Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Közeli rokon második esküvőjér...

Közeli rokon második esküvőjére mit illik vinni?

Figyelt kérdés

Közeli rokon fiatal pár három éve házas.

Akkor volt egy szűk körű polgári esküvő, majd vacsora. Kb 30 fő összesen. Oda elvittük, amit gondoltunk.

Most bejelentették, hogy megerősítendő a kapcsolatukat, tartanak egy egyházi szertartást, majd utána egy szabályos lakodalmat egy egri pincészetben, kb 120 fő. Zene, tánc, minden.

A meghívóban viccesen szerepel, hogy kávéfőző nem kell nekik öt, de a kis fészküket épp most szépítik….

Nekem ez nagyon kellemetlen. Abszolút nem hiányzik most ez a kiadás, főleg, hogy egyszer már vittünk. Nem is keveset. Nálunk kisbaba is van, nekem csak gyedem van.

Üres kézzel meg oda menni? Vagy tízezer forinttal, az hogy néz ki?

Volt már valaki ilyen helyzetben?

2022. júl. 22. 09:21
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

40, oda menni még hagyján. Rokonoknál tudnánk aludni, járunk egyébként is, a benzin lenne csak plusz.

Először én is azt gondoltam, hogy viszünk vagy 30 ezret, ami kettőnknek a fogyasztás kb manapság egy lagzin. A gyerek nem számít még plusznak, nem fogyaszt.

De ott nyilván nem ezt várják.

Megtartják ezt a bulit, csak az a baj, hogy akiktől a nagy pénzt várhatják, nagyszülő, keresztszülő, az már odaadta. Amit a barátnő, meg a cimbora visz, abból nullára se nagyon jön ki.

2022. júl. 22. 14:37
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
Egy boríték benne pénz... legtisztább.
2022. júl. 22. 14:44
 43/48 anonim ***** válasza:
96%
De kerdező, annyira nem lehetnek hülyék, hogy azt hiszik, mindenki kussban marad es csenget még egyszer, mint a katonatiszt. Ezt nem tudom elhinni. Ennyi erővel mindenki tarthatna évente lagzit, hogy tejeljen a rokonság. Szívbaj nélkül közöld, hogy tőletek már kaptak nászajándékot. Hogy a szülei pl adnak-emegint, azzal ne foglalkozz. De nehogy már a sajat családodat szívasd meg, csak mert gyáva vagy közölni a nyilvánvalót, hogy már megkapták az ajándékot. Ez egy gény, nem kell ennyit gyötrődni rajta. Ha ők másra számítottak, az ő bajuk, nem a tied. Ha besértődnek, akkor legalább tudod, pontosan mennyire volt jó ez a viszony.
2022. júl. 22. 14:48
 44/48 anonim ***** válasza:
87%
Esetleg, ha jól ismered az ízlésüket, vehetnél valami dísztárgyat, vázát, 2 pezsgőspoharat, valamit ami nem olyan drága, és akkor mondhatod, hogy az ajándékot már megkapták, de ez megtetszett és jó lesz emlékbe, szerettél volna valami kézzelfoghatót is adni.
2022. júl. 22. 14:51
 45/48 anonim ***** válasza:
97%

Annyit adj, amennyit tudsz. Pont.

Normális ember nem vár el több tízezret.

2022. júl. 22. 23:56
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

az ajándékot már megkapták, de ez megtetszett és jó lesz emlékbe, szerettél volna valami kézzelfoghatót is adni.

Magamból kiindulva: utálom, amikor ilyen indokkal rámsóznak mindenfélét. Ami neki tetszik, nekem nem biztos, és annyira irigylem azt, aki nulláról rendezhette be az otthonát a saját igénye és ízlése alapján, és nem kell a másnak tetsző ajándék kacatokhoz jópofát vágni, azt kerülgetni, pakolászni, és sóhajtani egyet, hogy "de hát nincs semmi baja, pazarlás lenne megszabadulni tőle", de alig várom, hogy eltörjön/elszakadjon/elromoljon. Ha valaki kifejezetten megmondja, hogy nem kellenek tárgyak, akkor szerintem pofátlanság odamenni vele. Mondjuk, a pénztarhálás is az...Szóval én nem mennék. Ez a buli nem arról szól már, amiről egy lagzi, bulizzanak a fejős tehenekkel, ti meg majd találkoztok az igazi családi ünnepeken.

2022. júl. 23. 07:02
 47/48 qborka ***** válasza:
100%

Csak olyan helyzetben voltam,hogy a legjobb barátnőimnek csak jelképes dolgot adtam az esküvőn + minimális pénzt a menyecsketánckor. Pont nem érdekelte őket,örültek, hogy ott voltam,tudták, hogy ennyit bírok kigazdálkodni.igaz,ők nem kunyeráltak a meghívón.

A helyedben odaadám azt a tíz ezrest + vennék két kaparós sorsjegyet,hátha nyernek.

Ha megsértődnek,az őket jellemzi.

Nem hinném, hogy magyarázkdonod kéne.

Azt azonban nem értem, hogy a lagzi árát ,amibe nekik kerül,miért nem fordítják inkább a lakásukra.

Ennyi emberrel számolva,szép summa az is.

2022. júl. 23. 10:57
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

"Megtartják ezt a bulit, csak az a baj, hogy akiktől a nagy pénzt várhatják, nagyszülő, keresztszülő, az már odaadta. Amit a barátnő, meg a cimbora visz, abból nullára se nagyon jön ki."

Akkor ebből majd tanulnak.

2022. júl. 23. 23:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!