Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » De mért? Mért gondolják, hogy...

De mért? Mért gondolják, hogy ezt nekik szabad?

Figyelt kérdés

60-on felüli nyugdíjasok vagyunk, az unokák messze élnek, de azért 3-4-5 hetente szoktak jönni.

A kertünkben van gyümölcsfa, málna, egres, ribizli, füge stb.

De, ha bárki jön -persze főleg gyerek- de felnőtt is, első dolga, hogy végigjárja a kertet és kérdés nélkül leeszi az épp termő gyümölcsöt.

Most épp a férjem egy ismerőse volt itt a 2 unokával és mindent ami épp érett vagy épp hogy csak alig érik még, mindent leettek, úgy, hogy a nagypapának eszébe sem jutott rászolni a gyerekekre!

Meggy, málna, ribizli, épp most kezdett érni az egres és a josta mindent leettek.

Ti hogy előzitek meg, hogy idegenek leegyenek mindent?

2022. jún. 21. 18:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Nincs pénzed rendes (nem térdig érő) kerítésre, elkeríteni a gyümölcsöst? Zárt kapuval. Ha kérik a kulcsot, megmondhatod, hogy nektek nem jutott gyümölcs, olyan sokan jöttek megszedni, kénytelen voltál lekeríteni. Nem, nem adod oda a kulcsot.

De gondolom, erre is kifogásokkal fogsz jönni. Csak ne kelljen semmit csinálni, ugye?

2022. jún. 23. 11:30
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te valójában nem akarod megoldani a problémát, semmit sem vagy hajlandó tenni érte. Ezek a hangulatkeltő trollok szoktak lenni, akik csak nyafogni jönnek, de tenni, azt már semmit. Kitaláció az egész, ha vki minden megoldási lehetőséget elutasít.
2022. jún. 23. 11:32
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezek a rokon-ismerős felnőttek, akiktől gyerek módjára várod a "megoldást", röhögnek rajtad a hátad mögött, hogy így félsz tőlük, és reszketve nézed, ahogy kifosztanak.
2022. jún. 23. 11:41
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sógornőmék játszották el nálunk. Konkrétan annyira letakarították az epret, hogy a még teljesen zöld gyümölcsöt is leszedték! Én meg mérgemben elkértem a nagy zacskót, amit teleszedtek, és kiborítottam a tyúkoknak. Kb a szemek 80-90%-a érettlen kis gubics volt.

És a végén még én voltam a szemét :DD

2022. jún. 23. 17:36
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
#33 ez durva így leírva, de így van
2022. jún. 23. 17:46
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Azért gondolják, hogy szabad nekik, mert megengeded.
2022. jún. 23. 17:54
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

"Te kinek szólnál?

A nagypapának vagy a gyerekeknek?

Melyik nem annyira sértő?"

És az nem sértő, hogy úgy leeszik a gyümölcsöt, hogy egy szemet se hagynak a házigazdának?

Még foglalkozni kéne a lelkivilágukkal ezek után??

"Az egyik annyira gazdag, hogy bármit megvehetne a boltban, de szerinte a frissen szedett gyümölcsnek nincs párja."

Akkor termesszen magának, annak se lesz párja.

"A permetezés jó ötlet, de ha sokszor mondjuk csak ezt, előbb-utóbb nem fogják elhinni és sértődés lesz belőle."

Ő bajuk.

A felnőtteknek kellene megértetni a saját gyerekükkel, hogy másnál mit szabad és mit nem.

És amíg nem értik meg marad minden úgy, ahogy volt?

Ebben hol a személyes felelősség? Jogom van megmondani ki mennyit ehet az én kertembe.

Azért az nonszensz úgy le enni, hogy egy szemet se hagynak.

2022. jún. 23. 17:58
 38/40 anonim ***** válasza:
86%
Szórakoznak veletek, mert megengeditek nekik. Nagyokat röhögnek utána: - Maradt valami az öregeknek? - Nem maradt semmmi!:) - Jól van, ügyesek vagytok:)
2022. jún. 23. 18:10
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Amikor belépnek a kapun, mutatóujj felemel: - Most nem mehettek gyümölcsöt szedni, mindenki bejön a házba - Méééért? - Mert a múltkor mindent leszedtetek, nekünk semmit sem hagytatok, nem érdemlitek meg a gyümölcsöt. - De nem mondtad, hogy nem lehet szedni! - Most már mondom.
2022. jún. 23. 18:12
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

"Nem maradt semmmi!:)", "mutatóujj felemel" Ez már átmegy tragikomédiába :D

hát ezek zseniálisak haha

2022. jún. 23. 18:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!