Szerintem ma már sokkal önzőbbek az emberek mint régen és ha valahol kiderül, hogy valami nem stimmel, valamilyen hibája van valakinek, akkor az az illető nagyon sokszor egyáltalán nem óhajt megváltozni, tenni valamit, próbálkozni annak érdekében, hogy jobb legyen a kapcsolat vagy teljesen megjavuljon. Esetleg a másik féltől elvárja, hogy változzon és ő az ő hibáját javítsa ki de ő maga nem hajlandó megtenni ugyanezt. Ez sok helyzetre elmondható, például akár ezekre: az egyik függő (alkoholista, játékfüggő, dohányos) és a másik felet ez zavarja érthető módon de az a másik fel se fogja, hogy függő vagy teljesen érti de hidegen hagyja, másik eset: az egyik mindig megbántja a másikat, persze ha ő van megbántva, akkor duzzog de leszarja, hogy nem csak őt bántják meg mások hanem bizony ő is a párját, harmadik eset: ha az egyik fél külseje valamiért megváltozik, akár úgy is, hogy csak ideiglenesen, akkor a másik rögtön más vonzó nő/pasi után néz mert egy kis időt se bír ki szex és vonzalom nélkül. Függetlenül attól, hogy tényleg direkt züllik le a másik külseje mert annyira nem érdekli vagy éppen betegség/terhesség/rajta kívül álló okok miatt. Csak néhány a rengeteg lehetséges ok közül. Utóbbi helyzetben szerintem egyszerűen az van, hogy sokaknak fontosabb a szex mint az érzelmek, fontosabb az a pár percnyi/órányi élvezet mint a hosszú távú szeretet. Pedig lehet pár hét/hónap után az illető megint tök jól nézne ki. De ha nem, akkor is, hát a teste miatt jött vele össze? És még, amit nem mondtam: én úgy gondolom, hogy sokszor túl magasak az elvárások. Ha az egyik fél meglátja a másik hibáit, ha az a másik rossz időszakon megy át, ha nem mindenben felel meg a pasi/nő igényeinek, akkor egyszerűen már nem elég jó. Itt most nem arról beszélek, amikor valaki évekig alkoholista mert akkor totál érthető, hogy a párja kiborul és főleg akkor ha ő igyekszik segíteni rajta de nem lehet hanem arról van szó, amikor az egyik embert csak addig érdekli a másik amíg nincsenek problémák és minden rózsaszín köd. Amikor meg baj van akkor oldja meg nélküle. És legyen tökéletes tehát a külseje, a személyisége, a humora, a műveltsége, mindene legyen tökéletes. A külseje pedig tényleg legyen az mert ha valami nem tökéletes rajta, akkor már nem elég jó, akkor már véletlenül sem lehet szép, akkor nem szerethető. Ha szép az arca de a teste csak átlagos vagy jó a teste de az arca nem gyönyörű, sőt, akkor sem ha szép lenne úgy ahogy van de nem egy tipikus instagramm-modell. Nem mindenki ilyen, de valljuk be, ma már ez is sokkal gyakoribb mint évekkel ezelőtt. Amennyire én látom, az emberek nagy része vagy kifejezetten nagyképű, önző, egoista, akár nárcisztikus vagy kifejezetten félénk, önbizalomhiányos, elkeseredett. És nagyon attól függ az emberek énképe, hogy mások mit gondolnak, mondanak róluk. Nagyon gyakran nem csak a külsőben hanem a karrierben is ez van. Sokszor a munka teszi tönkre a családot. Túl sok munka és kevés idő egymásra, túl sok idegbaj a munka miatt és az otthon csattan, túl kevés pénz és emiatt idegbaj megint.
Elég sok szempontból elromlott a világ. Én azt látom, hogy vagy vagyon boldog valaki és nagyon sok oka van az örömre és tényleg mindene megvan tehát egészség, boldog kapcsolat, boldog család, pénz és mindez folyamatosan vagy pedig egyik csapás éri a másik után és nagyon-nagyon szomorú. És az egyik nem feltétlen függ össze a másikkal.
Szerintem sok okot fel tudnánk sorolni. Az én álláspontom az, hogy két egyforma ember nincs, s ezáltal két egyforma család sincs. Ebből fakadóan elég komplex problémaköröket lehet megismerni, ha itt olvasgatsz, vagy olyan ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal rendelkezel, akik úgy próbálják traumáikat, sérelmeiket "meggyógyítani", hogy kiadják magukból fájdalmukat.
Lehet a két ember nem volt összeillő, s gyorsan akartak mindent. Hirtelen jött a gyerek, vagy nagy álmok voltak karrier terén, ami végül csődbe juttatta őket. De az is lehet, hogy anyagilag tönkrementek, vagy kihűlt a kapcsolat. Olyanról is hallottam, hogy valaki azért nem válik el, mert akkor nem lenne hová mennie, vagy nem tudná a hitelt fizetni. S ez összeköti őket, ami megmérgezi a kapcsolatokukat, amely folyamatos vitákhoz vezet.
1: ez a csavaros duma jópofa.
Azért, mert ma már az emberek tájékozottabbak, individualistábbak és egyre többen jönnek rá, hogy nem kötelességük pesztrálni pl egy skizofrén szülőt, vagy csak egyszerűen lenyelni, hogy tök mindegy, mit csinál, valamelyik szülője így is, úgy is rommá fogja kritizálni. Meg a legtöbb családot csak a rászorultság és a tanultság/szembenézés hiánya tartotta össze. Meg tartja ma is, már amelyiket. Tisztelet a baromi kevés kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!