Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szorongás ha a családdal kell...

Szorongás ha a családdal kell találkozni?

Figyelt kérdés
Ha találkoznom kell a családommal, olyan szinten szorongok napokon át, hogy kedvem volna szó szerint inkább meghalni. Annyira utálom az egészet, és ez az évi pár alkalom is annyira megterhel, hogy szívem szerint elmenekülnék valahova ezek elől a kínos megjelenések elől. Egyszerűen utálom mindegyiket, csak azért megyek, mert a párom viszonylag kedveli a családom és ő el akar menni ezekre a találkozókra, meg az egyik tesómmal végülis én is jóba akarok lenni, de például az ő párját nem bírom elviselni. Hogy lehet ezt túlélni? Van még valaki aki így éli meg ezeket a helyzeteket? Nektek mi segít? Mert nekem havi 1-2x jön ez a ‘találkozás’ és előtte 2-3 napig nem vagyok önmagam és utána is pár napig csak keresem a helyem, szorongok, utálom, nem bírom és szó szerint a halál vágy ami rám jön ilyenkor. Arra már abszolút gondoltam, hogy nem találkozom velük, megy is ideig óráig, aztán persze mindig van valami nagyon extra fontos ami miatt találkozni kell, akkor viszonylag jófejek, utána meg megint jön ez a hogy akkor gyertek át, felugrom egy italra stb. Ne ugorjon senki fel hozzám… persze amikor a kapu előtt áll a kocsival hogy pisilni kell, vagy felugranak egy kávéra mit mondjak? Ne? Az a baj, hogy nem vagyok ilyen bunkó pedig ezt kéne tennem.
2022. júl. 7. 22:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
pszichológus, terápia. Amúgy kamu kérdés, jó csali
2022. júl. 7. 22:10
 2/12 A kérdező kommentje:

Csali? Miért lenne az? Most elgondolkodtam de nem értem hova húznám be a válaszolókat.

pszichológushoz amúgy járok több éve, sajnos nem segít túl sokat ez ügyben

2022. júl. 7. 22:16
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Akkor keress másikat. Ha a családodat "félsz" meglátogatni, akkor hogy fogsz boldogulni az életben?
2022. júl. 7. 22:18
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

"a kapu előtt áll a kocsival hogy pisilni kell"

Mi a f..sz? :D Hát hozzám senki nem jönne fel "pisilni" az biztos.

Amúgy tök egyszerű, ha nem akarsz találkozni, meg kell mondani, hogy nem akarsz találkozni. Én simán megmondtam, megsértődtek, szerencsére.

2022. júl. 7. 22:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Igazából nem félek, hanem utálom. Az életbe az ilyen emberektől menekülök, mint ők, de mivel család, itt el kell viselni.

Komolyan ezek olyanokat csinálnak hogy nem hiszed el, felhív reggel hogy jön. Majd ha közlöm, hogy hozzám aztán nem, mert nem vagyok otthon még ő van megsértődve. Esküszöm igaz a történet!

2022. júl. 7. 22:24
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ha a párom erőltetné a családi jópofizást úgy, hogy látja, hogy sík ideg vagyok tőlük, repülne, az biztos...

Kérdező, ha nem vállalod fel a konfliktust, életed végéig ezt fogják csinálni veled, és igen, ilyenkor határt meghúzni nem lehet szép szóval, csak tettel. Egyébként pároddal nem egyeztettétek le az elején, ki, hogy akar a saját családjával kapcsolatot tartani?

2022. júl. 7. 22:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel szakembert ha ugy vna.
2022. júl. 7. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell elviselni. Ki mondta? A családod? A társadalom? Van hagyománya, nem mondom, de hogy "kell", azt inkább te mondod magadnak szerintem. Mi lenne, ha ezentúl úgy gondolnál erre az egészre, hogy nem kell?
2022. júl. 7. 23:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"még ő van megsértődve"

És? Hol itt a gond? Ha megsértődik akkor legalább nem jön.

2022. júl. 7. 23:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is szorongok előtte-alatta-utána, pedig én soha nem ugrálok senkihez, hozzánk jönnek mindig és én vagyok az egyik szülő.
2022. júl. 7. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!