Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szóljak a bátyámnak, vagy...

Szóljak a bátyámnak, vagy maradjak ki belőle?

Figyelt kérdés
Bátyám lánya 13 éves , elég keményen beütöttek nála a tini dolgok, én 10 évvel vagyok idősebb de csak pislogok miket csinál ahhoz képest mi miket csináltunk ennyi idősen. Ivós házibulikba megy, most megtudtam hogy ilyenkor cigizik, vagy vapel, hasonlók, remélem ennél rosszabbak nem. Ezeken kívül normális lány és jól tanul, de én ezt nagyon durvának tartom ennyi idősen. Illene szólni erről a bátyámnak, vagy csak csendben reménykedjek hogy rosszabb dolgai nem lesznek? Vannak hasonló tapasztalataitok?
2022. márc. 13. 22:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%

Ilyenek a mai fiatalok. Nappalira járok egyetemre, a csoporttársaim ettől durvábbak. Szinte minden nap buliznak, a pia és a buli a fő témájuk. Volt aki mesélte hogy azt se tudta kinél ébredt aznap reggel. Remélte nem valami vén faxxal dugott.

Én nem szólnék. Amúgy se tudna mit tenni a szülő. 0-24 követné, bezárná, vagy mi? Egy elbeszélgetés nem fogja megváltoztatni.

2022. márc. 14. 07:38
 12/17 anonim ***** válasza:
94%

Szólj, de mit szeretnél mit csináljon a tesód? Verje meg? Zárja be? Kövesse a telóját?

Cuki vagy, hogy azt hiszed nem tudná kijátszani a szüleit. "Volt plusz egy órám." "Házit írok a barátnőmmel."

Gondolom ez nem tegnap kezdődött. Ha eddig nem csináltak vele semmit nem most fognak utána nyúlni.

2022. márc. 14. 07:58
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát azért egy 13 évest még csak-csak meg lehet fegyelmezni valahogy, ilyen részleteken nem gondolkoztam mivel én még nem vagyok szülő, de hogy ráadásul lány létére a péntek azt jelentse, hogy ivás? Nem vagyok öreg, még rossz gyerek is voltam de azért gimi előtt eszünkbe se jutott csak úgy nekiállni inni. Ilyen korán csak 1-2 ember volt aki ilyeneket csinált, azok épp hogy elvégezték utána a 8 osztályt és a mai napig narkóznak.
2022. márc. 14. 14:18
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy 13 éves nevelését nem most kellene vagy kellett volna elkezdeni. Nem mondom, hogy késő, de a szülőknek most baromira észnél kell lenni. Ha már eddig nem voltak.
2022. márc. 14. 14:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Általában a szülőnek fogalma sincs arról, hogy mit csinál a gyerek. Egy gyerek sem állít haza a péntek este után, hogy elmesélje mit művelt. Főleg amikor azt hiszi a szülő, hogy csak egy baráthoz-barátnőhöz ment át aludni (esetleg még fedeznek is egymásnak, és mindkét gyerek szülője úgy tudja, hogy a másik vigyáz a gyerekeikre), közben a gyerekek egyedül töltik az éjszakát a szórakozóhelyeken, házibulikon. De ha nincs is ilyen szélsőséges eset, egy 13-14 éves gyerek akkor is ki tudja hisztizni, hogy bulizni kell menni, mert most ebben a korban ezt kell csinálni, különben ő lesz az utolsó lúzer akire ujjal mutogatnak és bántani fogják érte.
2022. márc. 14. 15:35
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nos nem a te dolgod megnevelni, aaz is fura h elengedik.
2022. márc. 14. 15:45
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Először a gyerekkel beszélj.

Mondd meg neki, hogy tudsz ezekről a dolgokról és nem jó útra vezet.

Ha nem hagyja abba, akkor szólni fogsz a szüleinek.

A lényeg, hogy így a bizalmát azért nem veszted el, mert ha lesznek olyan dolgai amit a szüleivel nem tud megbeszélni, akkor tudja, hogy hozzád fordulhat.

2022. márc. 16. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!