Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tudok tenni anyámmal...

Mit tudok tenni anyámmal ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy saját lakásom, amit apai ágról örököltem, anyámnak ahhoz semmi köze, haszonélvezeti joga sincsen rajta. Egyedüli tulajdonos vagyok.

Amikor elköltöztem a lakásomból a páromhoz (már csak ex), megengedtem anyámnak és a 2 kisebb testvéremnek átmenetileg hogy bekoltozzenek (apám már régen meghalt,a két testvérem nem ugyanattól az apától vannak), papír nincs róla írva. Az a gondom, hogy szétmentünk az exemmel, és jeleztem anyámnak, hogy szeretnék visszaköltözni, oldja meg a lakás kérdést. Annak idején sokat rá is költöttem, hogy használható legyen. Ennyien nem férnénk el ott. anyám egyedülálló szülő, érdemi munkája nincs, nem tudom miből tartja el magát. Lehetne rendes munkája, de csak teng-leng egész nap, meg felveszi a segélyeket.

Anyám nem akar kiköltözni, én meg kinomban kivettem egy szobát, mert nem tudom mit tudnék kezdeni anyámmal.

Nem tudom, hogy oda van-e bejelentve a lakcímük, én nem írtam alá beleegyező papírt, de szerintem megoldja, ha kell... De nem állapot ez így és felőröl a helyzet.

Azt már hozzá sem teszem, hogy anyám borzalmas szülő, igazi lelki terrorban tartott gyerekkoromban de sajnálatból anno megengedtem neki, hogy bekoltozzon, ennek már 2 éve, és egy évet beszéltünk meg. Tudom hülye voltam. Hová tudok fordulni? Fizetem a szobát, nagyon nem keresek sokat és nem marad pénzem a hónap végére.

2022. ápr. 4. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Anyád előtte hol lakott a 2 testvéreddel?
2022. ápr. 4. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Az exenel, a testvéreim tőle vannak. Azt hiszem közösen vették hitelre
2022. ápr. 4. 18:28
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Akkor keress fel egy ügyvédet.
2022. ápr. 4. 18:29
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Önkormányzathoz menj be, kérdezd meg, van-e valaki bejelentve a te lakcímedre. Ha nem, akkor ez a része sima liba, rendőrt hívsz és kirakják őket a lakásból mint illegális lakásfoglalókat. Viszont piszok hideg van, a tesóidat gondolom nem tennéd az utcára. Esetleg abba a szobába, amit most te bérelsz, beköltözhetnének amíg fizetve van (kérdés persze, van-e szerződésed és ha igen, abba mi van írva).
2022. ápr. 4. 18:30
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Tesoidnak gondolom van apja. Társa el őket ha már anyád nem tudja.
2022. ápr. 4. 18:38
 6/11 anonim ***** válasza:
92%

Írásban (tértivevényes levél, másolatot és a feladószelvényt elrakod) felmondod a szívességi lakáshasználatát és felszólítod a lakás 15 napon belüli elhagyására.

Ha átveszi, akkor onnantól, ha nem veszi át, akkor a kézbesítési vélelemtől ketyeg az óra.

15. napin meg tudod indítani a lakáskisűrítési eljárást

2022. ápr. 4. 18:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudod őket tenni. Úgy ahogy az előttem levő írja!
2022. ápr. 4. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:
63%
Én biztos nem írnék le semmit, hogy semminek ne legyen nyoma, ha ugyanis valamely hatóság elé kerül az ügy, azok bárhogy léphetnek, a te károdra is, például várhatják a kiürítéssel a többéves bírósági procedúra végét, hanem zárcsere és fognám a holmijukat és kiraknám az utcára. Sose laktak ott.
2022. ápr. 4. 20:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédet nézz sztem is.
2022. ápr. 4. 21:50
 10/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem javaslom az ugyvedet! Lehuznak, s tobb evig fizetheted oket! Rabeszelnek a peres eljarasra, evekig tarthat!Onkormanyzati Jogsegelyszolgalat ingyenes! Ha semmi papir nincs, akkor beszelj Edesanyaddal! Utana johetnek a levelek!
2022. ápr. 5. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!