Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Közeli rokon második esküvőjér...

Közeli rokon második esküvőjére mit illik vinni?

Figyelt kérdés

Közeli rokon fiatal pár három éve házas.

Akkor volt egy szűk körű polgári esküvő, majd vacsora. Kb 30 fő összesen. Oda elvittük, amit gondoltunk.

Most bejelentették, hogy megerősítendő a kapcsolatukat, tartanak egy egyházi szertartást, majd utána egy szabályos lakodalmat egy egri pincészetben, kb 120 fő. Zene, tánc, minden.

A meghívóban viccesen szerepel, hogy kávéfőző nem kell nekik öt, de a kis fészküket épp most szépítik….

Nekem ez nagyon kellemetlen. Abszolút nem hiányzik most ez a kiadás, főleg, hogy egyszer már vittünk. Nem is keveset. Nálunk kisbaba is van, nekem csak gyedem van.

Üres kézzel meg oda menni? Vagy tízezer forinttal, az hogy néz ki?

Volt már valaki ilyen helyzetben?

2022. júl. 22. 09:21
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
83%

19 egy percig nem pukkadoznek, kérdés nélkül visszautasitanam kamu indokkal. Ezt írtam. Marhára nem érdekelne a magyarázkodás, hogy csak "véletlenül" küldtek e ki a meghívót azzal a kis penzes versikevel nekem is, majd a harmadik eskuvojukon jobban figyelnek :D

Csak sajnalnam őket. És mar akkor sem mennek jó szívvel, ha azt mondanák, hogy mindegy, ha nem hozunk semmit, csak menjünk...

2022. júl. 22. 11:40
 22/48 anonim ***** válasza:
86%

Ez tök egyértelműen csak egy belépős buli...méghozzá drága belépős, a helyszínt tekintve. Az esküvőn ott voltatok, adtatok. Én a helyedben kihasználnám a babát, kifogásnak mindig jók, és megköszönném emailben az online meghívást azzal, hogy sajnos nektek a kicsi miatt most nem alkalmas, sok boldogságot és jó ünneplést kívántok!

Kész. Pont. Értse, ahogy akarja. Ha kötekedik, akkor meg el lehet mondani, hogy lehet, hogy ők most engedhetik meg maguknak a pénztarháló lagzi show-t, de ti meg most nem, szóval, amit a kajádra költene, azt költse a szépítésre!

2022. júl. 22. 11:44
 23/48 anonim ***** válasza:
23%

20

Nem azért a két forintért, de az online meghívó is fix. A párnak fizetni kell az elkészítéséért, ugyanúgy, ahogy a papír alapú meghívóért. Nem csak beírtak messengerre két sort és annyi.

És a 120 emberből 90 új. Ők még nem adtak semmit, nem voltak lagzin. Ez inkább nekik szólt, csak valószínű nem akartak ezzel szórakozni, hogy na annak a 30 embernek más meghívót küldeni.

Lehet nem gondolták, hogy ekkora hajcihőt vágnak neki, hogy "úristen, ezek kuncsorognak megint". Talán azt gondolták, hogy mindenki érteni fogja, hogy mire gondoltak, hogy akik már adtak azoktól nyilván nem kérnek.

De mindezt persze lelehetne rendezni egy k*rva telefonnal. De neeeem. Gyártsuk csak az összeesküvés elméleteket, húzzátok a kérdező agyát, kiabáljatok kígyót békát a rokonokra, hogy mekkora seg*fejek.

De itt csak az a seg*fej, aki nem jár utána a dolgoknak, mint a kérdező is, hanem ítélkezik egyből.

2022. júl. 22. 11:45
 24/48 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, akkor ne menjetek.

Dupla esküvő és dupla tarhálás? Nekem se tetszene.

Nálunk is volt ilyen, de ott a házasulók nem bizniszeltek így. Amikor a polgárira hívtak minket, eleve megmondták, hogy ez csak egy szerény bevezetés (lakáshitelhez sürgős volt), de majd lesz egyházi is, kb. fél év múlva, és akkor étteremben hagyományos, hajnalig tartó nagy lagzi. Úgy is volt, akkor adott mindenki érdemi ajándékot.

2022. júl. 22. 11:46
 25/48 anonim ***** válasza:
84%
23 lehet, hogy nem volt kedve 30 külön meghivoval bíbelődni, nekem meg nincs kedvem azzal bíbelődni, hogy kideritsem mire gondolt a költő. Ja és ha szegényeknek plusz pénz a meghívó akkor nekem meg plusz pénz telefonálni. Nevetséges indok.
2022. júl. 22. 12:02
 26/48 anonim ***** válasza:
89%
Jobb helyeken meg személyesen hívják esküvőre/lakodalomba a rokonokat. Ill. akit levélben hívnak, az inkább csak udvariassági hívás és nem számítanak rájuk komolyabban.
2022. júl. 22. 12:10
 27/48 anonim ***** válasza:
87%

Hát én tuti nem mennék.

Küldenék egy válasz emailt h sajnos nem tudtok elmenni.

Ha megkérdezi miért, mond el h most nektek erre nics pénzetek ruhák, szobabérlés, bébisitter, plusz "nászajándék"

Örülsz neki h felújjítanak, akkor a ti kaja stb költségeteket már teheti is félre.

Ez egy sima bénzbeszedő buli lesz. Nincs ezen mit szépíteni!

2022. júl. 22. 12:31
 28/48 anonim ***** válasza:
91%
26: én is ezt írtam már fentebb, hogy online meghívó amiben pénzt kérnek, újra... nekünk nem volt ekkora lagzi, csak 50 fő, de személyesen vittük el a meghívókat. Ez nyilván nem 50 db meghívó, de azért beletelt egy kis időbe meg benzinbe. Viszont megérte. Mármint nem anyagilag, hanem a gesztus miatt.
2022. júl. 22. 12:32
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Online meghívó nem kerül pénzbe. Vannak sablonok, meg aki kicsit is kreatív és ügyes, szerkeszt magától.
2022. júl. 22. 12:53
 30/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Először is telefonon hívtak meg minket, ami még teljesen rendben van mert az ország két másik végén élünk. Ekkor még szóba se került a pénz, így azonnal azt mondtam hogy elmegyünk, legalább találkozunk a családdal. Személyesen ritkábban találkozunk, de telefonon tartjuk a kapcsolatot rendszeresen.

Akkor már mondta hogy majd küldi a meghívót, amivel kapcsolatban postai dolgot gondoltam, de végül emailben jött. Házilag készített meghívó volt, amiben a nevünk is ott volt, tehát személyre szóló. Azért gondoltam, hogyha a nevünket be tudta írni, akkor ki tudta volna venni azt a mondatot, hogy pénzt várnak, ha velük kapcsolatban ezt nem tartja fent.

Felhívhat nem persze, hogy ez meg ez van, de nagyjából ez lenne életem legkellemetlenebb telefonbeszélgetése…

Ők is azért házasodtak össze nagyon gyorsan, mert Lakáshitel miatt kellett, és mindenki a családból akkor adta oda nekik a pénzt, mert nyilván volt is rá szükség, meg akkor még szóba se került, hogy majd lesz pár év múlva egy ilyen nagy buli.

2022. júl. 22. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!