Közeli rokon második esküvőjére mit illik vinni?
Közeli rokon fiatal pár három éve házas.
Akkor volt egy szűk körű polgári esküvő, majd vacsora. Kb 30 fő összesen. Oda elvittük, amit gondoltunk.
Most bejelentették, hogy megerősítendő a kapcsolatukat, tartanak egy egyházi szertartást, majd utána egy szabályos lakodalmat egy egri pincészetben, kb 120 fő. Zene, tánc, minden.
A meghívóban viccesen szerepel, hogy kávéfőző nem kell nekik öt, de a kis fészküket épp most szépítik….
Nekem ez nagyon kellemetlen. Abszolút nem hiányzik most ez a kiadás, főleg, hogy egyszer már vittünk. Nem is keveset. Nálunk kisbaba is van, nekem csak gyedem van.
Üres kézzel meg oda menni? Vagy tízezer forinttal, az hogy néz ki?
Volt már valaki ilyen helyzetben?
10 alapvetően igazad van, de a kommunikáció egy oldalról már megtörtént mert a pár elvárja hogy másodjára is pénzt ajándékozz. Tehát azert orlodnek, mert szembesíteni kell valakit, akit kedvelnek azzal, hogy pofatlanok.
Őszintén életemben nem hallottam meg ilyet, hogy valaki két esküvőt tart és kétszer korbekalapozza a rokonsagot.
10-essel értek egyet.
11-es, és akkor mi van, ha rossz volt a kommunikáció? Vagy ha bunkók? Vagy ha leírták mit szeretnének attól a plusz 90 embertől?
Bas*ki, itt vagyunk 2022-ben és mindenből, szószerint MINDENBŐL problémát csinál mindenki, mindenhol megy ez a ro*hadt konfliktus csinálás.
Hát vegyétek már fel azt a k*rva telefont, hívjátok fel nem a rokonokat, hanem a párt! Mert hogy ők hívak meg megint titeket.
Szia Kati! Örülünk, hogy lesz rendes lagzi és hogy megint kaptunk meghívást, de mi már adtunk egyszer nászajándékot amit odaszántunk, és ez most nekünk anyagilag amúgysem fog beleférni. Mi szívesen elmegyünk, de a menü árán kívül nem tudunk többet beleadni. Ha ez nektek így is jó, akkor szívesen elmegyünk.
Ennyi. Ha megsértődik, akkor nem is volt olyan jó a viszony, azt meg nem kell sajnálni ha odaveszik!
De azt a 30 főt már körbekalapozta. Most 90-et szeretne, beleértve az akkori 30 főt is.
Én nem mennék el - a kisbabára nyugodtan lehet szerintem hivatkozni, hogy nem tudják kire bízni, babával meg nem tudnak részt venni.
13 mondjuk nekem instant az lenne a reakcióm, hogy nem megyek, meg pedig azért, mert ez gyakorlatilag belepojegyes családi vacsora, ugyanis esküvő már volt.
Én kicsit sajnalnam őket hogy be akarják pótolni a százfős lagzit de ha csak annyit is kell fizetni, mint a fogyasztasom (ami amúgy rohadtul nem igaz, mert ha a legfinomabb steaket ennem a legdrágább borral, és eloetellel akkor is épp, hogy 20-et elérnem) akkor is úgymond másodjára fizetek nekik minimum egy puccos bulit.
Nem az ő képzelgése. Beleírták a meghívóba. Online. Nekem ez nagyon béna - ha már nem személyesen adja át, legalább boríték, bélyeg, posta.
Jó, hogy nem sms-t küld, hogy de pénzt azt hozzatok, megint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!