Hogyan ,,kell" gyászolni egy olyan családtag esetén, akivel rossz volt a kapcsolatod egész életedben?
Az egyik szülőm testvére gyógyíthatatlan beteg. Egész életemben kifejezetten rossz kapcsolatban voltam vele, nagyon sokszor gonosz volt velem gyerekkoromban, agresszív mind a mai napig és nagyon sok fájdalmat, lelki sebet okozott nekem (és a család többi tagjának is). A családom teljesen maga alatt van, én pedig rettegek, hogy a mamám hogy fogja ezt túlélni, mert már most megzuhant teljesen.
Nagyon ambivalens érzéseim vannak, természetesen nagyon sajnálom, senkinek soha nem kívánnám a halálát, de nem tudom, mit ,,kellene" éreznem, hogyan kellene a többiek mellett állnom ebben a folyamatban.
Átment valaki hasonlón?
Köszönöm
#9 egyáltalán nem csinálok áldozatot magamból, ne ülök ott az ágya mellett minden nap és nem is fogom a kezét (azt írtam, hogy elvárnák). én számomra fontos személyek miatt aggódom, és nem gondolnám, hogy az lenne a helyes viselkedés, hogy a legnagyobb gyászuk közepette még a mamám fejéhez kellene vágnom, hogy amúgy hányok az éppen haldokló gyerekedtől. sajnálom, de nekem ez a legalja.
csupán érdekelt, hogy volt-e valaki hasonló szituációban, és hogyan tudta úgy támogatni a fontos rokonait, hogy közben ő nem érezte ugyanazt a fájdalmat, mint ők
,,ő nem érezte ugyanazt a fájdalmat, mint ők"
Soha nem érzed azt amit mások, sőt senki sem érzi ugyanazt, ugyanabban a helyzetben. Nem arra gondolok, hogy te nem gyászolod, ha gyászolnád se érezdnés ugyanazt mint más és más sem amit te.
Nem kell érezned semmit, amit éppen érzel csak azt.
Sehogy.
Nem gyászolok olyan embert akit rühellek. Illemből sem.
Öreganyám halála se érintett meg, még bolhányit sem. 🤷♀️
Bocsásd meg Neki azt a sok rosszat,amit ellened vétett. Így szabad lehetsz Tőle.
Az a lényeg, hogy Te nem vagy ilyen másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!