Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megmondanátok, hogy mi történt...

Megmondanátok, hogy mi történt, ha jön a számonkérés?

Figyelt kérdés

A keresztszüleim 60-as éveiket tapossák, többszörös nagyszülők már.

(egyébként apukám testvére, és az ő férje a keresztszülők)

3 éve született nálunk a gyerek, és mondták, hogy adnak egy jó pár zsák gyerekruhát, amit 0-tól 3 évesig korig jók lesznek. (az unokáiknak vették őket vagy 10-15 éve)

Nos, miután megkaptuk a sok zsák ruhát azt tapasztaltuk, hogy kb mind selejt, beleivódott kosz, (tehát nem mosható) elfáradt anyag, vagy csak szimplán ízléstelen, esetleg némelyik szakadt is.

Úgy raktuk össze a képet, hogy így szabadultak meg a garázsban helyet foglaló zsákoktól, melyek tartalma tulajdonképpen "szemét".

Ezért maximum 2-3 ruhát sikerült kivennünk amire azt mondtuk, hogy vállalható, és kidobtuk az összes többi a fenébe.

Eltelt az évek, a húgoméknál is most jön a gyerek, beszélt nagynénémmel.

Nagynéném pedig felhívott engem, hogy bár nem akar letámadni, de ő úgy gondolta, hogy ha már nem kellenek, mivel kinőtte a gyerek a ruhákat, szeretné ha visszajuttatnánk hozzá, illetve most már a húgomnak adjam oda.

Mert ők ezt már hosszú ideje őrzik, és rengeteg ismerősének adta kölcsön ezeket a gyerekruhákat, de rajtunk kívül mindenki magától visszaadta mikor kinőtte a gyereke, nem kellett szólni.

Hát öö mondom jó, átadom majd neki.

Aztán beszéltem húgommal, annak idején ő is látta ezeket a ruhákat, és ő is azt az álláspontot képviselte, hogy ezek a kukába való ruhák.

Mondta, hogyha meglennének sem kérné, úgyhogy ne fáradjak.

Viszont hozzátette, hogy utánam még újra visszahívta őt nagynéném, és mondta hogy akkor majd én átadom neki a ruhákat, de hogy őt nagyon felháborítja, hogy én nem magamtól adtam vissza ezeket, és majd még beszélni akar erről személyesen.

Nem tudom milyen világban él, és nem tudom hogy megérné e a konfliktust, de ha nekem esik én lehet megmondanám, hogy kidobtam minden a francba, mert koszosak, igénytelenek.

A "nem mindegy a gyereknek amíg kicsi" elvre nekem az a válaszom, hogy akkor nyáron lehet meztelen is a gyerek, télen meg pokrócba csavarjuk, hogy ne fázzon, mert akkor minek ruha.

Szerintem senki sem járatná rongyokban a gyerekét, főleg nem annak tudtában hogy már nem egy embernek volt kölcsönadva (amit én nem is tudtam, csak azt hittem az ő unokái hordták, az még belefért volna, ha olyan állapotúak a ruhák)

Egyébként nagynénémék tehetősek, és mi sem vagyunk használt ruhákra szorulva, csak nem akartam megsérteni mikor elfogadtam.

Most még nyerhetek 3 évet hogy odaadtam a húgomnak, de a húgom sem fogja elvinni a balhét 3 év múlva, hogy ő dobta ki, szóval ha most ennyire ragaszkodnak ahhoz, hogy visszaadjuk azokat a ruhákat akkor előbb-utóbb meg kell mondani, hogy melyik szeméttelepen keresse.

És ezek szerint 3 év múlva sem fogja elfelejteni.

A kérdés igazából, hogy mi legyen szerintetek?

Ha elkap személyesen, akkor mondjam meg neki, amit itt leírtam, vagy a konfliktuskerülés érdekében várjak még 3 évet, hátha-hátha valami miatt elfelejti.

Illetve nem utolsó sorban szerintetek igazam van?

Nekem nem mondta, hogy majd kéri vissza ezeket a ruhákat, akkor nyilván nem dobom ki a kukába.

2022. ápr. 1. 18:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha már volt pofája ilyen szar ruhákat adni, te cserébe megmondhatnád a tutit hogy kidobtad a francba. Megérdemelné.
2022. ápr. 1. 19:34
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

Én vissza adtam volna kapásból, vagy felhívtam volna, hogy ne haragudj, de kidobom mert..

De amúgy meg legegyszerűbb, ha elmondod, hogy már kidobtad.

amúgy meg ki az a gyökér aki 100 felé ad ruhát, visszakéri majd újra tovább adja?

2022. ápr. 1. 19:49
 13/27 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén megmondanám, hogy "bocsi, a java része szemét volt, így kidobtam".
2022. ápr. 1. 20:39
 14/27 anonim ***** válasza:
95%
Legegyszerűbb ha egyenesen el van mondva az igazság.
2022. ápr. 1. 22:37
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem semmi esetre se hazudj, az nem megoldás esetleg csak átmeneti.

Mond meg az igazat. Sajnos megérteni nem fogják, megsértődnek aztán megbékülnek. Akkor vissza kellett volna adni de egyébként akkor is megsértődtek volna. Aki ilyen sértődős annak nem is kell indok. Ha nem fogadtad volna el akkor azon sérül be.

2022. ápr. 1. 23:28
 16/27 anonim ***** válasza:
87%
Én sunnyogás helyett akkor ott megmondtam volna, hogy nem kellenek ezek a ruhák.
2022. ápr. 2. 06:54
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

Én meg azt mondtam volna meg, hogy nem tudom visszaadni, mert nem gondoltam, hogy náluk még lesz gyerek és továbbajándékoztam őket.

Jó szándékkal adták és szeretettel, nem kell generálni a feszültséget.

2022. ápr. 2. 11:07
 18/27 anonim ***** válasza:
52%
Én nem tudom hogy lehet rongyokat szeretettel adni. Nem látták mennyire el vannak használódva azok a ruhák? Pofámról sülne le a bőr ilyet adni, ráadásul családon belül. Még barátnak se adnék ilyet. Menne rongynak vagy kukába.
2022. ápr. 2. 11:10
 19/27 anonim ***** válasza:
91%
#18 Másik generáció és nem emlékezett rá, hogy ennyire rossz állapotban vannak (talán nem is tudta, mert nem nézte meg minden alkalommal, amikor visszakapta).
2022. ápr. 2. 11:21
 20/27 anonim ***** válasza:
86%
Csak átnézte mielőtt adta, én legalábbis átnézném, pont az ilyen konfliktusok elkerülése végett.
2022. ápr. 2. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!