Elítélhető ezért a sógornőm? Tennétek valamit?
"Egészségben, betegségben..."
Nem helyes ami történik, de nem csinálnék semmit, mert nem tartozik rám.
Érdekes kérdés. Alapvetően a házasság pont arról szól, hogy BÁRMI történik, akkor is ott lesznek egymásnak, hűségben. Tehát az egyházi törvények szerint bűn, függetlenül a körülményektől.
Aki azzal jön, hogy joga van a nőnek félremenni, annak azt válaszolom, hogy akkor nem kellett volna összeházasodni, és akkor bármikor otthagyhatná a férjét vagy meg is csalhatmá „büntetlenül”.
De valószínűnek tartom én is, hogy ezt már házon belül megbeszélték, és ők nem csinálnak ebből gondot. Tekintve a kényes felállásra, mindenkinek jobb, hogyha úgy teszel, mintha nem tudnál semmiről. És nem azért, mert ha tényleg félredugna a sógornő, akkor a sógor a nyakatokba szakadna és ápolhatnátok, hanem mert felzaklatnál egy egyébként is lebénult embert, aztán ki tudja, hogy abból mi lenne.
#46 Errol irtam egy hatalmas esszet es elegge durvan ment az eszmecsere, egy rakas kommentet toroltek az elejerol. Nemelyik agyhalott szerint idezem -
Talán mert az a fogadalom fa.szság. Ez csak és kizárólag arról szólt hogy tűrjön minden szemétséget a nő, és tapsikoljon ha kihasználják.- ez a mentalitas, altalanos velekedes errefele 2022-ben…. es a miniszterelnok pappol folyamatosan kereszteny kulturarol, es hogy Magyarorszag kereszteny orszag, vicc:DDDD
Most csupán a morális részét nézve, nekünk pl csak polgári szertartás volt, és ott nem voltak ilyen "egészségben, betegségben, míg a halál el nem választ" jellegű dumák. Szóval nem tudom honnan feltételezik páran, hogy a kérdésben tárgyalt emberek egyházi esküt tettek. Magyarország nem igazán keresztény ország, kevés ember az, aki mélyen vallásos.
A kérdésre válaszolva, az egész helyzet gáz. Egyrészt nem oké, amit a nő tesz, másrészt őt is meg lehet érteni, hogy még élni akar (mondjuk akkor minek ment hozzá egy ennyivel idősebb emberhez, sejthető volt, hogy valami ilyesmi lesz a vége). De tényleg az is lehet, hogy ők ezt megbeszélték. Ne szólj semmit senkinek, nem a te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!