Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam el ezt neki?...

Hogyan mondjam el ezt neki? Jogos lenne a kérésem, ugye?

Figyelt kérdés
A barátom családjáról van szó.Nehéz a helyzet és tudom, hogy teljesen jó megoldás nem létezik rá, de azt gondolom jogos lenne a kérésem. Elég érdekesen élünk és én ezen változtatni szeretnék. Elég kacifántos a helyzet szóval, ha valami nem érthető nyugodtan kérdezzetek. Szóval 2 éve vagyok együtt a barátommal, aki profi sportoló. Amikor megismertem ő a mamájával élt albérletben, mert az anyjának a testvére kisemmizte a mamáját és mivel a barátom gimiben nem akart kolis lenni, így a szülei megkérték a mamáját, hogy költözzön vele albiba abba a városba, ahol továbbtanult. (Messze volt a suli a lakóhelyétől és a koliban nem tudta volna tartani a szigorú étrendet sem, plusz a mama is kiszolgáltatott helyzetben volt.) Aztán nem sokkal azután, hogy összejöttünk már befejezte a sulit és a sport miatt kellett a barátomnak egy másik városba költözni és akkor megbeszéltük, hogy én is költözöm vele, mert itt is tudom azt tanulni, amit szeretnék. Csak, hogy azt nem tudtam, hogy a mama is jön. A mama se tudta, hogy én is költözöm. Néhány hónapot így éltünk aztán a barátom szülei összekaptak és az anyósom is hozzánk költözött. Tehát most egy kis 2 szobás albérletben 4en élünk plusz egy kutyus, ami nagyon nem komfortos. Egy ideje kérem a barátomat, hogy költözzünk el. Nekem otthon (több száz kmre) anyukám egyedül van egy hatalmas házban a húgommal és ráadásul mezőgazdaságból él, szóval el kellene neki a segítség is a földeken, de inkább nyomorgunk egy pici lakásban. Ha nem akar hozzánk költözni akkor legalább éljünk kettesben + a kutyánk. Mindig mondja, hogy így is lesz, de mégse tesz semmit érte. Az anyukája is ki akar menni Németországba dolgozni és akkor megint a mamájával mi lesz? A barátom rajongásig szereti a mamáját és ez természetes is, hisz a mamája a tenyerén hordozza és sokat köszönhet neki, de akkor ez már mindig így lesz? A mamája majd mindig velünk lesz? 22 évesek vagyunk, jól állunk anyagilag (több millió ft megtakarítás) és mégis így élünk. Nagyon szeretem a barátomat és igazán jó a kapcsolatunk, de azt ahogy most élünk már nem bírom sokáig. Vele akarok maradni, a szakítás nem opció. Csak nem tudom, hogyan "szabaduljak meg" a családjától, hisz én hozzá akarok feleségül menni, nem az egész családhoz. Sokszor beszélgettünk már erről, de nem történt semmi változás. Igaz, ha innen elmegyünk a sportot is abba kellene valószínüleg hagynia, de már egyébként is azt mondja, hogy kiégett az egésztől, szóval nem is bánná ezt a részét.Nyáron már szeretnék otthon vagy kettesben élni, de ezt hogyan mondjam el úgy neki, hogy végre komolyan vegye? Tippek esetleg?
2022. márc. 14. 09:26
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
#30 Jogos, de én nem fontolgatom a szakítást, írtam is, hogy ez nem opció. Nem fogom azt mondani neki, hogy válasszon köztem és a mamája között, aki már 7 éve mellette van. Csak azért úgy gondolom engem is meg lehet érteni, amikor összeköltöztünk szó se volt róla, hogy jön velünk a mamája is, az anyukájáról meg pláne nem. Egy kis lakásban így élni, hogy szószerint sosem vagyunk kettesben elég fura már ennyi idősen.
2022. márc. 14. 22:37
 32/37 anonim ***** válasza:
86%
És az miért nem fura, ha az ő anyukája/mamája helyett a te anyud lenne ott..?
2022. márc. 14. 22:41
 33/37 A kérdező kommentje:
Oké, ez így tényleg furán hangzik, de otthon egy több emeletes házban élnénk 4en, nem 50nm-es lakásról van szó. Anyukám nagyon szeretné, hogy segítsünk neki, mert már egyedül nem bírja a sok munkát és bennem van, hogy ki segítsen neki, ha nem mi? Sokat köszönhetünk azért neki is. Meg a párom is nagyon élvezi a kétkezű munkát mikor otthon vagyunk, szívesen csinálná ő is.
2022. márc. 14. 22:49
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen Kérdező, írtad, hogy a szakítás nem opció, meg azt is, hogy:

"Nagyon szeretem a barátomat és igazán jó a kapcsolatunk, de azt ahogy most élünk már nem bírom sokáig."

"Csak nem tudom, hogyan »szabaduljak meg« a családjától, hisz én hozzá akarok feleségül menni, nem az egész családhoz. Sokszor beszélgettünk már erről, de nem történt semmi változás."

"Igen, az jó lenne, ha két generációs házba tudnánk költözni, de ilyen albik nem nagyon vannak, addig pedig így élni, amíg sajátra nem futja elég meredek lenne."

Tulajdonképpen pedig az a két választásod van, hogy megbékülsz a nagymama hosszútávú jelenlétével, vagy nem. Esetleg még egyszer felhozhatod a témát, de ha eddig nem történt semmi változás, akkor valószínűleg ezután sem fog. Ráadásul ezzel akaratlanul is választás elé állítod. Lehet, hogy Téged fog választani, de az nem igaz, hogy: "Nem fogom azt mondani neki, hogy válasszon köztem és a mamája között, aki már 7 éve mellette van." - mert a jelenlegi helyzet el nem fogadásával erre kényszeríted, csak nem mondod nyíltan ki.

2022. márc. 14. 22:55
 35/37 anonim ***** válasza:
86%

És abban a többemeletes házban nem férne el a mama? Vagy a ház környékén egy kis garzont bérelni neki?

Kecske és káposzta, tudod..:)

2022. márc. 15. 10:06
 36/37 anonim ***** válasza:
90%

Magyarul a srác ki tudja, meddig akar a mamával élni, te meg mennél vissza anyukádhoz.

És TI felnőttnek mondjátok magatokat, mikor képtelen vagytok az önálló életre. Oké, lapozzunk.

2022. márc. 15. 13:34
 37/37 anonim ***** válasza:
86%
A srác a mama csöcsén akar lógni, te meg az anyádén, de neked lehet, neki meg nem. Szóval, jogos szerinted?
2022. márc. 15. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!