Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megmondanátok, hogy mi történt...

Megmondanátok, hogy mi történt, ha jön a számonkérés?

Figyelt kérdés

A keresztszüleim 60-as éveiket tapossák, többszörös nagyszülők már.

(egyébként apukám testvére, és az ő férje a keresztszülők)

3 éve született nálunk a gyerek, és mondták, hogy adnak egy jó pár zsák gyerekruhát, amit 0-tól 3 évesig korig jók lesznek. (az unokáiknak vették őket vagy 10-15 éve)

Nos, miután megkaptuk a sok zsák ruhát azt tapasztaltuk, hogy kb mind selejt, beleivódott kosz, (tehát nem mosható) elfáradt anyag, vagy csak szimplán ízléstelen, esetleg némelyik szakadt is.

Úgy raktuk össze a képet, hogy így szabadultak meg a garázsban helyet foglaló zsákoktól, melyek tartalma tulajdonképpen "szemét".

Ezért maximum 2-3 ruhát sikerült kivennünk amire azt mondtuk, hogy vállalható, és kidobtuk az összes többi a fenébe.

Eltelt az évek, a húgoméknál is most jön a gyerek, beszélt nagynénémmel.

Nagynéném pedig felhívott engem, hogy bár nem akar letámadni, de ő úgy gondolta, hogy ha már nem kellenek, mivel kinőtte a gyerek a ruhákat, szeretné ha visszajuttatnánk hozzá, illetve most már a húgomnak adjam oda.

Mert ők ezt már hosszú ideje őrzik, és rengeteg ismerősének adta kölcsön ezeket a gyerekruhákat, de rajtunk kívül mindenki magától visszaadta mikor kinőtte a gyereke, nem kellett szólni.

Hát öö mondom jó, átadom majd neki.

Aztán beszéltem húgommal, annak idején ő is látta ezeket a ruhákat, és ő is azt az álláspontot képviselte, hogy ezek a kukába való ruhák.

Mondta, hogyha meglennének sem kérné, úgyhogy ne fáradjak.

Viszont hozzátette, hogy utánam még újra visszahívta őt nagynéném, és mondta hogy akkor majd én átadom neki a ruhákat, de hogy őt nagyon felháborítja, hogy én nem magamtól adtam vissza ezeket, és majd még beszélni akar erről személyesen.

Nem tudom milyen világban él, és nem tudom hogy megérné e a konfliktust, de ha nekem esik én lehet megmondanám, hogy kidobtam minden a francba, mert koszosak, igénytelenek.

A "nem mindegy a gyereknek amíg kicsi" elvre nekem az a válaszom, hogy akkor nyáron lehet meztelen is a gyerek, télen meg pokrócba csavarjuk, hogy ne fázzon, mert akkor minek ruha.

Szerintem senki sem járatná rongyokban a gyerekét, főleg nem annak tudtában hogy már nem egy embernek volt kölcsönadva (amit én nem is tudtam, csak azt hittem az ő unokái hordták, az még belefért volna, ha olyan állapotúak a ruhák)

Egyébként nagynénémék tehetősek, és mi sem vagyunk használt ruhákra szorulva, csak nem akartam megsérteni mikor elfogadtam.

Most még nyerhetek 3 évet hogy odaadtam a húgomnak, de a húgom sem fogja elvinni a balhét 3 év múlva, hogy ő dobta ki, szóval ha most ennyire ragaszkodnak ahhoz, hogy visszaadjuk azokat a ruhákat akkor előbb-utóbb meg kell mondani, hogy melyik szeméttelepen keresse.

És ezek szerint 3 év múlva sem fogja elfelejteni.

A kérdés igazából, hogy mi legyen szerintetek?

Ha elkap személyesen, akkor mondjam meg neki, amit itt leírtam, vagy a konfliktuskerülés érdekében várjak még 3 évet, hátha-hátha valami miatt elfelejti.

Illetve nem utolsó sorban szerintetek igazam van?

Nekem nem mondta, hogy majd kéri vissza ezeket a ruhákat, akkor nyilván nem dobom ki a kukába.

2022. ápr. 1. 18:31
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Bocsi a gépelési hibákért, és az időnként rosszul írt szavak miatt, visszakellett volna olvasom elküldés előtt, és nem csak utána :_)
2022. ápr. 1. 18:34
 2/27 anonim ***** válasza:
97%

Én őszintén megmondanám, hogy kidobtam őket, mert használhatatlanok voltak. Megfognak sértődni, de ennyi baj legyen. Legfeljebb utána nem fogsz kapni használt ruhát.

