Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mik a legizgalmasabb családi...

Mik a legizgalmasabb családi ereklyéitek?

Figyelt kérdés

Mi a történetük? Honnan van? Mennyit érnek? Ha csak ismerősnél láttál valami nagyon tutit, az is érdekes szerintem, leírhatod. Kezdem én

Ükapám doberdón harcolt, 3 kitüntetést hozott haza, és a pipát amit szívott. Én szoktam néha használni ezt. Dédapám olimpiai dobogós és többszörös európabajnok sportoló volt. Az olimpiai érem és részvételi érem, plakát, oklevél megvan mind. Az európabajnoki aranyérmeket eladta, hogy állatokat, tehenet és hasonlókat vegyen belőle, mert amúgy amatőr volt, megvolt a saját munkája. Signum Laudist is kapott ezért a teljesítményért cserébe, de van például levél aláírva Hajós Alfrédtól, miniszterhelyettestől, stb. Gratulációk és meghívók vacsorákra, meg a díjak átadására. Dédmamámat még egy miniszterelnök is felkérte táncolni állítólag, de nem mondom meg, hogy melyik 😄😁. A korszakot már ennyiből ki tudja találni aki okos. Persze megvan képeslap amit az olimpiai faluból küldött, és levelek, újságok amiben a hírt lehozták, minden ilyen kincs. A sportklub igazgatója, ahol ő sportolt, térden állva könyörögne ezért a kollekcióért, hogy had vigye el és állítsa ki őket :DDD

És, az én tulajdonomban van egy magyar sportoló olimpiai oklevele, aki nem rokon, de az én dédapámnak ajándékozta ezt, mert sok segítséget kapott tőle. Őt sem fogom megnevezni, de többszörös európabajnoki győztes és dobogós, és több olimpiai érme is volt. Viszont mindenük elveszett, a házuk ki lett rabolva anno. Ez az egy oklevél maradt meg tőle valahogy, csoda folytán. Pontosabban ez egy műalkotás egy nagyobb rajz szerűség amin középen kicsiben ott a neve. Tudtommal az első 6 helyezett kap ilyesmit az olimpiákon. Nem túl ismert dolog, de egyszer ezt olvastam egy fórumon...

2022. júl. 25. 18:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Ezekkel nem érdemes kezdeni, mindent fillérekért szereznek be, és nevetségesen túlárazva adják el. Bár én eladni nem szoktam könyveket, de ha venni akarok egy olyat amit már nem lehet újonnan kapni, mindig sokkal jobb áron meg tudom venni magánemberektől, mint antikváriumból. Pl a moly.hu-n keresztül. Lehet hogy érdemes lenne oda feltöltögetni (csak ugye ott egyenként lehet), hátha ott lenne aki lecsap rájuk olyan áron amennyit megérnek.
2022. júl. 25. 20:09
 12/42 anonim válasza:
100%
Különösen "ereklye" ami bárki számára értékes lenne, nem igen van. Viszont számomra dédnagyapám citerája annak számít szóval mindenképp meg szeretném csináltatni, és egy nap tovább adni.
2022. júl. 25. 20:28
 13/42 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Van egy Singer állványos varrógép, ami nagyanyám anyjáé volt (nagyanyám 1922-ben született). Minden része eredeti a hajtószíj kivételével, és működik. Nem hiszem, hogy sokat érne, de nem is adnám el.
2022. júl. 25. 21:05
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodom, de nem nagyon vannak ilyen ereklyéink.

Egyik anyai dédimamám, aki egyébként még él, 89 éves, már kb 50 éve özvegy. A karikagyűrűje nálam van. Korábban anyámnál volt, de egyszer megkaptam. Egyébként nem arany, valami sima fém.

Apai nagyszüleim most haltak meg nemrég mindketten, pár hónap különbséggel. Anyáék amikor pakoltak sok dolgot találtak, pl mama karikagyűrűjét ami szét volt vágva (valószínűleg egyszer le kelett vágni az ujjáról, de mi erről nem is tudtunk). Anya megcsináltatta a gyűrűt és azóta hordja.

Szintén tőlük maradt meg a kakkukos óra, amit biztos hogy megtartunk ameddig csak élünk.

Papám Tengizben dolgozott fiatal korában, onnan hozott egy arany nyakláncot mamának, amit én örököltem meg.

2022. júl. 25. 21:05
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok, eszembe jutott még 2 dolog.

Van egy kb 5-6 cm-es kő, amit gyerekkoromban kaptam papámtól. Nagyon érdekesen néz ki, az alap kő színe szürke, de van benne kékes, rezes meg arany szín is. Papa azt mondta hogy ami arany szín benne, az valódi arany.

Illetve van egy fénykép, ami a szüleim polgári esküvőjén készült (akkoriban az volt a mi környékünkön a szokás, hogy a polgári esküvő egy nappal az egyházi elött volt). A fényképen papa szerepel meg egy másik férfi rokon, anya keresztapja. Abban a pillanatban készült a kép, amikor éppen kiléptek a polgármesteri hivatalból az esküvő után. Papa nagyon mosolyog, egyik lábával éppen előre lép és olyan mintha éppen magyarázna valamit. A keresztapuka pedig megáll és csípőre tett kézzel pózol. Valamiért ez a kép nekem nagyon fontos. Ezer kép van az esküvőjükről, de nekem ez a kedvencem. Valahogy olyan igazi régi hangulata van neki, és iszonyat boldogság sugárzik belőle. Ezt a képet ki is vettem a családi albumból amikor elköltöztem otthonról, és azóta is az ablakomba van kitéve.

2022. júl. 25. 21:23
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyik dédapám (anyai nagymamám apukája) huszárkardja az I. VH-ból.

Ükszüleim (anyai nagyapám nagyszülei) esküvői fotója 1884-ből.

2022. júl. 25. 21:55
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Csak régi fényképek, nem olyan különleges dolog.
2022. júl. 26. 01:37
 18/42 A kérdező kommentje:
Szerintem ez mind nagyon különleges, és felbecsülhetetlen érték!
2022. júl. 26. 02:56
 19/42 Metionin ***** válasza:
80%
Nekünk nincs semmi különös, mert anyámék nagyon csórók voltak, apám meg egy hátizsákkal jött az országba a 60-as években és amit itt sikerült összeszednie, azt is elvitte az árvíz. Néhány fénykép maradt meg csak, azok közül az egyik érdekes, mert az apai nagyanyám van rajta babakorában és a testvérei. Viszont az egyik 2-3 éves gyerek a képen már nem él, a holttestét fotózták úgy, hogy köré állították a testvéreket. Btw a gyerek kiköpött én annyi idős koromban, ami azért érdekes, mert a sok sötét hajú családtag között minden generációban felbukkant 1-1 szőke és azok mind egyéb tekintetben is hasonlítottak. A nagymama tesói közül az a gyerek volt az, apám tesói közül is az egyik lány, akire szintén hasonlítok arcra is és az utánuk jövők között vagyok én meg egy unokatesóm, mindenki más sötétbarna és tök máshogy néz ki.
2022. júl. 26. 11:07
 20/42 ildike87 ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! Csak kiváncsiságból, melyik országból jött édesapád?
2022. júl. 26. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!