Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam el ezt neki?...

Hogyan mondjam el ezt neki? Jogos lenne a kérésem, ugye?

Figyelt kérdés
A barátom családjáról van szó.Nehéz a helyzet és tudom, hogy teljesen jó megoldás nem létezik rá, de azt gondolom jogos lenne a kérésem. Elég érdekesen élünk és én ezen változtatni szeretnék. Elég kacifántos a helyzet szóval, ha valami nem érthető nyugodtan kérdezzetek. Szóval 2 éve vagyok együtt a barátommal, aki profi sportoló. Amikor megismertem ő a mamájával élt albérletben, mert az anyjának a testvére kisemmizte a mamáját és mivel a barátom gimiben nem akart kolis lenni, így a szülei megkérték a mamáját, hogy költözzön vele albiba abba a városba, ahol továbbtanult. (Messze volt a suli a lakóhelyétől és a koliban nem tudta volna tartani a szigorú étrendet sem, plusz a mama is kiszolgáltatott helyzetben volt.) Aztán nem sokkal azután, hogy összejöttünk már befejezte a sulit és a sport miatt kellett a barátomnak egy másik városba költözni és akkor megbeszéltük, hogy én is költözöm vele, mert itt is tudom azt tanulni, amit szeretnék. Csak, hogy azt nem tudtam, hogy a mama is jön. A mama se tudta, hogy én is költözöm. Néhány hónapot így éltünk aztán a barátom szülei összekaptak és az anyósom is hozzánk költözött. Tehát most egy kis 2 szobás albérletben 4en élünk plusz egy kutyus, ami nagyon nem komfortos. Egy ideje kérem a barátomat, hogy költözzünk el. Nekem otthon (több száz kmre) anyukám egyedül van egy hatalmas házban a húgommal és ráadásul mezőgazdaságból él, szóval el kellene neki a segítség is a földeken, de inkább nyomorgunk egy pici lakásban. Ha nem akar hozzánk költözni akkor legalább éljünk kettesben + a kutyánk. Mindig mondja, hogy így is lesz, de mégse tesz semmit érte. Az anyukája is ki akar menni Németországba dolgozni és akkor megint a mamájával mi lesz? A barátom rajongásig szereti a mamáját és ez természetes is, hisz a mamája a tenyerén hordozza és sokat köszönhet neki, de akkor ez már mindig így lesz? A mamája majd mindig velünk lesz? 22 évesek vagyunk, jól állunk anyagilag (több millió ft megtakarítás) és mégis így élünk. Nagyon szeretem a barátomat és igazán jó a kapcsolatunk, de azt ahogy most élünk már nem bírom sokáig. Vele akarok maradni, a szakítás nem opció. Csak nem tudom, hogyan "szabaduljak meg" a családjától, hisz én hozzá akarok feleségül menni, nem az egész családhoz. Sokszor beszélgettünk már erről, de nem történt semmi változás. Igaz, ha innen elmegyünk a sportot is abba kellene valószínüleg hagynia, de már egyébként is azt mondja, hogy kiégett az egésztől, szóval nem is bánná ezt a részét.Nyáron már szeretnék otthon vagy kettesben élni, de ezt hogyan mondjam el úgy neki, hogy végre komolyan vegye? Tippek esetleg?
2022. márc. 14. 09:26
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%

Aha, tehát ő profi sportoló, ergo mást sosem dolgozott, jó kérdés, milyen munkája lenne.

Te sosem dolgoztál kozmetikusként, de nyitnál a semmiből egy saját üzletet, vendégek nélkül ott, ahol évek óta nem éltél.

De nem gond, mert a mezőgazdaságból amúgy is meg lehet élni.

Ébredj fel.

2022. márc. 14. 12:44
 22/37 anonim ***** válasza:
86%
Azért az is érdekelne, hogy a barátod akarna-e az anyád mellett földet túrni? És ott sem lennétek kettesben, hiszen ott van az anyád is, vagy az nem baj?
2022. márc. 14. 14:32
 23/37 anonim ***** válasza:
76%
Nem volna ez kicsit se önző dolog...
2022. márc. 14. 15:51
 24/37 anonim ***** válasza:
83%

Jól állunk anyagilag..

Nem bogaram, max a párod áll jól. Gondolom neki van a sportból félre tett milliói, nem neked.

Bár nem értem ha senki nem dolgozik, ki fizeti az albérletet, a napi megélhetést?

2022. márc. 14. 20:41
 25/37 A kérdező kommentje:

Hol van az írva, hogy senki se dolgozik? A sport sem hobbi ezen a szinten és én sem csak tanulok, mellette heti 3x dolgozom is. Imádom ezeket a válaszokat, hogy "neked nincs semmid, max a párodnak". :D Fogalmatok sincs a részletekről, de ítélkezni az tudtok.

Igen, az jó lenne, ha két generációs házba tudnánk költözni, de ilyen albik nem nagyon vannak, addig pedig így élni, amíg sajátra nem futja elég meredek lenne.

2022. márc. 14. 20:58
 26/37 anonim ***** válasza:
83%

Jha.. 22 évesen tanulás mellett heti 3x melóval millióid vannak..

Egen valószínűleg.. 😂

2022. márc. 14. 21:00
 27/37 anonim ***** válasza:
74%
Heti 3x lehet, hogy valami luxusprsti. Abból lehet, no, előlegezzük meg neki.
2022. márc. 14. 21:08
 28/37 A kérdező kommentje:
Együtt van félretett pénzünk, nem nekem és nem is csak a barátomnak, közös kasszán vagyunk. Nem mintha itt bárkinek is lenne köze hozzá vagy a kérdésemhez kapcsolódna, de diákmunkázok suli mellett és amíg nappalin tanulok kapok az elhunyt apukám után is árvaságit. A barátom klubja fizeti az albérlet 60%-át, a maradék 40% és a rezsi pedig négy felé megy, szóval néhány hónap alatt elég sokat tudtunk spórolni, pedig mellette költekezni is szeretünk.
2022. márc. 14. 22:05
 29/37 anonim ***** válasza:
80%
Az részedről még így is karcsú.
2022. márc. 14. 22:20
 30/37 anonim ***** válasza:
83%
Az az igazság, hogy jelen esetben mindez kapcsolódik a kérdéshez, ugyanis a félretett pénzem és a félretett pénzünk nem ugyanaz, pláne akkor, ha kimondva-kimondatlanul a szakítást fontolgatom. Az sem árt, ha leírod, hogy: "a rezsi pedig négy felé megy" - legalább önmagad előtt is tisztázódik, hogy ennek a helyzetnek is vannak bizonyos előnyei, nem "fekete" az egész.
2022. márc. 14. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!