Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Közeli rokon második esküvőjér...

Közeli rokon második esküvőjére mit illik vinni?

Figyelt kérdés

Közeli rokon fiatal pár három éve házas.

Akkor volt egy szűk körű polgári esküvő, majd vacsora. Kb 30 fő összesen. Oda elvittük, amit gondoltunk.

Most bejelentették, hogy megerősítendő a kapcsolatukat, tartanak egy egyházi szertartást, majd utána egy szabályos lakodalmat egy egri pincészetben, kb 120 fő. Zene, tánc, minden.

A meghívóban viccesen szerepel, hogy kávéfőző nem kell nekik öt, de a kis fészküket épp most szépítik….

Nekem ez nagyon kellemetlen. Abszolút nem hiányzik most ez a kiadás, főleg, hogy egyszer már vittünk. Nem is keveset. Nálunk kisbaba is van, nekem csak gyedem van.

Üres kézzel meg oda menni? Vagy tízezer forinttal, az hogy néz ki?

Volt már valaki ilyen helyzetben?

2022. júl. 22. 09:21
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
24%

"Felhívhat nem persze, hogy ez meg ez van, de nagyjából ez lenne életem legkellemetlenebb telefonbeszélgetése…"

Akkor szenvedj tovább. Bezzeg az nem lesz kellemetlen ha írsz egy üzit, hogy bocsi nem megyünk, ha már elméletileg ilyen "jóban vagytok".

2022. júl. 22. 13:17
 32/48 anonim ***** válasza:
85%
Jó, de még mindig nem értem, hogy miért nem tisztázod akkor. Ne haragudj, de ez nem neked kellemetlen elsősorban, hanem neki. Te vagy az, akitől kuncsorog. Hívd fel, hogy mentek szívesen, de naszajandékot már adtál, úgyhogy szeretnéd tisztazni, mi az elvarása, mert nem egyértelmü, és második naszajandékot nem fogtok tudni adni.
2022. júl. 22. 13:18
 33/48 anonim ***** válasza:
91%
Aha, szóval névre szóló meghívó, amiben pénzt kér. Múltkor a lakásra, most a felújítására. Én nem mennék.
2022. júl. 22. 13:21
 34/48 anonim ***** válasza:
90%
A ferjem húgáék esete jut eszembe. A sógornőm ferjének a bátyja 2x hazasodott. Az első lagzikor ők már együtt voltak és adtak egy elég borsos ajándékot, ertsd több százezer forintot. Pár ev múlva elvaltak, a pasi becsajozott és elvette az új párját, nagy lagzi, minden. Sógornőék erre a lagzira a saját fogyasztasuk értékét adták pénzben. Óriási sértődés lett belőle, a pasi azt ismetelgette, hogy a második hazasságát nem is fogadják el, satöbbi... tehát ugyanazt az összeget varta volna, azzal az indokkal, hogy ez egy teljesen új feleség, uj kezdet. Sógornőék meg úgy gondolták, hogy a pasi ugyanaz, őt már megajándekozták, kesz. Nem tudom, lett-e volna ekkora balhé, ha ezt előzetesen megbeszélik. Én mindenesetre sógornőmekkel ertek egyet... itt is azt gondolom, hogy nektek max a saját fogyasztast kéne vinni penzben, ha megoldható.
2022. júl. 22. 13:25
 35/48 anonim ***** válasza:
10%

Tehát az érintettet kellemetlen felhívni, hogy tisztázzátok a helyzetet, de körbetelefonálni a rokonságot és kibeszélni a háta mögött, az teljesen oké.

Hát te tudod.

2022. júl. 22. 13:33
 36/48 anonim ***** válasza:
89%
Amúgy manapság az egész lagzizas kellemetlen.
2022. júl. 22. 13:40
 37/48 A kérdező kommentje:

Igen, 35, lehet, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem ez rohadt kínos lenne/lesz.

“Olvastam, igen, de én a saját fogyasztásomon kívül nem gondoltam mást vinni, mert már egyszer vittem, nem gond? Nincs harag ugye?”

2022. júl. 22. 13:43
 38/48 anonim ***** válasza:
96%
Na igen, és most mit mondhat erre majd a hazasulando pár? Hogy akkor ne is gyertek???:D vagy hogy bocs, de mi úgy számoltunk hogy ha ti is adtok +40000-ret akkor pont kijön a futeskorszerusites? :D
2022. júl. 22. 13:48
 39/48 anonim ***** válasza:
95%

Vinnék egy zsák glettet meg 2 glett vasat.

Kis kártyával " a közös otthonotokba"

Ha ők úgy gondolták hogy azért menjetek mert veletek is ünnepelni akarnak, akkor nevetnek majd, ha a lóvétokra számítottak akkor meg értik majd a célzást 😉

2022. júl. 22. 14:15
 40/48 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy a lakáshiteles gyors esküvőkor már mindenki odatolta nekik, mert amúgy is kellett a pénz, most meg csinálnak még egy kört a barátokkal megtoldva? És a személyes meghívóban is ott a pénzkérős szöveg? Na, tudod mikor...Ha nagyon jó lenne a kapcsolat, akkor is kihúznám magam alóla, mert odaút, szállás, jatt...egy kisebb nyaralás ára! Akkor már inkább nyaralni megyek! Szerintem nincs ebben semmi ciki: ha ő a telefonálás során nem említette az ajándékozásos részt (üres kézzel nem menne senki sehova, még egy sima vendégségbe se, de a szokásos lagzis szöveg azért eléggé nyilvánvalóvá teszi, hogy nem jelképes dolgot várnak, hanem nemcsak a buli összegét, hanem pluszt is várnak...), hanem az online meghívóval sunnyogta oda, akkor neked se legyen kellemetlen egy emailes válaszlevélben megírni, hogy sajnos ez nektek most nem fér bele. Nem kell részletezni, majd ha Ő FELHÍV, hogy mi a baj, akkor elmondhatod, hogy nincs rá keret, és ha ő gálánsan azt mondja, hogy ne butáskodj, gyere nyugodtan, akkor gondolkodnék el, hogy elmenjek-e (azért oda-vissza+szállás is pénz), és adjak-e valami jelképes összeget. A leírásod alapján azonban szerintem nem kell ezzel a verzióval foglalkoznod, egyértelmű, hogy az elmaradt nagy pénztarhálót pótolják.
2022. júl. 22. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!