Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért erőlteti állandóan ránk...

Miért erőlteti állandóan ránk magát?

Figyelt kérdés

Férjem testvérét egyszerűen nem tudom elviselni. Próbáltam, több év kellett ahhoz, hogy be lássam; egyszerűen nem megy, nem is akarom erőltetni a dolgot, felidegesít már a jelenléte is. Nyilván ezt ő érte el nálam, állandóan magyaráz, okoskodik, mindent is jobban tud, eddig ő volt a család 'vezére', mindenki úgy ugrott, ahogy ő akarta, majd mikor bekerültem, a férjem már nem igazán volt vevő a hülyeségeire, mert meg volt/van a saját életünk is. Ezt úgy küszöbölöm ki, hogy nem tartom vele egyáltalán a kapcsolatot, csak akkor találkozom vele, ha 'muszáj'. (Családi esemény stb) Akkor sem beszélgetek vele, teljesen kizárom.

Egy példa, ami miatt a napokban megint felment bennem a pumpa:

Pár évvel ezelőtt vettünk egy házat, mi újítottuk fel, amit tudtunk. Mindenki segített a családban, kivéve ők. Azt mondták, amikor valamiben kertünk segítséget, hogy 'ők nem néznek romokat, akkor szóljunk, kész.' Nincs is ezzel probléma, megoldottuk másképp, hiszen nem kötelező segíteni. Most a házukat totál le akarják rombolni és egy újat építeni. Vicceskedve mondta a férjemnek, hogy ugye megy(ünk) segíteni bontani a házukat?! A férjem annyit mondott, hogy nem tudja. (Heti 5,5 napot dolgozik, másfél napja van velünk lenni, segíteni nekem, 2 kicsi gyerekünk van).

Mikor elmentek, megmondtam a férjemnek, hogy egyrészt idő hiányában sem, meg egyébként sem, hiszen mi sem nézünk romokat.... egyetlen egyszer jött el hozzánk a felújítás során, akkor is azért, mert apósom rendelt ebédet, ne nekünk kelljen közbe főzni is, és legyen mit enni, elhozta a gyerekét, megetette és elment. :) - amivel megint csak nincs probléma, nem kötelező segíteni, de eljössz enni.. nemár :D -

Állandóan ránk erőlteti magát, erőszakosan akar találkozni, mi hiába nem megyünk, szó szerint addig b*szogat, amíg nem jöhet el. Aminek az utóbbi 2 alkalommal az volt a végkimenetele, hogy 1: 'jaj, amúgy nem dolgozok most, mert pozitív lett a covid tesztem'. Pofám leszakadt, a két kicsivel egyből elmentem az emeletre. 2:'Ja, amúgy nem értek szagokat, meg ízeket.' Ezt már távozás után mondta.

Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?

A férjem természetesen minden alkalommal próbálna védeni, de számomra ezekre egyszerűen nincs mentség. Már megtanultam azt, hogy kizárom, egyik fülemen be, másikon ki amiket mond, de ezzel az erőltetett találkozásokkal ilyen formában nem tudok mit kezdeni.

Vagy csak én fújom fel, és velem van a gond? :(

2022. ápr. 28. 10:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: a 18-asnak nagyon igaza van...
2022. júl. 22. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!