Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam el ezt neki?...

Hogyan mondjam el ezt neki? Jogos lenne a kérésem, ugye?

Figyelt kérdés
A barátom családjáról van szó.Nehéz a helyzet és tudom, hogy teljesen jó megoldás nem létezik rá, de azt gondolom jogos lenne a kérésem. Elég érdekesen élünk és én ezen változtatni szeretnék. Elég kacifántos a helyzet szóval, ha valami nem érthető nyugodtan kérdezzetek. Szóval 2 éve vagyok együtt a barátommal, aki profi sportoló. Amikor megismertem ő a mamájával élt albérletben, mert az anyjának a testvére kisemmizte a mamáját és mivel a barátom gimiben nem akart kolis lenni, így a szülei megkérték a mamáját, hogy költözzön vele albiba abba a városba, ahol továbbtanult. (Messze volt a suli a lakóhelyétől és a koliban nem tudta volna tartani a szigorú étrendet sem, plusz a mama is kiszolgáltatott helyzetben volt.) Aztán nem sokkal azután, hogy összejöttünk már befejezte a sulit és a sport miatt kellett a barátomnak egy másik városba költözni és akkor megbeszéltük, hogy én is költözöm vele, mert itt is tudom azt tanulni, amit szeretnék. Csak, hogy azt nem tudtam, hogy a mama is jön. A mama se tudta, hogy én is költözöm. Néhány hónapot így éltünk aztán a barátom szülei összekaptak és az anyósom is hozzánk költözött. Tehát most egy kis 2 szobás albérletben 4en élünk plusz egy kutyus, ami nagyon nem komfortos. Egy ideje kérem a barátomat, hogy költözzünk el. Nekem otthon (több száz kmre) anyukám egyedül van egy hatalmas házban a húgommal és ráadásul mezőgazdaságból él, szóval el kellene neki a segítség is a földeken, de inkább nyomorgunk egy pici lakásban. Ha nem akar hozzánk költözni akkor legalább éljünk kettesben + a kutyánk. Mindig mondja, hogy így is lesz, de mégse tesz semmit érte. Az anyukája is ki akar menni Németországba dolgozni és akkor megint a mamájával mi lesz? A barátom rajongásig szereti a mamáját és ez természetes is, hisz a mamája a tenyerén hordozza és sokat köszönhet neki, de akkor ez már mindig így lesz? A mamája majd mindig velünk lesz? 22 évesek vagyunk, jól állunk anyagilag (több millió ft megtakarítás) és mégis így élünk. Nagyon szeretem a barátomat és igazán jó a kapcsolatunk, de azt ahogy most élünk már nem bírom sokáig. Vele akarok maradni, a szakítás nem opció. Csak nem tudom, hogyan "szabaduljak meg" a családjától, hisz én hozzá akarok feleségül menni, nem az egész családhoz. Sokszor beszélgettünk már erről, de nem történt semmi változás. Igaz, ha innen elmegyünk a sportot is abba kellene valószínüleg hagynia, de már egyébként is azt mondja, hogy kiégett az egésztől, szóval nem is bánná ezt a részét.Nyáron már szeretnék otthon vagy kettesben élni, de ezt hogyan mondjam el úgy neki, hogy végre komolyan vegye? Tippek esetleg?
2022. márc. 14. 09:26
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
92%

Komolyan a szemedbe nézett és mondta, hogy az ő döntése az, hogy ahova ő megy, a mamája is? Mindig vele fog élni?

Csak mert pont most jöttem rá a saját kapcsolatomban, hogy vannak dolgok, amiken szeretnék változtatni /kommunikáció/ és már azért nyűglődünk egy ideje. Van egy forgatókönyv, felhozom a témát, detektívvé válik, visszatámad, akkor kiabálva mondom el, amiből sírás lesz és akkor végre meghallja mit valóban mondok, együttmüködő lesz és haladunk a párbeszédben. Aztán másnapra elfelejti, és kezdődik elölről, amikor megint besokallok.

És most rákérdeztem, hogy szerinte fog változni, vagy ilyen és kész?

Mert nem baj. Csak akkor mondja meg. Legyen egyenes. Mert az, hogy mindig rábólint és nem történik semmi, idegtépő. Viszont ha őszinte, felvállalja, akkor tudom, hogy nem szeretném folytatni. És ez nem azért van mert ő vagy én rossz emberek lennénk, cs k nem passzolunk. Máshogy állunk a dolgokhoz és békében el lehet válni.

