Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Üzletelés, közösködés rokonokkal?

Üzletelés, közösködés rokonokkal?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz..

Nagynénéméknek van egy kis nyaralójuk, amit legalább 20 éve vettek, ha nem több. Egy kis faluban található, Pesttől kb 50 km-re. Az évek során nagyon lepuszult ez a kis házikó, félig fa és félig tégla alkotja, de a fa részét szinte egy az egyben ki lehetne cserélni, nem beszélve a benti részről, szinte teljes felújítást igényelne legalább a fürdő és a konyha. Bár van villany, víz és talán még gáz is, de mivel nem fizették a számlákat, szépen mindent le is kapcsoltak a közművek. Tartozik hozzá egy viszonylag nagy kert is, bár meg nem mondom hány négyzetméter pontosan, de teljesen el van gazosodva, mellkasig ér a fű.. Gyerekként sokat voltunk ott, szép a környezet amúgy, de már akkor is elég trehányak voltak, nem volt rendesen karban tartva. MOstmár csak hébehóba járnak ki, főleg unokatesómék, ha néha eszükbe jut,de víz és villany hiányában nem sok mindent lehet tenni. Mivel nincs autójuk se, ezért főleg nehézkes ott bármit is kezdeni a házzal.

Na de a lényeg, hogy semmi értelme annak, hogy az a ház ott lepusztuljon még jobban, ezért édesanyámmal arra gondoltunk, hogy esetleg meg lehetne venni tőlük. A párom építőiparban dolgozik, ő meg esetleg egy-két munkatársa rendbe tudná tenni. Úgy gondolom mi azért jobban megtudnánk becsülni ezt a kis ingatlant, de mégis családban maradna.

Viszont fogalmam sincs, hogy ezt ők hogy fogadnák.. Egyrészt a saját házuk is elég lelakott állapotban van, amit terveznek felújítani, szóval hátha kapóra jönne ez nekik, ugyanakkor meg eléggé ragaszkodnak ahhoz, ami az övék, és tartok attól is hogy az unokatesók mit mondanának, bár ők aztán végképp nem tettek semmmit egyik lakás érdekében sem.

Volt már esetleg másnak is része családon belül ingatlan vagy más nagyobb értékű dolog vásárlásának? Kihatott-e ez a kapcsolatra, nem lett-e rossz vége a dolognak?

2022. jún. 21. 11:17
1 2
 11/13 kovpet ***** válasza:
100%

"ugyanúgy eljöhetnek oda pihenni, akár több napra is"

Én ebben érzem a legnagyobb veszélyt amúgy.

Úgyse adják jelentősen olcsóbban mint egy másik eladó ingatlant ott, gondolom, ha másikat vesztek, akkor azt nem érzik majd magukénak. Értem én, hogy az emlékek meg minden, de józanul gondolkodva én ezt nem kockáztatnám meg, lehet megromlana a kapcsolat.

2022. jún. 21. 15:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

3-mas leírta. Ha még pár száz ezerről is van szó akkor is muszály szerződést írni hogy a neveteken legyen stb. Ez teljesen normális családon belül is. A pénz utalása mindenféleképpen számláról számlára menjen hogy bizonyítani tudd hogy te kifizetted. Nehogy utána azzal jöjjenek hogy becsaptad őket. Unokatesoddal is beszélj szerintem hogy nehogy azzal jöjjön utána hogy ez az ő öröksége lett volna. Csak abból indulok ki ha valakinek ilyen tartozásai vannak és nem fizet akkor lehet hogy attól sem riadna vissza hogy ilyesmiket mondjon.

Én se tartom jó ötletnek hogy meginvitálod őket. Ha megveszed akkor a tiéd. Képzeld el hogy éppen ott napozok a barátnőddel erre beallít a rokonság hogy ők jöttek. Vagy rosszabb bekoltoznek és megint nem fizetnek.

2022. jún. 21. 20:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Bocs elolvastam. Te vagy a nő és a párod dolgozik az építőiparban. De a lényeg ugyan az. Éppen kellemesen időt töltötök, szerveztek az estét és beállít Mari néni meg a férje és még kitudja ki és lőttek a hétvégédnek.

Amúgy ez nem közosködés a rokonokkal, csak adás-vetel. Az lenne a közosködés ha kettőtké lenne.

Nyugodtan kérdezzétek meg őket, abban nincs semmi, szerintem örülni is fognak a pénznek. Ezután tudakoljátok meg hogy mennyi a tartozás. Nem tudom myen hivatalos megoldás van erre. Az állítólag már intézik nem tudom mit takar. De amíg nem látok erről papírt addig nem hinném el. Esetleg beszelni egy ügyveddel hogy hogyan lehet úgy megvenni hogy ebből egyenlíteni a tartozasukat, ez persze benne lenne az árban. Lehet hogy van erre is megoldás.

2022. jún. 21. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!