Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mik a legizgalmasabb családi...

Mik a legizgalmasabb családi ereklyéitek?

Figyelt kérdés

Mi a történetük? Honnan van? Mennyit érnek? Ha csak ismerősnél láttál valami nagyon tutit, az is érdekes szerintem, leírhatod. Kezdem én

Ükapám doberdón harcolt, 3 kitüntetést hozott haza, és a pipát amit szívott. Én szoktam néha használni ezt. Dédapám olimpiai dobogós és többszörös európabajnok sportoló volt. Az olimpiai érem és részvételi érem, plakát, oklevél megvan mind. Az európabajnoki aranyérmeket eladta, hogy állatokat, tehenet és hasonlókat vegyen belőle, mert amúgy amatőr volt, megvolt a saját munkája. Signum Laudist is kapott ezért a teljesítményért cserébe, de van például levél aláírva Hajós Alfrédtól, miniszterhelyettestől, stb. Gratulációk és meghívók vacsorákra, meg a díjak átadására. Dédmamámat még egy miniszterelnök is felkérte táncolni állítólag, de nem mondom meg, hogy melyik 😄😁. A korszakot már ennyiből ki tudja találni aki okos. Persze megvan képeslap amit az olimpiai faluból küldött, és levelek, újságok amiben a hírt lehozták, minden ilyen kincs. A sportklub igazgatója, ahol ő sportolt, térden állva könyörögne ezért a kollekcióért, hogy had vigye el és állítsa ki őket :DDD

És, az én tulajdonomban van egy magyar sportoló olimpiai oklevele, aki nem rokon, de az én dédapámnak ajándékozta ezt, mert sok segítséget kapott tőle. Őt sem fogom megnevezni, de többszörös európabajnoki győztes és dobogós, és több olimpiai érme is volt. Viszont mindenük elveszett, a házuk ki lett rabolva anno. Ez az egy oklevél maradt meg tőle valahogy, csoda folytán. Pontosabban ez egy műalkotás egy nagyobb rajz szerűség amin középen kicsiben ott a neve. Tudtommal az első 6 helyezett kap ilyesmit az olimpiákon. Nem túl ismert dolog, de egyszer ezt olvastam egy fórumon...

2022. júl. 25. 18:02
1 2 3 4 5
 21/42 Metionin ***** válasza:
100%
20. Finnországból.
2022. júl. 26. 11:40
 22/42 anonim ***** válasza:
81%
Van egy nemesi kutyabőre a családnak, mindig apáról fiúra száll. Nem tudom mennyit érhet. Azt tudom, hogy régen a zaciból kellett már párszor visszavenni, mert akinél épp volt, elkártyázta a pénzt. De azóta egyszer az egyik nagynéném kiskorában bele harapott (a barna pecsétet valami finom dolognak nézte), meg soha nem volt semmi extra módon tárolva, lehet már szétmállik az egész. Az eredetit még nem láttam, másolat van a legtöbb rokonnál. Én nő vagyok, szóval elvileg hozzám nem kerülhet, de nagyapámról apámra száll majd, szóval szerintem ha meglesz még akkor, akkor előbb-utóbb kiköt majd nálam.
2022. júl. 26. 13:46
 23/42 A kérdező kommentje:

Miért jött ide Finnországból? A finneknél is szocializmus volt? Ezz sose tudtam, de amilyen gazdag ország nem tudom elképzelni, hogy orosz fennhatóság alatt lettek volna évtizedekig.

22 na én tuti csinálnék családfakutatást a helyedben, ez nagyon érdekes. És megpróbálnám megszerezni ezt is.

2022. júl. 26. 14:26
 24/42 Metionin ***** válasza:
100%
23. Akkoriban ott sem volt fényes az élet, bár inkább Svédországba vándoroltak ki. Most modern és jóléti állam de akkoriban szopás volt az élet ott is, tömegével hagyták el az országot az emberek. Apám egy faanyagot szállító vállalatnál dolgozott és szállítottak Magyarországra is, aztán valahogy itt ragadt. Mivel sok testvére volt, neki állítása szerint nem érte meg otthon maradni, mert semmi sem jutott volna neki (akkoriban még a fiúk a szülői házba vitték a feleségüket, kivéve ha volt bátyjuk, aki befoglalta előle a helyet. Na, apámnak 8 bátyja volt...). Faternak tetszett a hely, volt jó munkája, így maradt, az állampolgárságot is felvette.
2022. júl. 26. 14:34
 25/42 A kérdező kommentje:
24,nagyon király. Jól döntött akkor, hogy eljött. Mondjuk ha svédbe megy, akkor mégjobban dönt, de te még mindig mehetsz 😁😁😁
2022. júl. 26. 14:44
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Dédnagyapámnak volt egy szivarja, amit sosem szívott el. Nagyon szép, díszes fadobozban van. Gyerekkoromban imádtam kinyitni azt a dobozt és megszagolni. Kivenni persze már nem lehet, mert szétporladna.
2022. júl. 26. 16:12
 27/42 A kérdező kommentje:
26 erről jut eszembe, nagyapám a 70es években kapott egy dél vagy közép amerikai országból egy talán nagykövettől egy hatalmas szivart. De tényleg ilyen fél méter legalább, vagy több, dobozban és be van csomagolva. Nem lehet a szagot érezni sajnos. Nem tudom el lehetne e szívni. De nagyon király :D
2022. júl. 26. 16:17
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Nálam inkább eszmei értékűek vannak.

Dédtatám szovjet evőeszköz készlete. ( Anyámnál volt, de féltem hogy az új férje eladja.Így elhoztam, dobozában van hiánytalan.Azóta sem tudja anyám, hogy nálam van :D , amúgy jogos volt a félelmem, mert kb mindent eladott a roha.dékja a házból...)

Csomó fénykép, féltem eltüzelik...

Apukám atletizált, onnan az érmei.

Papámnak a bicskája, és Mamám derelyevágója. :D

Sajna ilyen "gyűjtögető" vagyok, addig tuti meglesznek míg élek. :D

2022. júl. 26. 16:56
 29/42 A kérdező kommentje:
28 ez nem gyűjtögetés. Ezek fontos családi tárgyak amiket unokáknak lehet majd mutogatni. Jó hogy elhoztad őket, sajnálom, hogy anyád ilyet vett el
2022. júl. 26. 17:34
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát mi is sajnáltuk... A kapcsolat is megszakadt akkor, bonyolult volt a helyzet...

Azóta ő is megbánta, és rendeződött. De ezt még nem mertem elmondani neki. Úgy tudja eladta a férje ezt is a kocsmában. :D

2022. júl. 26. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!