Csak halkan jegyzem meg. Én is így jártam. De én nem dobtam ki, hanem visszaadtam az összeset, hogy

- ne haragudjatok, de nem tudom használni őket, mert nagyon foltosak, molyrágta, és kifakult. De köszönöm a jó szándékot.

2022. ápr. 1. 18:39
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Szó szerint egyet értek az első valaszoloval
2022. ápr. 1. 18:41
 4/27 A kérdező kommentje:

Igen, így utólag a 2-es válaszoló cselekedett a legjobban, nekem is azt kellett volna.

Csak akkor sem akartam megsérteni, hogy nem kell, és egyszerűbb volt kidobni, mint ezzel megbántani, hogy nem fogadom el.

2022. ápr. 1. 18:43
 5/27 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem kellett volna szó nélkül kidobni, én felhívtam volna, hogy párat válogattam ki, a többit akkor visszaküldeném.

Szóval elég kínos helyzet. Esetleg azt mondhatnád, hogy megkerested a ruhákat, de ki kellett dobni őket, mert bepenészedtek nálatok vagy valami

2022. ápr. 1. 18:43
 6/27 anonim ***** válasza:
88%

Őszintén meg kell mondani, mi a helyzet.

Ha azt hazudod hogy nálatok lett valami a ruhákkal akkor az olyan, mintha nem vigyáztál volna rá, tönkretetted volna a szuper állapotban lévő dolgokat. Még rosszabbul jössz ki belőle.

Itt egy hibát követtél el, kidobtad a ruhákat, ne tetézd hazugsággal.

Esetleg ha a ti használt ruháitok meg vannak még, akkor azokat hozzáteheted a kupachoz.

2022. ápr. 1. 18:55
 7/27 anonim ***** válasza:
81%
Ez undorito! Felolem aztan megsertodhetnek, de tuti a kepukbe mondanam a tutit!
2022. ápr. 1. 19:11
 8/27 anonim ***** válasza:
94%
Hallod...anyám az unokájának - ezelőtt 30 évvel - vásárolt kiskabátot kérte rajtam számon, mert az jó lenne a dédunokának. És hogy ő azt Németországban vette, 100 Márkáért :-D
2022. ápr. 1. 19:27
 9/27 anonim ***** válasza:
93%
Ha elmondod most: húgod gyerekének nem csak simán nem adnak semmit, hanem azzal a dumával nem fognak semmit adni, hogy a sok gyönyörű babaruhát szánták neki, micsoda érték, egy használt kocsi ára... Jön a gyanúsítgatás, hogy azok hibátlan darabok voltak, mind márkás, minőségi, és te biztosan eladtad őket. Ha elég zakkantak tán még pénzt is követelnek érte. Inkább mondjátok, hogy átadtad a zsákokat, aztán ha három év múlva előkerül a lemez akkor elég lesz megmondani, hogy már annyira elhasználódtak, hogy ruhakonténerbe vittétek őket. Vagy hugod neked adogatta vissza ahogy nőtt a gyereke és te már egyiket se tartottad méltónak, hogy ez még egy baba hordja. Akkorra már 20+ éves ruhákról lesz szó amit kb. nonstop darál a mosógép 60+ fokon, tényleg elvetemültnek kell lenni, hogy a géprongyokért tartsák a markukat. Már így is te vagy az antikrisztus, ha majd ketten mondjátok a húgoddal, hogy kaput a ruháknak jobban elhiszik. Jelenleg a te állításod áll szemben az övékkel, a húgodnak kéne most is a balhét részben elvinni, ha alátámasztja a véleményedet. Akkor meg azt kapod meg, hogy ha ilyen úri igényeid vannak akkor miért nem adtad vissza egyből "sok kisgyerek örült volna neki". Szóval én most nem mondanám el.
2022. ápr. 1. 19:32
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

Az öregek ilyenek. Mamám is megsértődött 80 évesen, mert megmondtam, hogy nem kellenek a 20! éve rakosgatott még papámnak vásárolt új ingek a páromnak. (Mert hiába tényleg becsomagoltak, béna régimódi ingek, amiket ezer, hogy soha nem hordana párom). Persze szépen mondtam mamámnak, megmagyaráztam, de ő csak annyit hallott, hogy nekem nem kell a segítsége.

Sajnos neked is ezt kellett volna tenned, ahelyett, hogy kidobod...

Na de már mindegy.

Szerintem tedd azt, amit a 6os írt. Mond azt, hogy párat muszáj volt kidobnod, hazudd azt hogy kölcsönadtad ennek annak, azok nem adták vissza stb. Tegyél hozzá még ruhákat és ünnepélyesen add át hugodnak a nagynéni előtt. Hátha az kiengeszteli.

2022. ápr. 1. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!