De az a baj, hogy sokan nem is egyenesek, ezért nem lehet se velük, se a kapcsolatban 1-ről a 2-re jutni. És megy az örök körforgás vita, és ez hazavágja mindkét felet.

Kérdezz rá kerek perec, hogy képzeli el? Mindig is a mamájával szeretne élni? Nem fog ebben változtatni?

És lehet, hogy nem tetszik a válasza, de legalább tudod, hogy mire számíthatsz, és ennek fényében el tudod dönteni mit lépsz.

2022. márc. 14. 09:51
 12/37 anonim ***** válasza:
51%
Nem tűnik fel, hogy egoista a gondolkodásod?
2022. márc. 14. 09:52
 13/37 anonim ***** válasza:
85%
Anyuddal élni okés, a nagyival élni már cink? Nem érzed, hogy mennyire önző vagy?
2022. márc. 14. 09:59
 14/37 anonim ***** válasza:
83%

Szoval az o csaladjatol huznad a sajatodhoz. Kicsit sem onzo...

A helyszuket megtudom erteni, de a tobbit nem.

2022. márc. 14. 10:09
 15/37 anonim ***** válasza:
94%
A mama el tudná magát egyedül is látni? A szereteten túl nincs gyakorlati szüksége az unokájára?
2022. márc. 14. 10:38
 16/37 A kérdező kommentje:
Persze, teljesen ellátja magát, sőt nem is hagyja, hogy mi itthon bármit is csináljunk. Mivel még sosem élt egyedül szerintem csak arról van szó, hogy nagyon fél tőle.
2022. márc. 14. 10:53
 17/37 anonim ***** válasza:
44%
Ha leválasztod róla az unokáját, borítékolható, hogy a srác meggyűlöl téged.
2022. márc. 14. 11:30
 18/37 anonim ***** válasza:
83%

Azért nehéz az objektív válaszadás, mert tulajdonképpen mind a kettőtöknek igaza van:

- Neked, Kérdező abban, hogy szeretnél a pároddal együtt élni. (Az édesanyádhoz költözést nem erőltetném, azért sem, mert hol azt írod, neki szeretnél a gazdaságban segíteni, hol azt, otthon szeretnél műkörmös lenni. A kettő nem hiszem, hogy összeegyeztethető - ez a gondolat még nincs kiforrva.

- A párod részéről ugyanakkor - a leírtak szerint rajong a nagymamájáért, sokat köszönhet neki, és jó a kapcsolatuk - érthető, ha vele szeretne maradni. (Az összekapásról nem tehet, hiába rontotta a helyzetet.)

Miután az "anyósod" nem akar maradni, elképzelhetőnek tartom, hogy a nagymama haláláig a pároddal fog élni, s ha ez neki így jó, akkor nem tudsz mit tenni. "Megszoksz, vagy megszöksz."

Ülj le vele még egyszer, és beszéljétek meg nyíltan, kertelés nélkül, hogy Te nem így képzeled el az életed, és nem akarsz így élni. Erre csak lépnie kell valamit. Ha nem lép semmit, az is egy "lépés".

2022. márc. 14. 11:48
 19/37 anonim ***** válasza:
94%

De tényleg nem értem, miért nem megoldás egy többgenerációs, külön lakrészes ház? Mama ellátja magát, ti meg lehetnétek jobban ketten, és mégis ott lenne veletek a mama is. Kecske is, káposzta is.

Megbeszéltétek, hogy te mész az adott városba, bevállaltad, nem mélyvízbe lettél dobva, tudtad, mire vállalkozol. Önzőség most azt kérni, hogy ja inkább dobjon el mégis mindent a párod, mert te meggondoltad magad.

2022. márc. 14. 12:08
 20/37 anonim ***** válasza:
56%
Aki most végez kozmetikusként, annak ugyan miből van több millió megtakarítása? Vendégkör se, angyalom. Amíg azt fel nem építed, te veszteséges leszel. A többihez inkább hozzá se szólok, azokat leírták már. Ott kezdj el kaparászni, ahol lakni is fogsz, akár egyedül is, mert kezdheted majd elölről
2022. márc. 14. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!