Közeli rokon második esküvőjére mit illik vinni?
Közeli rokon fiatal pár három éve házas.
Akkor volt egy szűk körű polgári esküvő, majd vacsora. Kb 30 fő összesen. Oda elvittük, amit gondoltunk.
Most bejelentették, hogy megerősítendő a kapcsolatukat, tartanak egy egyházi szertartást, majd utána egy szabályos lakodalmat egy egri pincészetben, kb 120 fő. Zene, tánc, minden.
A meghívóban viccesen szerepel, hogy kávéfőző nem kell nekik öt, de a kis fészküket épp most szépítik….
Nekem ez nagyon kellemetlen. Abszolút nem hiányzik most ez a kiadás, főleg, hogy egyszer már vittünk. Nem is keveset. Nálunk kisbaba is van, nekem csak gyedem van.
Üres kézzel meg oda menni? Vagy tízezer forinttal, az hogy néz ki?
Volt már valaki ilyen helyzetben?
"Felhívhat nem persze, hogy ez meg ez van, de nagyjából ez lenne életem legkellemetlenebb telefonbeszélgetése…"
Akkor szenvedj tovább. Bezzeg az nem lesz kellemetlen ha írsz egy üzit, hogy bocsi nem megyünk, ha már elméletileg ilyen "jóban vagytok".
Tehát az érintettet kellemetlen felhívni, hogy tisztázzátok a helyzetet, de körbetelefonálni a rokonságot és kibeszélni a háta mögött, az teljesen oké.
Hát te tudod.
Igen, 35, lehet, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem ez rohadt kínos lenne/lesz.
“Olvastam, igen, de én a saját fogyasztásomon kívül nem gondoltam mást vinni, mert már egyszer vittem, nem gond? Nincs harag ugye?”
Vinnék egy zsák glettet meg 2 glett vasat.
Kis kártyával " a közös otthonotokba"
Ha ők úgy gondolták hogy azért menjetek mert veletek is ünnepelni akarnak, akkor nevetnek majd, ha a lóvétokra számítottak akkor meg értik majd a célzást 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!