogy borzasztóan zavar, hogy engem hív egoistának, mert nem akarom keresni őket, miközben van olyan, hogy az emberek nem kíváncsiak egymásra. Nekem megvan a saját társaságom és egyáltalán nem érdekel apám testvére, azért pedig senkit sem fogok felkeresni, mert mi van, ha majd egyszer jól jön a pénze. Nagyon gusztustalan.
Azért mert család valaki, attól nem kötelező tartani a kapcsolatot. Ráadásul még azt is szóvá tette, hogy az unokatesómmal csak ritkán beszélünk. Nem érti meg, hogy mindkettőnknek ugyanannyi az igénye a kapcsolattartásra, jóban vagyunk, de mindkettőnknek megvan a saját élete.
Ismételgesd, hogy neked ez jó így.
Én az anyámmal, nagymamámmal, nagynénémmel, és ennyi. Van még egy csomó rokonom, akikkel nem.
Szüleimmel kb 2 hetente-havonta beszélek. Ennél aktívabban csak a férjemmel, gyerekeimmel.
Nagyszüleimmel kb félévente egyszer veszem fel a kapcsolatot, az összes többi családtaggal soha.
Igazad van, ne hagyd magad. Anyád csak a hasznot látja belőled.
Mond el vagy írd le neki, hogy az életed ezen időszakában függetlenedni szeretnél tőlük egy kicsit(ettől - eddig) és nincs szükséged kéretlen tanácsokra:
(életvezetési tanácsokra, nincs kedved beszámolni a napjaid tevekénységesről és az övek sem érdekel téged) hagyjanak most békén.
Sajnos amíg nem tudod verbalizálni a dolgokat akik a fejedben vannak addig mások nem értik meg, hogy mit szeretnél, mert ügye senki sem gondolatolvasó, hogy mit akarsz!!!
Mondd el vagy írjad le nekik, hogy mit akarsz!
Aztán kérd meg őket, hogy fogadják el még akkor is ha nem tetszik nekik, tartsanak tiszteletben!
Aktívan apával, nagynénémmel.
Meg néha a közös családi csetbe írok néhány apróságot, ami nem személyes.
Ennyi, és akinek nem tetszik: bocs, tettek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!